Sparende vrouwen zijn sexy

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat sparen sexy is. Tenminste, als je vrouw bent. Als mannen tijdens een date merken dat de vrouw zuinig is, vinden ze dit erg aantrekkelijk. Vrouwen zien zuinigheid bij mannen juist weer eerder als een soort knieperigheid waar ze liever ver uit de buurt blijven.

Mannen en vrouwen zijn het er over het algemeen wel over eens dat vrouwen beter zijn in het bijhouden van de huishoudpot. Ook in het wegwerken van schulden zijn vrouwen beter; zij zijn bereid om er veel meer voor op te geven.

Vanuit vrouwelijk oogpunt kan ik me redelijk vinden in de uitkomsten van dit onderzoek, behalve dan het gedeelte dat zuinige mannen niet leuk zijn. Té zuinig/knieperig is inderdaad niet leuk (geldt ook voor vrouwen, lijkt me), maar een beetje financieel verstandig (en gezond!) vind ik toch echt geen slechte eigenschap. Wat vinden jullie van de resultaten van dit onderzoek?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Van zo'n onderzoek zou ik het "waarom"willen weten. Noemen mannen het "sexy"en denken ze ondertussen toch aan het al of niet uitgeven van geld op latere gezamelijke rekeningen? En die verschillen in zuinigheid. Heeft dat te maken met genen? Of doen vrouwen vaker boodschappen?Wel boeiend. Groeten Izerina

 2. Ik ben het er mee eens. IK vind zuinigheid in mannen inderdaad geen leuke eigenschap. Natuurlijk moeten ze zich niet in de schulden werken en niet al het geld aan zichzelf, maar vooral aan mij spenderen. Zelf ben ik gematigd zuinig. Je moet uitkomen met je geld, iets sparen voor later, maar het jezelf niet moeilijker maken dan nodig is.

 3. O, wat voel ik me sexy(haha).
  Maar ik denk wel dat het klopt dat vrouwen er meer voor over hebben om van de schulden af te komen.
  Mannen laten het denk ik liever op hun beloop.

  Groeten Herma

 4. Ik ben het oneens ermee. Verkering is zuinig, geeft voor zichzelf bijna niets uit maar hij is ontzettend sexy !
  En het geeft ook wel een prettig gevoel, te weten dat ook verkering niet teveel uitgeeft. Soms moet ik hem wel zeggen om ook eens voor zichzelf iets te kopen, zoals bv een spelletje voor de Ds of de Wii, dit doet hij nl nooit.

 5. Ik vind het wel kloppen. Te zuinig bij een man vind ik niet leuk. Terwijl ik het zelf wel ben. Ik ben goed in het beheren van de huishoudpot. Beter dan Husband (zegt hij zelf).

  Leuk onderzoek!

  Liefs Frederique

 6. NATUURLIJK zijn wij allemaal SEXY.
  Ik vind een zuinige man ook sexy, zolang hij OP MIJ zuinig is en niet ten koste van mij….;-)
  Groetjes,

 7. Een vrouw heeft vaak de neiging om heel zuinig te zijn voor zichelf en heel gul naar de ander toe. Bij mannen, die zuinig zijn, is het dat ze heel zuinig voor de ander zijn en gul voor zichzelf. Bij de meeste mannen lijkt het dat ze heel zuinig zijn, maar wanneer de portemonnee open getrokken moet worden, zijn ze drie maal zoveel meer geld kwijt dan een vrouw.
  Gr. LV

 8. Wat een leuke reacties! Ik vind vooral dat uit de oertijd inderdaad wel een goede, dat zou zomaar kunnen. Verder denk ik ook dat het een beetje met zelfbelang te maken heeft; als jij als man een vriendin hebt die alleen maar uitgeeft, dan moet het geld toch ergens vandaan komen. Als jij dan bijvoorbeeld alleen voor alle lasten opdraait, of je spaargeld steeds ziet verdampen, kun je daar denk ik ook niet blij van worden. Een sparende vrouw is onafhankelijk, maar – misschien vanuit mannelijk oogpunt gezien – nog niet zó onafhankelijk dat hij er niet voor hoeft te zorgen. Want dat blijven de meeste mannen toch ook leuk vinden. Dus ik kan me goed voorstellen dat ze bijvoorbeeld liever hebben dat je goed spaart, dan dat je goed verdient!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.