Nieuwe bankierapp…

Sinds een paar maanden gebruik ik de app van de bank waar ik een betaalrekening heb. Superhandig, want daarmee kun je vrijwel overal even je saldo checken. Geld overmaken gaat ook makkelijk, hoewel dat er wel net vanaf hangt of je het al eens naar die persoon hebt overgemaakt en hoeveel het is. En volgens mij ook van hoe de pet van die app staat, want soms moet ik voor €3 naar mezelf nog een code uitpersen. Maar goed, over het algemeen werkt het heel prettig.

Wat iets minder is, is dat er nu een update is geweest. En dat maakt de boel er niet duidelijker op. Eerder kreeg je gewoon al je rekeningen in een overzichtelijk scherm te zien, nu zweeft het wat in een donkerblauwe kleur en zie ik in plaats van een stuk of vijf of zes rekeningen maar drie exemplaren. Die overigens ook geheel willekeurig lijken te zijn. Het overmaken gaat nog steeds wel redelijk makkelijk, hoewel het mij eigenlijk allemaal wat te trendy oogt. Ik heb liever gewoon een witte achtergrond en duidelijke letters, zonder allerlei gedoe. Veel duidelijker en veel makkelijker om dan even snel je saldo te checken.

Maar: de app blijf ik voorlopig nog wel gebruiken, want het geeft me veel meer inzicht in mijn financiën dan wanneer ik inlog. Dat is weer duidelijker, maar meer werk en doe ik dus minder snel. Wat dat betreft is het toch wel weer een vooruitgang waar ik blij mee ben 🙂 Ook al wilde ik er overigens eerst helemaal niet aan, want het leek me alles behalve betrouwbaar. Gewoon een kwestie van wennen dus…

Gebruik jij een app van je bank? En hoe bevalt je dat?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Ja ik gebruik mijn bankpapier zelfs dagelijks, heb er zelfs 2. Die jij beschrijft heb ik ook, maar vind hem sinds de update niet zo heel erg overzichtelijk meer. Heb ook een app van een andere bank waar ik een betaalrekening en spaarrekening heb en vind deze veel praktischer in gebruik. Hier kan ik ook mijn spaarrekening in spaarpotten verdelen. Hier ben ik als potjes mens heel blij mee. Bovendien ontvang ik hier zelfs rente op mijn betaalrekening.

 2. Sinds de update is de Rabo app helemaal niet snel meer. Kon ik eerst meteen mijn saldo checken, nu duurt het laden van de app veel langer. Ook ik vind het onoverzichtelijk. Je kunt niet snel terug naar het rekeningoverzicht. Moet weer via de onhandige beginpagina.
  Nee, van mij mag het oude uiterlijk weer terug.
  Manon

 3. Ik bankier alleen nog maar via de app maar idd de oude rabo app was toch overzichtelijker en sneller. Misschien moet ik er nog even aan wennen.
  Ik vind hem wel enorm traag vergeleken met de oude en zoals Manon al aangaf het is niet handig dat je niet meteen terug kan naar het begin menu. Net zoals het cameraatje voor het scannen van een acceptgiro. Je moet er wel even naar zoeken niet logisch mijn inziens. Wie weet gaan ze nog wat aanpassingen doen. Maar eerlijk is eerlijk ik zou niet meer zonder kunnen.
  Ingrid

 4. ja, gebruik m dagelijks.. hou mn inkomsten en uitgaven bij in excel, kan zo snel saldo checken en uitgaven enz. maar ook geld overmaken. laatst werkte een mobiel pinautomaat niet van een behandelaar van mn dochter. gelijk via mobiel betaalt. kan ik t ook nit meer vergeten en we waren toch bezig met de rekening 😉 ideaal.

  1. Hoi Dertiger,
   Hou jij je uitgaven bij in excel in de smartphone? Hoe vind ik die app?
   Is die app gratis? Ik zou het heel handig vinden om op mijn smartphone
   dit bij het kunnen houden.
   Alvast bedankt, hartelijke groet, L

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.