Griep

GriepVolgens mij heeft half Nederland het inmiddels al gehad en de laatste dagen denk ik dat ik er ook een nieuwe vriend bij heb; de griep. Warm, koud, misselijk, maag op storm, hoofdpijn, spierpijn… het is allemaal wel langs geweest. Eerst dacht ik nog dat de spierpijn vooral te wijten was aan mijn sportieve activiteiten (wat dan overigens wel weer tot op zekere hoogte goed voelde), maar ik denk dat dat toch niet het geval is. En dan niet dat ik spugend op bed lig ofzo, maar genoeg om je knap lamlendig te voelen.

En nu dus maar rustig aan doen, voor zover dat kan. Op het werk loopt namelijk alles in de soep. Gelukkig niet door mijn schuld, maar het lijkt er wel op dat ik daardoor een stuk minder tijd heb om iets af te krijgen, terwijl ik het al behoorlijk spannend vond. Hopelijk valt dat allemaal mee.

Wel vraag ik me op dat soort momenten weer af: ‘Waarom doe ik dit?’ Waarom neem ik dan toch opdrachten aan, terwijl ik het geld niet speciaal nodig heb en het me een stuk rustiger lijkt als ik ze niet heb? Waarom zeg ik niet gewoon ‘nee’?

Ik merk dan toch dat als ik een gaatje zie, dat ik dan toch maar liever zo’n opdracht accepteer, omdat je nooit weet wanneer het minder wordt qua werk. Ik zou inmiddels alleen wel een beetje erop moeten kunnen vertrouwen dat het doorloopt. Tijdens de vakantie dacht ik nog een aantal keer dat ik na de vakantie misschien wel niets meer zou hebben, maar nu zit ik er weer tot over mijn oren in. Aan de andere kant; dat is een nieuw project, voor een nieuwe klant van mijn klant, en kan heel goed tijdelijk zijn. Dus het is ook weer niet zo dat ik helemaal spoken zie.

Vandaag ga ik dat in ieder geval even loslaten. Waarschijnlijk hoor ik tot 10 uur niets erover, dus tot die tijd kan ik me mooi voorbereiden op wat andere dingen die er dit weekend gaan gebeuren. Op het moment dát ik dan aan het werk kan, kan ik me volledig daarop richten. En nu dus maar even hopen dat die griep me genoeg gepest heeft en weer doorloopt…

Heb jij al last gehad van griepverschijnselen deze winter?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Nee, nog niet, en ik hoop het natuurlijk ook niet te krijgen.

  De neiging om zo'n opdracht toch maar aan te pakken snap ik heel goed. Als zzp-er heb je niet zoveel zekerheid vind ik. Dus als je een opdracht kunt krijgen is het lastig om die af te slaan.

  Beterschap gewenst!

  Huisvlijt

 2. Ja, die opdrachten aannemen herken ik ook. Ik heb het al best wel druk en heb gisteren 2 bestellingen taart gemaakt na mijn 'gewone' werk en was pas om 1 uur s nachts klaar terwijl ik om 3 uur weer op mijn werk moest staan; oeps!
  Ik was wel om half negen klaar en nu na de boodschappen heb ik de rest van de dag om te slapen dus dat ga ik nu even doen! 😉

 3. De griep heeft hier flink huisgehouden. Met als kers op de taart pseudo kroep bij dochter. Ik als zelfstandige herken ook absoluut het aannemen van opdrachten. Toch heb ik er nog nooit spijt van gekregen als ik iets niet aannam

  1. Nee, dat heb ik dus ook eigenlijk nooit… Soms zie ik wel eens iets langskomen dat ik gemist heb en vind ik het even jammer, maar spijt van 'nee' zeggen heb ik ook niet. Hopelijk is het trouwens bij jullie straks ook allemaal een beetje over, qua ziekte. Beterschap voor je dochter!

 4. enkel een buikgriep in de zomer.. net voor de vakantie (heel handig.. savonds spugen van 23 – 03, daarna bekaf.. terwijl ik moest inpakken voor t hele gezin die dag…. )
  nu nog ff overgeslagen.. wel al oppaskindjes met griep gehad en mn man… hoop dat we t verder overslaan…

 5. Beterschap en ik begrijp je zorg om minder opdrachten. Misschien voel jij dat ook, als er iets niet goed ging, een kleinigheid of zo.
  Kost moeite om het los te laten.

  Prettig dat je voldoende opdrachten hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.