‘Goede voornemens kosten geld’

Goede voornemens kosten geld

Goede voornemens volhouden is niet goedkoop, zo blijkt uit een onderzoek van een bank. Een op de drie mensen die hun goede voornemens vol houden, heeft gemerkt dat dit geld kost. Het ligt er dan natuurlijk wel aan wát je voornemen is, want als je uitsluitend ‘sparen’ als voornemen hebt, dan zou dat je in theorie alleen maar geld moeten opleveren 😉

Een goed voornemen kost geld

In dit geval bleken veel mensen vooral andere goede voornemens te hebben, waaraan dus het nodige geld werd uitgegeven. Twaalf procent betaalde in totaal zo’n 120 euro aan hun goede voornemens. Maar: er zijn gelukkig ook genoeg mensen bij wie de goede voornemens al geld hebben opgeleverd. Dan gaat het om een iets kleiner bedrag; 60 euro.

Overigens blijken mensen ook geld over te hebben voor hun goede voornemens. Gemiddeld zouden mensen best 450 euro willen betalen, om hun goede voornemen een heel jaar vol te houden. Er is ook een groep mensen die er geen cent aan uit zou willen geven.

Voornemens die geld kunnen kosten, zijn bijvoorbeeld het volgen van een bepaald dieet of je aanmelden bij een sportschool. Ook een opleiding kan je geld kosten, maar als je daarna een beter betaalde baan kunt scoren, verdien je dat als het goed is weer terug.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

En soms leveren ze wat op

Natuurlijk zijn er ook goede voornemens die je direct geld kunnen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan stoppen met roken of geen nieuwe kleding meer kopen.

Mijn goede voornemens – voor zover ik die al had – hebben geld gekost, maar ook opgeleverd. De verbouwing kost veel geld, consuminderen levert geld op. Dat tweede staat misschien niet in verhouding met het eerste, maar voor mijn idee heb ik er wel meer aan. Dat een verbouwing geld kost, is logisch.

Straks stopt dat ook weer en heb je er een prachtig huis voor terug. Het consuminderen is iets veranderen in je patroon en levert hier niet alleen geld op, maar ook o.a. gezondere (en meer gevarieerde) maaltijden. Wat mij betreft is dat een dubbele win!

Als je echt zeker wilt weten dat jouw goede voornemens je wat opleveren, dan kun je altijd even deze goede financiële voornemens bekijken.

Leveren jouw goede voornemens vooral geld op, of kosten ze je geld?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Ik ben in november gestopt met roken en dat levert me veel geld op! Ik heb er dan geen hulpmiddelen bij gebruikt, die kosten veel, maar volgens mij vanaf januari vergoed. M'n overige voornemens leveren eigenlijk ook alleen maar geld op.

  2. Consuminderen levert me geld op.

    Mijn andere goede voornemen was om meer (bewust) te genieten van het leven, en dat kost soms geld. Zoals vandaag, ik ben een dagje naar Amsterdam geweest. Enorm genoten, maar je komt er natuurlijk niet gratis. Al kost het me nu wel veel minder geld, want ik had een goedkoop Hema-treinkaartje én heb alleen een koffie besteld. Verder niets gekocht! 🙂

  3. Ik las dat ook.Het is natuurlijk een wat éénzijdig onderzoek. Een goed voornemen bv meer sporten kan geld kosten,zeker als je bv blijft zwemmen. Maar het levert ook een goede gezondheid en plezierige momenten op. Dat is meer waard. Groeten Izerina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.