Joehoe! Weer een vloer-doel!

Jaja, zijn we net over de andere vloer heen, moet er weer een vloerdoel komen. Het verhaal: we zijn al tijden bezig in één kamer en die is straks zover af, dat er een vloer in kan. Maar de uitgekozen vloer is niet goedkoop, helaas. En ik wil op veel dingen een compromis sluiten, maar niet op de kwaliteit/uitstraling/zachtheid van basisonderdelen van het huis. Dat betaalt zich namelijk altijd terug, hetzij in geld, hetzij in woonplezier.

Gisteren ben ik er even voor gaan zitten en gezien de huidige stand van de bankrekeningen zal het geld voor deze vloer ergens anders vandaan moeten komen. Ik heb via mijn werk de afspraak weten te maken dat ik tot en met eind september onbeperkt teksten vertaal en dat ik voor elke 10 vertaalde teksten er 12 betaald krijg. Niet slecht toch? Het addertje onder het gras: ik zal er toch nog zeker ruim 400 moeten vertalen, wil ik uitkomen. Gezien de lengte van elke tekst zal ik daar zeker een kleine 60 uur zoet mee kunnen zijn, naast mijn normale werk (wat al vaak veel is).

Toch heb ik er zin in: de afspraak is tijdelijk, de drukte dus ook, en uiteindelijk bespaart het me ook zo’n 10-12 uur. Bovendien zou het geweldig zijn als ik op zo’n manier aan mijn vloer kan komen, want dan hoef ik daarvoor mijn inmiddels flink gekrompen buffer tenminste niet aan te spreken én kunnen we straks gewoon weer verder gaan.

Plan van aanpak: ik heb een ruitjesvel gepakt en daarop 500 vakjes gezet, zodat ik elke vertaalde tekst kan afstrepen. Ook heb ik een flink aantal hokjes gemarkeerd, zodat ik steeds af kan strepen welke teksten ik ‘gratis’ krijg 🙂 Ik ga vooral proberen in de eerste weken veel te doen, zodat ik altijd wat uitloop kan hebben. Elke week zal ik een keertje noemen hoe ver ik ben, misschien ook wel leuk!

Stand op dit moment: 17

Wish me luck!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Een constante motivatie erbij hebben. Das geen slecht idee.
    Maar erg fijn dat je voor 10 teksten 12 betaald krijgt. Das toch mooi extra. Maar zo te zien nog wel een berg werk.
    Maar met een goed doel natuurlijk….

  2. Niet echt hoor! Maar het moet gebeuren (er is nl niets) en als die vloer er ligt, dan betekent dat dat we ook kunnen inrichten, oftewel: ik kan kijken of ik wat oude meubels kan pimpen en allerlei dingen die nu in andere ruimtes in de weg staan, kunnen dan lekker een eigen plaatsje krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.