Telefoonmisser

Telefoonmisser

In maart stapte ik – na ongeveer 14 jaar – over naar een nieuwe telefoonprovider: ik verruilde Telfort voor Simpel. Hoewel ik altijd tevreden ben geweest over Telfort, vond ik de jaarlijkse inflatie toch wel behoorlijk oplopen. Het abonnement dat ik ooit afsloot voor iets van 12,50, was inmiddels al ruim 21 euro geworden. Als ik dat bedrag weer naar beneden kon brengen, zou dat een mooie kostenbesparing met zich meebrengen. Maar: dan moet je natuurlijk wél een beetje goed opletten…

Flinke besparing

Het begon ontzettend goed; ik stapte over naar Simpel, waar ik slechts een tientje per maand betaal voor onbeperkt bellen, 1000 sms’jes en 5 GB internet. Vooral dat laatste is ideaal. Meestal zijn mb’s toch nog redelijk duur en die gebruik ik veel. Bellen en sms’en doe ik eigenlijk bijna nooit.

Dit levert me per jaar een besparing op van 119,56 euro in het eerste jaar (in verband met de aansluitkosten van 20 euro) en 139,56 euro in het tweede jaar. Als ik iets langer had gewacht was het trouwens nog voordeliger geweest; je krijgt nu zelfs de eerste 6 maanden voor één euro.

Maar… dan moet je natuurlijk wél een klein beetje op je bundel letten…

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Buiten de bundel

Normaal gesproken is mijn 5 GB meer dan voldoende. Ik heb voor ik dit abonnement afsloot een paar jaar teruggekeken naar mijn verbruik. In 99% van de maanden zat ik (ruim) onder die 5 GB. Bovendien zijn mijn omstandigheden door de jaren heen veranderd; er is op meer plekken wifi én ik ben steeds meer vanuit huis gaan werken. Op zich zou je denken: geen probleem.

Maar: juli was voor ons een beetje een atypische maand; we gingen op vakantie, hadden daar eigenlijk praktisch geen wifi en toen we vanwege familieomstandigheden eerder naar huis moesten, waren we ook veel van huis. Bovendien liep ik natuurlijk heel veel rondjes van 30 minuten en dan luister ik vaak naar podcasts.

Niet vreemd dat je dan wat vaker buiten je bundel zit. En toen ik daar een berichtje van kreeg (‘Uw bundel is bijna op!’), dacht ik: dan wordt die snelheid wel aangepast, of het stopt vanzelf.

Maar dat is dus niet zo.

Ik kreeg het bericht onderweg, reed vrolijk door met mijn podcast op, reed terug met mijn podcast op en logde thuis eens in.

19,58 euro buiten de bundel!

Het was best een interessante podcast, maar niet eentje waar ik zo even 20 euro voor betaald zou hebben. Omdat ik nog een dag of drie tot mijn nieuwe bundel moest, heb ik het mobiele internet gewoon uit gezet. Nu ik al bijna 20 euro over mijn abonnement zat, voelde ik er weinig voor om nóg meer uit te geven voor wat extra MB’s.

Ik heb het overleefd

Ik heb het overleefd. En de volgende keer let ik beter op. Neem ik dat sms’je wél serieus. Ik kan natuurlijk ook altijd een plafond instellen, maar daarvoor moet je extra betalen. Bovendien is het ook niet echt nodig als ik die sms’jes gewoon in de gaten houd; die zegt wanneer je op de helft, driekwart en op 100% zit.

Bovendien is het cadeau dat ik deze maand als Simpel-abonnee kreeg óók een mooi hulpmiddel daarbij: 2 maanden gratis Bookchoice. Inclusief gratis audioversies van de boeken. Als ik dus tóch nog een keer door mijn bundel heen dreig te raken, zet ik er gewoon een audiobook op en luister ik offline lekker verder!

Houd jij je belbundel goed in de gaten? Of heb je ook wel eens zo’n onverwachte misser gehad?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. Je kunt bij simpel als je merkt dat je aan het einde van je bundel bent heel eenvoudig mb’s bijkopen. Ook kun je per maand je bundel wijzigen.

  1. Dat zag ik daarna ook. Als ik het eerder ontdekt had, had ik dat inderdaad gedaan, want die mb’s zijn véél goedkoper dan verbruik buiten de bundel. Ik heb alleen die berichten van ‘bijna’ gemist en toen ik ‘m kreeg, was het kwaad dus eigenlijk al geschied. En aangezien ik er toen al bijna 20 euro over zat, wilde ik voor 2 of 3 dagen niet nóg eens een paar euro extra betalen. Toen heb ik dus gewoon mobiele data uitgezet. En een volgende keer doe ik dit 😉

 2. Een SMS negeren is dus eigenlijk hetzelfde als brieven niet openmaken en later erachter komen dat het een aanmaning was en de kosten dus nog meer oplopen.

 3. Een kleine misser, maar twee sms’jes naar het buitenland gestuurd. Die vallen dus buiten de bundel van Simpel, 3 euro armer… Het is niet de wereld maar vond het toch zonde en belachelijk duur eigenlijk.

 4. Balen van die misser! Ik heb wel eens iets soortgelijks gehad. Toen ik op vakantie was ook, toen had ik verkeerd gerekend waardoor ik achteraf in plaats van de helft van de dagen internet, alle dagen v/d vakantie internet moest betalen, terwijl ik gewoon op de wifi gezeten had, maar de verbinding was niet al te goed, dus was ik er wel eens uit gegooid wat ik op dat moment zelf niet merkte. Idd wel ook van geleerd en internet gewoon lekker uit gezet de keren daarna! Scheelt een hoop geld!

 5. Je kunt podcasts ook goed downloaden, dan kost het je geen data als je ze later luistert. In de app Podcast kan het makkelijk, maar er zijn vele opties 😉

  1. Goede tip! Dat deed ik inderdaad eerst, maar toen was m’n telefoon steeds vol (heb nog 16GB geheugen en dat is vrij snel vol, helaas). Maar: de volgende keer dat ik weer een paar dagen moet overbruggen, kan ik dat natuurlijk prima even tijdelijk doen!

 6. maar behalve dat ben je tevreden over simpel, qua bereik, bellen en internet ? Vind best lastig als ik de recensies lees, want die zijn niet positief. Ik heb het zelfde als jou heel tevreden over tele2 maar scheelt gewoon heel veel geld.

  1. Ja! Ik woon hier in een buitengebied en was een klein beetje sceptisch (hiervoor Telfort en daarmee zit je op het KPN-netwerk, dus dan zit je sowieso goed), maar ik heb eigenlijk geen klachten. Nu bel ik wel heel weinig, dus mijn ervaring is vooral gebaseerd op internet. Bij Simpel heb ik nu ook ineens wél 4G, wat ik bij Telfort maar heel sporadisch kreeg. Voor mij dus zeker een vooruitgang. Valt me alles mee, want de recensies die ik las waren ook erg divers.

 7. Nu woon ik wel in het oosten van het land maar geen buitengebied ;-). Maar fijn dat het je zo goed bevalt, ik ga er vandaag nog even goed over nadenken maar ik ga denk ik overstappen, het scheelt gewoon te veel geld. Het enige wat ik ‘eng’ vind is dat ik bij tele2 maandelijks kan opzeggen en bij simpel zit ik er zo 2 jaar aan vast.

  1. Wat je misschien het beste even kunt doen is hier je adres invoeren: dekkingskaart. Simpel valt onder het netwerk van T-Mobile en daar kun je precies per adres (en regio) zien wat de dekking is. In het oosten van het land vond ik ook nog wel wat plekken waar de dekking minder lijkt te zijn. Dat is dan wel echt bij de grens, maar misschien sowieso handig om even te checken, ook voor je gemoedsrust.

   Je kunt bij Simpel ook voor een jaarabonnement gaan, maar dat kost vaak net wat meer. Ik vind 2 jaar ook altijd wel een ‘dingetje’, maar ik heb het realistisch bekeken: ik zat nu zo’n 14 jaar bij één provider en betaal nu een tientje in de maand. De kans dat er binnen 2 jaar een aanbieder komt met een nóg lager tarief voor dit pakket, waarbij het écht flink scheelt, acht ik niet zo heel groot. Daar heb ik die gok (en een ruime halvering van mijn belkosten per maand) wel voor over gehad.

   1. Het grootste risico is denk ik niet dat je over een jaar een lagere prijs had kunnen krijgen, maar dat je meer data voor dezelfde prijs had kunnen krijgen. Maar als je genoeg hebt aan wat je nu hebt maakt dat niet uit!

   2. heb het gedaan ben overgestapt, scheelt op 2 jaar tijd 418 euro ( tele2 €26x 24 = €624 Simpel 6x€ 1 +18 x €10 + €20 admin kosten = €206). Dekking is wel goed, maar het is gewoon een dingetje, zat al zolang bij tele2 nooit geen klachten, altijd goede service etc.

    Ik had bij tel2 alles op onbeperkt staan, maar kan op werk op de wifi, thuis op de wifi en bijna overal is wifi. En ik wil toch minderen met mijn telefoon gebruik

 8. Ik merk de laatste tijd dat het soms wel heel hard gaat met mijn data. Nu probeer ik dit meer in de hand te houden, door een limiet in te stellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.