Let op: sms’en met de vaste telefoon

Toen wij nieuwe, superzuinige telefoons kochten, was het natuurlijk de bedoeling om te besparen. De oude werkten echt niet meer en in ons nieuwe huis hadden we er meerdere nodig, omdat je de telefoon anders echt niet over hoort gaan. Na een poosje kwamen we er ook achter dat je met de telefoon kon sms’en. Een paar keer voorzichtig proberen, de telefoonrekening bekijken: waarachtig, het leek gratis!

‘Leek’, want ik kwam er gisteren achter dat sms’en met de vaste telefoon helemaal niet gratis is. Tenminste, dat denk ik ontdekt te hebben. Omdat onze telefoonrekeningen altijd ongeveer even hoog zijn (internetabonnement + telefoonabonnement + redelijk stabiele portie verbruikskosten), let ik er normaal niet zo erg op, maar geïnspireerd door het boek ‘Succes’ van Annemarie van Gaal wilde ik toch eens proberen de verbruikskosten omlaag te brengen. Er was net weer een factuur binnengekomen, waaruit ik het stukje over de verbruikskosten had uitgeknipt en in mijn grote geldboek (waarin ik plannen/begrotingen/doelen e.d. noteer) geplakt had.

Toen viel mijn oog ineens op het postje ‘Overige gesprekken’. Maar wat konden die overige gesprekken zijn? Er was immers al een post voor ‘binnen uw regio’, ‘buiten uw regio’, ‘088’, ‘0900’ en naar mobiele nummers. Ik deelde het bedrag door het aantal gesprekken (90!) dat we gevoerd zouden hebben en ineens ging er een lichtje branden: de sms’jes. Hoewel ik er nog een mailtje achteraan heb gestuurd om het na te vragen, ben ik er vrijwel zeker van dat we al bijna twee jaar gratis denken te sms’en, maar hier in werkelijkheid €0,19 per berichtje voor betalen. Stom, stom, stom. En ook wel een beetje naïef, want voor niets gaat de zon op. Valt een beetje in de categorie van digitale tv-zenders betalen voor je oude adres… *schaamschaam*

In ieder geval weten we het nu en kunnen we er actie op ondernemen: er wordt niet meer gesms’t met de huistelefoon, tenzij het echt noodzakelijk is. Hopelijk levert dat een mooie besparing op, deze twee maanden had ons dat namelijk €17,10 kunnen besparen (ruim €100 op jaarbasis)! Daarnaast blijf ik de komende tijd natuurlijk de belkosten goed in de gaten houden, om zo de post nog verder te drukken.

Sms’en jullie wel eens met de huistelefoon en wat doen jullie om de telefoon-/internetkosten laag te houden? En heeft iemand enig idee hoe je (zonder over te stappen op automatische incasso) van die acceptgiro-kosten af kunt komen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
  1. Gelukkig ben je er nu achter gekomen! Wel balen inderdaad. Mijn oudste dochter sms-t gratis met haar mobieltje via Blijk, of is het Bleik? Weliswaar kan ze alleen sms-en naar mensen die ook Blijk hebben, maar gratis is het wel. Hoewel, nu maak ik me zorgen…

  2. Je hebt wel van dat soort dingen hoor, waarbij je gratis 'onderling' kunt sms'en of bellen.

    De factuur online krijgen kan wel, maar dat scheelt je nog niets in de kosten, helaas. Ik ga overigens wel kijken of de familieleden die ik bel ook op bepaalde momenten gratis kunnen bellen, als we dat op elkaar af kunnen stemmen, dan hebben we beiden geen extra verbruikskosten!

  3. Wij sms-sen nooit met de huistelefoon, wist niet dat dat kon, of onze telefoon is te oud. Wel heb ik een (afgedankte) mobiel van de kinderen met pre-paid. Verder bellen we eigenlijk alleen na 7 uur 's avonds en in het weekend, dan is het gratis voor ons. Dus de rekening is altijd erg laag.

  4. Ik smste vroeger ook nooit met de huistelefoon.
    Nu heb ik alleen een mobieltje. De extra abonnementskosten van een vaste telefoon voor mij alleen wegen niet op tegen de kosten van zo heel af en toe een keer een info-nummer (als in: een keer in het half jaar een keer de verzekering bellen of zo). Daar ben ik hooguit 50 cent per keer extra aan kwijt namelijk, omdat ik zorg dat ik alle klantnummers en zo bij de hand heb en nooit veel te vragen heb.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.