Wat doe jij met oud en nieuw?

Het is nog lang niet zover, maar ik moest ineens aan oud en nieuw denken. Dat vier ik eigenlijk al jaren bijna niet meer. De meeste gevallen zat ik toch alleen, viel ik vroegtijdig in slaap of was het zo druk dat ik expres in slaap viel. Maar dit jaar is dat hopelijk toch anders. Nu zijn er met oud en nieuw natuurlijk genoeg feesten, maar het lijkt me wel leuk om dan juist iets bijzonders te doen. Bij de familie zitten kan, maar dan moet je je aandacht wel behoorlijk verdelen en mijn familie zit over het halve noorden verspreid. Heel ideaal is dat dus niet. Bovendien heb ik natuurlijk niet alleen met mijn eigen familie te maken.

Samen wat doen is natuurlijk ook leuk, maar wat doe je dan? Ergens heen? Dat kan voor zo’n dag vaak ook behoorlijk in de papieren lopen. Natuurlijk zijn sommige dingen onbetaalbaar, maar als het een beetje budgetvriendelijk kan, is dat natuurlijk niet gek. Of juist mensen uitnodigen? Wat doen jullie met oud en nieuw? En maak je dan vooraf al plannen, of kijk je gewoon hoe het tegen die tijd komt? Originele, leuke ideeën zijn natuurlijk ook altijd welkom 🙂

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Ik ben eigenlijk altijd thuis ivm met mijn katten. Eentje is erg bang dus die wil ik niet alleen laten. Vind kerst gelukkig ook leuker, dat vier ik bij mijn familie. Oud en nieuw zegt mij niet zoveel.

 2. Bij mij is oud en nieuw vaak heel verspreid qua vrienden. Ik ga nu met mijn vriend twee nachtjes weg naar een stad waar ze centraal vuurwerk hebben :).

 3. wij vieren t altijd met mn schoonouders, soms bij ons thuis met evt mijn familie erbij als ze kunnen (maar moeten meestal werken of andere plannen) maar meestal bij mn schoonouders thuis met nog meer vreinden of familie die wij ook kennen, altijd erg gezellig en gewoon fijn, vertrouwd. kids kunnen hun gang gaan met speelgoed of de jongste even slapen (heeft de oudste nog nooit gedaan terwijl ze pas 6 is, maar ze wil niets missen :p maar ook zij kan zich boven evt terugtrekken met speelgoed of filmpje oid) voel me zo ontzettend thuis bij ze dat t niet als verplichting voelt gelukkig. 🙂

 4. Waarschijnlijk net als vorig jaar. Dat beviel ons prima. Eerst oliebollen eten bij een kameraad. Dan naar beide ouderparen toe. Daarna heerlijk thuis gaan zitten. Filmpje kijken of gewoon gezellig samen zijn.
  Zodra de herrie van het vuurwerk afzakt, gaan we slapen.

 5. Ik denk dat wij het dit jaar vieren met Herman Finkers.
  Samen op de bank en wat lekkere kaasjes op tafel.
  Lekker geen verplichtingen, geen mensen die aangeschoten zijn, geen gezeur of mensen die elkaar niet mogen, geen troep.

 6. Heerlijk thuis! Hier is geen vuurwerk. Alleen met july 1st.
  Ga altijd op tijd naar bed, anders loop ik spaak. Hier hebben we altijd een kerkdienst en daar gaan we altijd heen.. En ook het nieuwe jaar begint met een dienst

 7. Sinds de kinderen er zijn moet ik zeggen dat wij altijd op tijd op bed liggen. Uur of 9. De kinderen slapen meestal door het vuurwerk heen. Ik word wakker en denk jeetje wat een lawaai, welke gek maakt er zo veel herrie midden in de nacht, pas later bedenk ik er is weer een nieuwjaar begonnen en draai me om, om verder te slapen. Misschien niet zo spannend, bruisend en sociaal als anderen het vieren… Voor mijn lichaam en energie verre de beste en fijnste manier. Doorbij komt dat manlief vaak te werk is. Soms en nachtdienst, of avonddienst dan stapt hij half z12 weer binnen. Met een ochtenddienst moet hij eer vroeg op pad.

  En heel heel eerlijk? Heb ik er niets mee, net als kerst al dat verplichte gedoe, nee ook dan coconnen wij als gezin lekker thuis. Dit jaar is man te werk ach alleen maar fijn voor de portemonnee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.