Renteverhoging en mogelijke aderlating

Kreeg ik gisteren toch een apart berichtje: MoneYou heeft de rente eens verhoogd, in plaats van verlaagd! Van 2,1% naar 2,35%. Nog steeds niet de 2,6% waarvoor ik was overgestapt, maar het is weer een stapje in de goede richting. De verhoging gaat eind van de week pas in, maar dat vind ik niet zo erg.

Dat het sparen straks met 0,25% harder gaat, is welkom, want het zou zo maar eens kunnen zijn dat ik binnenkort één van mijn klussen opzeg. Ik twijfel nog een beetje, want het brengt toch elke maand weer geld in het laatje, maar het kost wel heel veel tijd en energie. In principe zou ik dat geld in minder tijd wel weer terug moeten kunnen verdienen. De tijd die ik over heb kan ik ook eens anders gebruiken; meer thuis doen, ook eens wat rust nemen, enzovoorts. Wat zou voor jullie zwaarder wegen: de zekerheid van het geld geld of mogelijk het geld, maar zeker de tijd?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Het lijkt me een moeilijke beslissing.Meer tijd thuis zijn kan geld opleveren,doordat je meer zelf kunt doen en misschien voordeliger inkoopt.Maar het kost iets meer energie in de winter,als je vaker thuis bent. Maar misschien is rust wel het allerbelangrijkste.Groeten Izerina

 2. Blijkbaar heb je echt behoefte aan rust. Anders zou je het niet in overweging nemen.
  De belangrijke vragen bij mij zouden zijn:
  – red ik het financieel? Heb ik voldoende spaargeld om een langere tijd minder te werken en tegenslagen op te vangen?
  – hoe makkelijk krijg ik weer nieuwe werk?

  Chanel

 3. Husband en ik zijn hier de laatste tijd veel mee bezig. Hij wil graag minder werken.
  Maar dan levert hij financieel aardig wat in. Wij redden het wel, maar het werkt ook door na zijn 65ste verjaardag.

  Dan houd het in dat wij een paar flinke stappen terug moeten doen en later ons spaargeld "op moeten eten". En daar heb ik niet al die tijd voor gewerkt, zei hij.

  We zijn er nog niet uit. Maar nu hij thuis is, is hij wel een stuk rustiger geworden. En dat is ook veel waard.

  Je moet voor jezelf kijken wat kan en wat niet. Waarmee ben je tevreden?

  Succes met je beslissing.

  Liefs Frederique

 4. Een moeiljke beslissing. Extra tijd voor jezelf is ook belangrijk en lekker. Ik zou een lijst met alle voor- en nadelen maken en dan afwegen wat belangrijker is. Succes met je keuze!
  Ik denk trouwens dat de rente komend jaar meer gaat stijgen. Dat hangt samen de Europes bank rente (weet niet precies uit mn hoofd hoe het heet) Die stond heel laag 1%, als ze dit weer gaan verhogen, dan hebben de banken het spaargeld van de consument weer nodig en gaan de rentes weer stijgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.