Geld besparen met loodgieterswerk

geld besparen met loodgieterswerk

Wie met enige regelmaat z’n maandbudget in de gaten houdt, ziet dat er bepaalde kosten zijn die het grootste gedeelte van dat budget opsnoepen. Voor de meeste mensen is dat de huur of hypotheek. De energierekening neemt echter ook behoorlijk wat in. De kosten voor gas, water en elektriciteit kunnen snel oplopen. Maar zonder kunnen we ook niet; we hebben deze nutsvoorzieningen hard nodig. Misschien een goed idee om eens te kijken hoe we daar op kunnen besparen. En dan hebben we het niet alleen over de verwarming een graadje lager zetten of het douchewater opnieuw gebruiken, maar ook over loodgieterswerk dat kan helpen om gas, water en vooral ook elektriciteit te besparen.

Minder gas verbruiken

Voor de meeste Nederlandse huishoudens geldt dat de kosten voor gas het grootste deel uitmaken van de maandelijkse energierekening. We gebruiken gas om ons huis te verwarmen via de verwarming, om water op te warmen en om mee te koken. De cv-ketel verbruikt veruit het meeste gas elke maand.

Een goede manier om gas te besparen is om een zuinigere ketel te laten installeren. Een HR-ketel heeft bijvoorbeeld ene veel beter rendement dan een normale ketel. En als je thuis nog geen HR-ketel geïnstalleerd hebt, dan is dat een perfect voorbeeld van loodgieterswerk waarmee je geld kunt besparen. Je kunt ook minder gas verbruiken door er simpelweg efficiënter mee om te springen. Een slimme thermostaat zou daarbij kunnen helpen, evenals goede isolatie van je woning natuurlijk.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Minder water verbruiken

Water kost een stuk minder dan gas, maar we gebruiken het vaak wel meer. Je gebruikt (meestal) water om dingen schoon te maken, om te douchen, in bad, via de wasmachine en de vaatwasser, enzovoorts. Een goede loodgieter kan bijvoorbeeld waterbesparende douchekoppen en kranen installeren, waardoor je soms maar een fractie van de gebruikelijke hoeveelheid water gebruikt, zonder dat je er heel veel van merkt.

Daarnaast kun je natuurlijk kiezen voor een zuinigere wasmachine en vaatwasser. Des te nieuwer de machine, des te efficiënter deze omgaat met water, waardoor er voor dezelfde cyclus ineens veel minder water nodig is. Bovendien levert dat vaak ook nog een besparing op elektriciteit op.

Heb jij al waterbesparende koppen in badkamer en keuken? En een HR-ketel? Of misschien wel een nog efficiëntere (of goedkopere) manier om te stoken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.