Ziektekostenverzekering

Binnenkort worden de premies voor de zorgverzekering weer bekend gemaakt. Volgens ‘experts’ zou de premie ontzettend omhoog gaan. Voor mijn budget hoop ik natuurlijk dat dat niet het geval is. Op dit moment zit ik bij Anderzorg en betaal ik €58 per maand. Dat is zonder aanvullende verzekering en met het maximale eigen risico van €650. Eerder had ik nooit een eigen risico, maar sinds het verplicht is geworden, kan ik net zo goed het maximale nemen. Als het moet, kan ik die kosten dragen en het levert een voordeel van €20 per maand op. Elk jaar dat ik geen gebruik hoef te maken van het eigen risico levert me dus €240 op.

Ook aan aanvullende verzekeringen doe ik niet meer. Zelfs met een studententarief leverde dat nog eigenlijk bijna niets op. Ik betaalde toen €10 per maand extra, maar het enige waar ik gebruik van maakte, was de vergoeding voor lenzen. Die lag echter op €90 per twee jaar. Oftewel: ik mocht eerst €240 betalen en kreeg daarna €90 terug!

Omdat ik al het minimale heb, kan ik mijn premie niet verder verlagen. Elke prijsstijging is dus een extra hap uit het budget. Ik hoop dus dat de premie gelijk blijft, of omlaag gaat. Hoe zijn jullie verzekerd en zouden jullie je verzekering aanpassen om een lagere premie te kunnen krijgen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Ja, ik heb voor 2010 precies hetzelfde gedaan: maximaal eigen risico van 650 en alleen basisverzekering. Ik kom al jarenlang nooit boven de 100 euro aan medische kosten *even afkloppen*.

  Ben wel blij dat jij bij AnderZorg zit! Wat daar heb ik naar zitten kijken voor volgend jaar. Zij hebben een scherpere premie dan CZ en bijna dezelfde voorwaarden. Hoe bevalt AnderZorg jou?

 2. Dat is wel even toevallig; ik ben namelijk van CZ overgestapt op Anderzorg. Eerst durfde ik het niet aan, maar ben blij dat ik het gedaan heb. Prima service, als er iets moet gebeuren, gebeurt het snel en de prijs is aantrekkelijk. Over CZ had ik ook geen klachten, alleen de prijs dan. Dus je kunt met een gerust hart overstappen, als je wilt. Ze hebben trouwens dit jaar weer een overstapactie, als je wordt aangebracht of iemand aanbrengt, krijg je beiden €25. Vorig jaar heb ik dat met twee anderen gedaan. Dat leverde ons allemaal bijna een maand gratis op!

 3. Fijn dat het voor jou goed bevallen is! Ik zat ook echt te twijfelen of ik over moest stappen, maar dat kan dus gewoon. Fijn om er iets over te horen van iemand die al ervaring heeft met Anderzorg.

  Dat lokkertje van 25 euro had ik ook gezien. Dat is niet direct de reden om over te stappen, maar het is mooi meegenomen natuurlijk!

 4. Ik zit al jaren bij Menzis en dat bevalt goed. Ik betaal € 587,- per halfjaar. Ik heb ook een aanvullende verzekering, maar daar ga ik nog even naar kijken . Alles word duurder, dus ik denk dat overstappen geen zin heeft.

  Groetjes Puk

 5. Wij zitten bij de Agis en betalen 267,58 per maand voor een gezin van 2 volwassenen en 3 kinderen van 10, 8 en 5.
  Zelf ben ik chronisch ziek en daardoor heb ik veel fysio nodig, steunkousen, orthopedische schoenen enz.. ben vaak in febr, al door mijn eigen bijdrage van 165 heen. Manlief heeft nu nog een meer uitgebreide polis dan eigenlijk nodig is, MAAR omdat we 3 kinderen hebben waarvan de eerste al een beugel nodig heeft hebben we dat nu maar zo gelaten (de kinderen vallen onder zijn polis)

 6. Wij gaan ook a.s jaar de aanvullende verzekering laten vallen.
  Wij hebben 2 grote thuis wonende kinderen 1 zit er nog op school 1 werkzoekende, beide geen inkomen maar moeten wel zorg en straks tandarts betalen (jongste volgend jaar)

  Een vraag over Anderzorg: mag je daar ook zelf bv ziekehuis/fisiotherapie enz kiezen of word je naar een bepaald verwezen?

 7. Wij zijn collectief verzekerd via onze wkg bij ZK. Per maand betalen we 205 euro en dan vallen onze kinderen van 6,3 en 10 maanden er ook onder. We hebben geen av wel tandartsverzekering.
  Wij denken er over om naar Anderzorg over te stappen, kost ons dan mar 145 euro pm. Wel een eigen risico van ruim 600 maar we hebben allebei dit jaar nog geen 100 euro samen 'opgemaakt'.
  Daarnaast heb ik ruimschoots gebruik gemaakt van allerlei medische voorzieningen (3x een keizersnede) dus mijn premie heb ik er wel uitgehaald.

 8. Wij betalen via United Consumers bij VGZ 87,50 pp. Wij zijn met z'n vieren en dat is dus een hele hap uit het budget. Ik wil niet bij Anderzorg, want daar moet je gebruik maken van bepaalde zorgverleners en de dichtsbijzijnde apotheek zit hier een rot eind vandaan. Gr. Lege Zakken Vrouw

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.