Consuminderen goed voor de lijn

Op een Engelse website kwam ik een berichtje tegen waar ik toch even om moest lachen. Wat blijkt nu: consuminderen/besparen is heel erg goed voor de lijn. En dan gaat het in het bijzonder om het laag zetten van de verwarming. Bruine (‘slechte’) vetcellen kunnen namelijk worden afgebroken door blootstelling aan kou.

Hoewel we de verwarming hier inmiddels wel aan hebben, staat hij nog niet zo heel hoog. Prettig voor de gasrekening en dus blijkbaar ook voor de lijn! Toch zou dat laatste voor mij geen reden zijn om de kachel zo laag te zetten, dat het niet prettig meer is. Wat zou voor jullie zwaarder wegen: de rekening/de lijn of comfort?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Dat heb ik idd weleens gehoord. Als het koud is moet je lichaam extra hard werken om het warm te krijgen. Ik let dan eerder op de rekening. Hier blijft het constant warm eigenlijk. Zo rond de 19 graden. Dan heb ik m s'avonds aanstaan en overdag niet. Van de week gaat het weer vriezen dus dan heb ik m weer wat meer aanstaan.

  2. Het omgekeerde kan ook plaatsvinden.In dat boek van die engelse vrouw,die van 1 euro leeft beschreef ze,dat ze dikker werd. Omdat groenten en fruit duurder is dan een pak macaronie. groeten Izerina

  3. Bij het hardlopen verbrand je ook meer calorieën naarmate het kouder is. Omdat je lichaam meer moeite moet doen om warm te blijven.

    Geweldig toch dat consuminderen ook nog eens goed is voor de lijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.