Steenkoude september, wateroverlast: is het over?

In Friesland – en volgens mij ook in de rest van Nederland – troffen we het de afgelopen tijd niet echt. Waar het in voorgaande jaren nog lekker nazomeren was in deze maand, is het nu behoorlijk bar en boos. Hier kregen we te maken met de allerkoudste 16 september ooit én enorme regenval. En of dat nog niet genoeg is, hoorde ik van de week ook nog dat de wereld aanstaande zaterdag vergaat. Lekker is dat.

Korreltje zout

Ik moet zeggen: dat soort berichten neem ik meestal met een korreltje zout. Hoewel ik zelf wel geloof in wat er in Openbaringen beschreven is en ik ook wel zie dat er veel onrust in de wereld is (wat dan wel één van de beschreven tekenen is), geloof ik hier toch niet zoveel van. Dat je het tot op de dag kunt voorspellen. Die theorieën daarachter zijn vaak redelijk vergezocht en komen bovendien om de paar jaar weer terug. Als je iets wilt zien, dan heb je volgens mij altijd wel de mogelijkheid om het te zien.

De numeroloog David Meade is er echter van overtuigd dat hij gelijk heeft, ook al heeft hij zijn voorspelling zelfs onlangs nog gewijzigd. Hij had nog een mooi filmpje van zijn theorie gemaakt, maar dat is helaas inmiddels van YouTube verdwenen.

[wp_ad_camp_3]
Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Maar dan… die kou!

Stél dat de wereld vergaat, dan zou me dat wel een koude winter schelen. Want als september daar een voorproefje van is, dan word ik er niet blij van. Meestal lukt het me gemakkelijk om de kachel uit te houden tot 1 oktober. Soms nog wel langer, maar daarna kan het qua kou snel gaan. En dit jaar is het gewoon soms al écht koud!

Gisteren hebben we de kachel al even goed aangehad, maar dat kwam ook doordat er vanwege schilderwerk twee raampjes op een kier moesten staan. Ik denk echter dat als ik nog in mijn oude huis had gewoond, dat ik lekker de pelletkachel al aangeslingerd had! Nu was het daar natuurlijk ook al snel een stuk kouder dan wanneer je tussen twee huizen in zit, maar toch.

Nog even rekken

Met uitzondering van gisteren, probeer ik het toch nog even een beetje te rekken qua kachel. Ik ga niet in de kou zitten, maar als het niet hoeft… Daarnaast wil ik me weer even verdiepen in overstappen. Vorig jaar moesten we best een bedrag bij betalen, maar dat was ook omdat we toen gingen samenwonen. Nu is het maandbedrag al een jaar een stuk hoger en komen we hopelijk beter uit. Omdat we bij Greenchoice zitten, hebben we op zich gunstige tarieven, maar het kan natuurlijk geen kwaad om even te kijken of het nóg gunstiger kan.

Heb jij de kachel alweer aan? En wil je dit jaar nog overstappen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Ik zag enkele minuten van dit filmpje. De tejuggrijpen naar de zonsverduistering tijdens de kruisiging. Dat gewoon iets onverwachts noemen, terwijl wetenschappers er allang uitbwaren dat het een zonsverduistering geweest moet zijn. Na de leeuw komt het sterrenbeeld maagd voorbij.

    Doemdenken. Ik heb het er niet zoveel mee. Wat me onlangs wel opviel waren dat er toch wel een grote meteoriet is ingeslagen. Dat de dampkring onvoldoende beschermt. Dat zijn interessante zaken.

    Aan het schilderen? Het huis personaliseren of voor de verkoop?

    1. Onderhoud 😉 Dat zal natuurlijk ook straks netter zijn voor een verkoop, maar die hebben we nog niet concreet in de planning staan. In ieder geval niet personaliseren, want *fluistert* de (mannen)kleur die erop gaat had ik écht niet zelf uitgekozen *klaarmetfluisteren* 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.