Nieuwe kleren!

Toen ik gisteren thuis kwam, lag er al een pakketje op me te wachten: de nieuwe kleren die ik besteld had! Superblij natuurlijk, want die kan ik komende week mooi gebruiken. Het waren twee witte hemdjes van biologisch katoen, twee topjes (zwart en wit) van bamboe(katoen?) en nog een sjaal en armbandje, die ik gratis kreeg bij de bestelling.

Eerder schreef ik al dat ik nog meer wilde besparen en dat ik biologische kleding toch vaak nog erg duur vond. Dat was dit ook wel, vond ik: de schade was €100.

Hoe ik dat dan toch met elkaar kan rijmen? Ik had een paar weken geleden een waardebon voor datzelfde bedrag gewonnen voor een winkel die alleen biologische kleding verkoopt! Nu zat ik echt heel erg te twijfelen wat ik zou kopen, juist omdat ik normaal gesproken ook genoegen zou nemen met een Wibra/Zeeman/Action-shirtje van €2. Uiteindelijk heb ik gekeken naar wat ik echt kan gebruiken, zonder op de prijs te letten. De shirtjes komen heel goed van pas nu we zo vaak sporten (een shirtje is dan vaak niet twee keer achter elkaar te dragen en ik ga natuurlijk ook niet wassen als de trommel niet vol is) en de hemdjes kunnen zowel tijdens het sporten als bijvoorbeeld in de winter gebruikt worden. Ik ben er namelijk nog zo eentje van ‘hemd in je broek!’ 😉

Uiteindelijk heb ik mezelf dus toch geld bespaard; ik heb dingen gekozen die ik normaal gesproken alsnog gekocht zou hebben, alleen voor minder geld dan de winkelprijs. Maar omdat ze gratis waren, houd ik dat geld in mijn zak. Dat is voor mij dan toch beter dan een vestje of een truitje kopen dat ik eigenlijk niet nodig had, maar meer voor extra was.

Ik moet trouwens wel zeggen dat het écht heel lekker zit. Over de zachtheid van dat biologische katoen is niets gelogen…

Fijn weekend!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Ook jij helemaal blij! Ik kijk bij kleren nog niet (doorslaggevend) naar herkomst, maar het zit er aan te komen. Om het gratis te mogen testen is "natuurlijk" helemaal mooi. 😉

  2. Ja, dat vond ik ook! Ik ben overigens nog wel echt op zoek naar koopjes. Zo had ik laatst dus zo'n biologisch hemd van de Hema voor 5 euro. Zoiets betaal je normaal gesproken ook al snel voor een hemdje, dus dat vond ik te doen. De zwarte die €12 was heb ik wel laten hangen (die van mij was afgeprijsd).

  3. Ik merkte hoe heerlijk zacht dat bio katoen is, toen ik afgelopen voorjaar voor zoonlief 4 shirts kocht die, per toeval, van biokatoen waren. Ik merk nu al dat ik er vaker naar zal moeten zoeken, want het waren voor zoonlief z'n favoriete shirts. Echt best een uitkomst voor een kind die al zeurt over elk kriebelig draadje in kleding.
    En duur was het niet, gewoon C&A shirts. Voor dezelfde prijs als andere shirts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.