Op vakantie zonder internet

Eigenlijk zou het helemaal niet bijzonder moeten zijn, maar voor mij is het dat wel: ik ga op vakantie zonder internet. Of tenminste, naar een bestemming waar hoogstwaarschijnlijk geen internet is. Dat ik een poosje niet op Facebook kan, dat maakt me niet zoveel uit, maar mijn werk twee hele weken loslaten; dat vind ik wél heel spannend. Want wat als zich een crisis voordoet? Of ik net een leuke opdracht misloop? Of, of, of…

Nou ja, je kunt wel honderd dingen bedenken, waarvan er waarschijnlijk niet eens drie van uit gaan komen. En toch vind ik het spannend. Het is voor mij namelijk voor het eerst in ongeveer 10 jaar dat ik zonder internet op vakantie ga en het is dus ook voor het eerst sinds ik ‘echt’ werk dat ik zonder internet op vakantie ga. Dat maakt allemaal wel dat ik er nu écht heel erg aan toe ben (ondanks dat ik in de tussentijd natuurlijk wel op vakantie ben geweest, helemaal draadloos is toch anders) en dat ik zelfs overweeg om mijn laptop thuis te laten. Dus mocht ik dan toch ergens op internet kunnen, dan kan ik een appje naar het thuisfront sturen, maar kan ik niet werken. Scheelt toch weer anderhalve kilo!

Ga jij op vakantie helemaal offline? Of heb je daar ook wat moeite mee?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Liever niet 🙂
  Ik vind het juist heerlijk om overal eens goed bij te lezen in de vakantie.
  De een doet dat met een goed boek en ik op mijn laptop en dan heb je toch echt internet nodig.

 2. mn werk loslaten vind ik niet zo heel moeilijk, ik ben gastouder. (al ik wil wel graag weten hoe mn werkweek eruit ziet qua werkdagen na mn vakantie.. en dat gaat via mail/whatsapp) maar verder heb ik mn mobiel niet nodig voor werk.. maar juist t conact met anderen zou ik wel missen.. schoonfamilie, eigen familiem, even laten weten hoe t is.. maar zou dan ook wel zonder kunnen natuurlijk, maar wennen 😉

 3. Wanneer je het altijd gewend bent om wel internet te gebruiken, zal het reuze voor je wennen zijn. Maar het eerste wat in me opkwam al lezende was: dan heb je nu ECHT vakantie, en kun je nu ECHT vol van de vakantie genieten….. Ook al geniet je natuurlijk ook op je eigen manier als je wel internet hebt.

  Ik zelf heb het absoluut niet nodig als ik op vakantie ben. Ik ben dan echt offline, zit dan zelf ook niet op social media of mn werk is er afhankelijk van. Goed voorbeeld, ik was met mijn vriend begin van het jaar op een droombestemming, we zaten heerlijk te eten saampjes met een prachtig mooi uitzicht waar we geen genoeg van konden krijgen. 2 tafeltjes verderop zat ook een stel te eten. De 1 was ontzettend druk aan het bellen en de vrouw zat spelletjes op dr tab te doen ( dat was goed zichtbaar) en stak onbewust het eten in haar mond…..Prima als je zo je lunch wilt nuttigen op zo'n droomplekje, maar ik vind dat zoooo zonde….

  Geniet lekker van de vakantie op jouw manier !!

  Gr. Boukje

  1. Precies wat je hier beschrijft heb ik op vakantie dus ook een aantal keren gezien, en ik WIST gewoon, dat ik dan precies zo zou zijn als ik wél internet had en wél m'n laptop mee had genomen. Gelukkig niet gedaan, gewoon out-of-office aan en gaan met die banaan. Ik mag toch ook wel een keertje écht op vakantie?! Ik vind van wel 😀

 4. ja het is soms een dilemma, maar wij gaan ook bewust zonder internet op vakantie.
  Dan hebben we heerlijk tijd voor elkaar en voor een goed boek.
  Voor mijn bedrijf heb ik wel elke week even internet nodig , anders loopt het de spuigaten uit als ik terugkom van vakantie.
  Maar dat hebben we zo opgelost :
  Bij bijna elke supermarkt in frankrijk is wifi en 1x in de week doen wij boodschappen en dan drinken we een kopje koffie en ga ik 1 uur op internet om alleen de hoognodige mailtjes en berichtjes te beantwoorden.
  gr philomene

 5. Is er internet dan kijk ik wel even. Zeker als het regent en we rustig naar het vallende water kijken onder een afdakje. Verder voel ik me niet verplicht om te antwoorden, dus de mail mag wel een weekje wachten.
  Ook de tijd hou ik niet bij, heb ik honger, ga ik eten. Koffie? Kan altijd en zeker als ik Starbucks zie. Dat is mijn vakantie-koffie.

  Ik neem een tijdschrift mee, lees een plaatselijke krant, kijk naar de regionale zender. Er was dit jaar wateroverlast in Berlijn dus ik voelde me zelfs een ramp-toerist :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.