Griepje?

Gisterenavond voelde ik het al een beetje opkomen: een griepje. Normaal gesproken zweet ik amper, maar toen ik gisteren onder het dekentje op de bank vandaan kwam, leek het wel of ik een plens water over mijn rug had gehad. Vanmorgen hetzelfde verhaal, alleen toen bleef het niet bij mijn rug. Echt rustig aan doen kan ik me op het moment niet veroorloven, daarom geloof ik dat ik het maar houd bij een combinatie van anti-grippine, veel vitamines eten (zou moeten werken…) en zoveel mogelijk rustig aan doen. Slapen als het even kan en anders vooral niet te druk maken. Mijn werk moet gewoon doorgaan, klanten wachten helaas niet 🙁

Heeft er nog iemand andere goede tips tegen (opkomende) griep, rekening houdend met het gegeven dat ik helaas niet in bed kan gaan liggen tot het over is?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Een echte griep, die altijd gepaard gaat met hoge koorts, kun je niet tegenhouden hoor! Maar wat veel mensen vaak een griepje noemen en meestal om een "gewone" verkoudheid gaat kun je wel proberen te onderdrukken. Thee met citroen en honing schijnt een beproefd medicijn te zijn. En ik ken ook mensen die zweren bij dat occilococcinum (dat van die reclame) maar dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd! Sterkte!

 2. Inderdaad, griep is griep. Uitzieken is het enige. Je kan wel zo veel mogelijk drinken. Je kamer luchten, beddengoed fris houden. Bacteriën houden niet van fris. Misschien brandnetelthee, dat werkt zuiverend?

  Veel vitamines eten moet je doen als je niet ziek bent en dan liefst in de vorm van gezond eten… Als je al iets hebt gaat dat echt niet als een tovermiddel werken.

  De site die je noemt is trouwens van een enorme farmaceut 😉

 3. Vervelend! Vooral als je niet echt goed kan uitzieken. Bij mij helpt het als ik voor het slapen gaan hot coldrex (verkrijgbaar bij drogist of apotheek) neem. Daar ga je gigantisch van zweten s'nachts maar je hoofd wordt er leeg van en je zweet het er lekker uit. Beterschap!

 4. Bedankt voor de tips! Ik val ook nog niet van mijn stokje ofzo, dus volgens mij zit ik ook echt meer in een soort rot-voorfase. Of voor hetzelfde geld is het 'gewoon' verkouden. In ieder geval voelt het niet zo prettig en knijp ik 'm dat het erger wordt… Heb in ieder geval een voorraad mandarijntjes liggen, dat is vast iets!

 5. Vergat ik helemaal je heel veel beterschap te wensen. Niet relaxed om ziek te worden als het Echt Niet Kan! Hoop dat het met een dagje sukkelen weer voorbij is!

  Beterschap 😉

 6. 'n Flinke griep duurt met medicijnen een week en zonder 7 dagen, zei m'n oude huisarts eens en hij raadde aan veel te drinken.
  'k Hoop dat het blijft bij een dagje sukkelen. iig Beterschap!

 7. Beetje late reactie, ik hoop dat je inmiddels weet beter bent! Een echte griep kun je inderdaad niet ontlopen, daar moet je gewoon aan toe geven. Ik leg bij verkoudheid altijd een in stukken gesneden ui naast het bed. Ruik je wel de hele nacht frikandel-speciaal, maar het houdt je neus wel mooi open.
  En voldoende slapen helpt natuurlijk ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.