Verminder de kans op inbraken met een goedkope slotenmaker

(Advertorial)

Niemand zit te wachten op een inbraak. Nog even los van het feit dat er dan meestal spullen gejat worden, blijf je meestal met behoorlijk wat extra kosten zitten. Denk aan geforceerde deuren, kapotte ruiten, enzovoorts. De kans op inbraken verkleinen is dus altijd een goed idee, zeker met de donkere wintermaanden voor de deur. Het aantal inbraken neemt dan namelijk traditiegetrouw weer aanzienlijk toe. Misschien denk je dat je goede sloten hebt en dat het investeren in nieuwe sloten en een slotenmaker weggegooid geld is. Toch kan dit je uiteindelijk wél geld besparen als je er een inbraak mee voorkomt!

De kosten van een inbraak

Zoals gezegd: een inbraak brengt veel meer kosten met zich mee dan alleen de kosten voor  het vervangen van de gestolen goederen. Als die al te vervangen zijn, want dat is soms ook nog maar de vraag. De waarde van bijvoorbeeld een laptop of een televisie is makkelijk te bepalen, maar aan dingen als sieraden die al jarenlang in de familie zijn is maar lastig een prijskaartje te plakken. Voor jou zijn die dingen immers onbetaalbaar. Zelfs als je verzekerd bent tegen inbraak (wat overigens altijd verstandig is), dan krijg je in geld nooit genoeg terug om hetgeen dat je kwijt bent te vervangen.

De verborgen kosten van een inbraak

Met de kosten voor het vervangen van gestolen items ben je er nog niet. Wat denk je bijvoorbeeld dat het met je doet als je weet dat iemand ongevraagd en onaangekondigd in je huis is geweest? Dan kun je je behoorlijk onveilig voelen in je eigen huis. Als dat je slapeloze nachten oplevert, kan het ook een idee zijn om je sloten te vervangen. Zeker als je beschikt over wat oudere sloten, die makkelijker te kraken zijn. Wakker liggen van angst is niet alleen heel vervelend, het is ook funest voor je gezondheid en kan uiteindelijk leiden tot nog meer kosten, zoals psychische hulp of kosten als je je baan hierdoor verliest. Zo’n vaart loopt het natuurlijk hopelijk niet, maar de meeste mensen raken wel even stevig door elkaar geschud na zo’n inbraak.

Een slotenmaker is een goede investering

Kortom, als je slachtoffer wordt van inbrekers, dan kan dat behoorlijk duur uitpakken. En dan hebben we het niet eens alleen over de financiële gevolgen. Het is dan ook beter om even te checken hoe het er met jouw sloten voorstaat (controleer bijvoorbeeld op de site van de politie wat de meest actuele aanbevelingen zijn) en laat ze vervangen als ze niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Een slotenmaker verdient zichzelf wel weer terug, is het niet in het verlagen van het risico op inbraak, dan is het wel op de verzekeringspremie, die naar beneden gaat als je goedgekeurde sloten gebruikt!

Heb jij wel eens te maken gehad met een inbraak? Wat waren daar de gevolgen van?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
    1. Ja ik heb een inbraak meegemaakt in een vakantiehuis. We konden niet eens de terugreis betalen gezien alle passen moesten worden geblokkeerd. Gelukkig hadden we de autosleutels verstopt. Dezelfde dag zijn we naar huis gegaan, geen haar op mijn hoofd om nog een nacht daar te blijven. Bovendien hadden we geen cent meer. Alles was meegenomen. Hufters

  1. heb gelukki geen ervaring. Mijn ouders wel, juist toen ze eens een weekend bij ons waren.
    Ik heb een simple slot en het gebeurd ook wel dat alles open is. Zeker toen we nog buitenaf woonden. We gingen gewoon weg. Maar we hadden wel honden,maar dat is geen garantie, die zijn ook eens gewoon meegenomen. Nu we in een dorp wonen doe ik wel de deur op slot.

    1. Haha, vermoedelijk wel, ik zal niet de enige blogger zijn die ze benaderd hebben! Als ik niet ook aan een planning vast zat, dan had ik ze geprobeerd wat meer te verspreiden, maar die mogelijkheid was er in dit geval niet echt.

  2. In onze vorige woning heb ik de slotenmaker laten komen en advies gevraagd. Ik kreeg duidelijke uitleg. Heb diverse sloten laten vervangen. Nog nooit een inbraak gehad. Meestal laten de mensen een slotenmaker komen na een inbraak. Tja….
    Nu heb ik veel verlichting in en om het huis en natuurlijk goede sloten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.