#FreedomFriday: Go Curry Cracker

#FreedomFriday: Go Curry Cracker

Bloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: Go Curry Cracker.

Wie, wat, waar?

Voor ik wat meer vertel over de Curry Cracker, is het misschien wel even leuk om te delen waarom ik deze keer op dit blog ben blijven hangen.

De laatste tijd zie ik overal van die enorme succesverhalen langskomen. ‘Verdien drie miljoen in drie dagen’, ‘Van zero to hero in 1 maand’, ‘Ik deed dit ene ding en leef nu het leven van mijn dromen’.

En niet dat ik dan heel zuur wil doen, maar als ik dan als naïeve believer op zo’n linkje klik en het artikel lees, voel ik me daarna toch een beetje bekocht. Want 9,9 van de tien keer wordt die bewering toch niet echt gestaafd door de feiten.

Ik snap dat het verkoopt, ik zit zelf min of meer ook in de marketing, maar ik ben gewoon één van die mensen die zich dan wat belazerd voelt. Ik heb liever een wat kleinere belofte die waargemaakt wordt, dan een grote waar ik niets aan heb.

En toen kwam ik dus uit op het artikel ‘How to Grow Your Net Worth by $1+ Million in Less Than 4 Years (With One Simple Trick)‘. Verfrissend genoeg stelde die nu precies mijn bovenstaande ‘probleem’ aan de haak. Met een gezonde dosis sarcasme, dus dan heb je mijn aandacht 🙂

Maar goed, over Go Curry Cracker dus.

Go Curry Cracker zijn Jeremy en Winnie. Winnie komt uit Taiwan en maakt vooral de foto’s, Jeremy komt uit de Verenigde Staten en schrijft de teksten. Samen reizen ze de hele wereld ver en hebben ze eigenlijk het hele jaar door vakantie.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De Freedom-factor

Ik denk dat daar direct al duidelijk wordt hoe het zit met de Freedom-factor van die twee: ze reizen de hele wereld over. En ze werken niet (meer). Dat hebben ze wel een tijd gedaan. Toen ze in de twintig waren, gaven ze hun geld niet uit aan spullen en diensten, maar aan het leren van nieuwe vaardigheden, waardoor ze minder geld nodig hadden.

Ze leerden te investeren en spaarden 10 jaar lang de helft van hun inkomen. Dat investeerden ze, waardoor ze nu kunnen leven van de inkomsten uit hun investeringen.

Als ik het goed zie, is dat niet het enige waarvan ze leven; ik vermoed dat ook hun blog ze de nodige centen oplevert. Maar dat maakt niet uit; ze hebben hun leven op hun manier ingericht en genieten daar elke dag van. Dat noem ik vrijheid!

[wp_ad_camp_3]

Wat kan ik hiervan leren?

Natuurlijk is het nu makkelijk om te denken: “Ik ben al 33, die adviezen van 50 procent van je inkomen sparen en geen spullen kopen komen voor mij een beetje laat.” Maar wat mij vooral triggerde in hun verhaal is dat ze zich vooral hebben gefocust op het leren van nieuwe vaardigheden.

Dáár kan ik wel wat mee! In principe leer je elke dag bij, maar ik heb soms wel eens het idee dat ik écht nog wel wat meer kan leren dan dat ik nu doe. Vaak blijft het bij wat oppervlakkige informatie. Misschien ook niet gek; ik ben toch wel een beetje een generalist. Maar het kan natuurlijk geen kwaad om eens te bedenken welke vaardigheid mij nu extra geld op zou kunnen leveren én leuk genoeg is om écht diep in te duiken.

Op zich doe ik dat al met bloggen (ik volg bijvoorbeeld momenteel een hele interessante blogcursus), maar er is vast nog meer! Het verstand heb ik wel, dus dan is het zonde om het niet te gebruiken.

Leuk voor jou?

Go Curry Cracker is op verschillende manieren leuk. De humoristische schrijfstijl van Jeremy leest lekker weg, de foto’s van Winnie zijn mooi en het is ook ontzettend leuk om te zien hoe ze dit leven combineren met de opvoeding van hun (nu 2-jarige) kind.

Daarnaast is het ook gewoon inspirerend: hoeveel mensen kunnen nu zeggen dat ze in de 30 zijn én al met vervroegd pensioen zijn? Als je zelf ambities hebt om de wereld over te reizen, dan kunnen ze je bovendien nog wel helpen met verschillende handige en praktische tips.

Aanbevolen artikelen:

Renters for Life – Ondanks het feit dat ik nog maar weinig succesvol ben geweest in het hebben van een koopwoning (ter herinnering: mijn vorige huis heeft me ongeveer 200.000 euro gekost – wat ik daar allemaal niet van had kunnen doen…), zie ik mezelf ook niet zo snel huren. Go Curry Cracker vindt dat niet handig; die zegt dat huren wel eens goed kan zijn voor je financiën én je kwaliteit van leven. Food for thought.

How We Saved Multi-Millions – Als je ziet waarmee ik opende, dan klinkt dit misschien een beetje tegenstrijdig. In dit artikel zie je echter de twee kanten die nodig zijn om in de positie te komen waarin de Curry Crackers zich bevinden: keihard sparen en zuinig aan doen, maar ook investeren.

Doordat ze jarenlang geïnvesteerd hebben, hebben ze elke cent die ze uitgegeven weer terugverdiend. En uit dit artikel blijkt dat dat niet door het bloggen komt; daarmee verdienen ze nog niet eens de helft van het minimum uurloon. Ik vind dat wel een knap staaltje van compound interest at work.

10 Years and A Day – Hierin wordt nog eens duidelijk hoe belangrijk je spaarpercentage is. Als je van rekensommetjes houdt, dan is dit zeker leuk om even door te lezen. Go Curry Cracker heeft het precies 10 jaar en een dag gekost voor het ontslag ingediend kon worden en ze met vervroegd pensioen gingen.

Kende jij deze website al?

Beleggen voor Beginners

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
  1. Bekende blog inderdaad, ik geniet van zulke verhalen! Alhoewel we zelf nog maar net op weg zijn met een gezond spaarpercentage dagen dit soort succesverhalen me uit om het nog verder te optimaliseren. Dank voor je blog 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.