Terug van vakantie

Vakantie

Misschien was het wel opgevallen aan de relatieve rust aan deze kant; de afgelopen twee weken was ik op vakantie. Omdat ik wist dat er op mijn bestemming waarschijnlijk bijna geen internet zou zijn, besloot ik om ook mijn laptop maar gewoon thuis te laten. Uiteindelijk een prima keuze, want er was inderdaad nergens internet. Ja, ik had nog ergens een kaart kunnen kopen, maar de kans was dan groot geweest dat ik via de mail met iets van werk oid geconfronteerd zou worden, waar ik op dat moment niets aan had kunnen doen. Natuurlijk zonde van de vakantie, dus gewoon een out-of-office-bericht aan gezet en gegaan.

Wat was dat heerlijk! Niet steeds op je telefoon ‘hoeven’ kijken voor je mail, je appjes, enzovoorts. Natuurlijk is het eerst wel even aanpassen, want je (of ik tenminste) pakt hem er zo makkelijk bij als er even een stilte is, om iets op te zoeken, enzovoorts. Maar als het niet kan, dan wen je er snel genoeg aan. Zo snel, dat ik ook op het moment van landing in Nederland niet – in tegenstelling tot driekwart van mijn medevakantiegangers – direct de behoefte voelde om weer meteen al mijn berichten langs te gaan. Even een ‘we zijn weer veilig in NL’ naar de ouders en hij kon de tas weer in. De mail begon ik helemaal nog maar niet aan, dat kan nu ook wel.

Hoewel ik fysiek nog behoorlijk moe ben van het lange reizen, is m’n hoofd wel een stuk rustiger van de offline periode. Dat hoop ik in ieder geval voor privé nog zo lang mogelijk door te trekken, dus de telefoon blijft hier voorlopig op stil qua geluid en misschien ook wel in de kamer liggen, in plaats van als wekker in bed, op de dagen dat ik niet echt een wekker nodig heb. En verder heb ik nog wel wat plannetjes, maar dat is mooi voer voor de komende dagen!

Hoe zien jullie meeste vakanties eruit, offline of online? En hoe bevalt dat?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. In het franse huis is geen internet. We kunnen een enkele keer bij de buren even of bij een supermarkt. Dit alleen om snel de mail te scannen en de bankrekening te bekijken want ik las dat je dat 1x per 14 dagen moet doen, staat in de voorwaarden.

  Mocht er iets voorvallen en er wordt onterecht iets afgeschreven dan is de bank moeilijker met terugbetalen eventueel.

  1. Wees heel voorzichtig met je bankrekeningen te checken via een openbare wifi. (bij supermarkt, mac etc). Dit is erg onveilig. Mijn man werkt in de branche informatie beveiliging en je wilt niet weten hoeveel mensen problemen krijgen daardoor.
   Nic

 2. Lekker offline…..Wij waren begin dit jaar op zo'n mooi eiland dat we onze telefoon alleen 's avonds even gebruikten om mooie foto's naar het thuisfront te sturen…..verder zijn we niet afhankelijk van internet ed op onze vakanties…heerlijk…..en dan thuis zo lang mogelijk volhouden!

  Gr. Boukje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.