Luxe van thuiswerken

Je weet dat de herfst écht begonnen is als fietsers niet meer voorbij fietsen, maar racen. Zo snel en droog mogelijk op school/werk komen is het enige doel.

De tijd dat ik zoveel fietste ligt al zo’n zes jaar achter me (het voelt langer), maar aan dat snel op werk komen deed ik tot afgelopen maart ook nog hard mee. ’s Morgens stond ik rond een uur of half 6, 6 uur op, dan ging ik eerst wat eigen werk doen en me klaarmaken en een uur of twee later zat ik in de auto. Vaak stress: meestal was ik net te laat, liep mijn klok in de auto niet gelijk met de computer (en aanpassen, ho maar) en moet ik op het werk weer wennen aan een heel andere daginvulling dan ik met mijn eigen werk gewend ben (minder deadlines, minder lijstjes). Vervolgens thuis weer snel aan het werk om deadlines te halen die ik vanwege gewoon werk gemist had.

Nu werk ik thuis, volledig. Ik moet er nog wel aan wennen; ik zou eigenlijk gewoon tussen werktijden flink door moeten werken en de avonden en weekenden voor mezelf moeten houden. Dat ben ik ook aan het proberen, maar thuiswerken heeft natuurlijk een aantal ‘nadelen’: je zit overal dichtbij en bent al snel geneigd mee te helpen/iets in het huishouden te doen/even weg te gaan voor een boodschapje.

Maar thuiswerken is ook een ontzettende luxe. ’s Morgens een stuk minder stress, de wekker kunnen verplaatsen, omdat je geen rekening hoeft te houden met reistijd, een dagje vrij inplannen op elk gewenst moment, en: niet meer door weer en wind (en sneeuw) worstelen om ergens te komen. Met name dat laatste ga ik straks hard van genieten. Vorig jaar was het zo’n verschrikkelijke sneeuwwinter en heb ik meer dan eens met verkrampte handjes aan het stuur gezeten. Deze winter kom ik er alleen uit als het echt niet anders kan. Verder sluit ik me hier lekker op. Ik kijk er nu al naar uit!

Hoe zitten jullie met werk: moet je daarvoor ergens heen, werk je thuis, werk je niet, ben je thuisblijfmoeder? En zou je je situatie op dat gebied graag veranderen, of zit je prima?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Eerst fultime, toen Rick werd geboren drie hele dagen (toen zorgde oma voor hem) en sinds hij naar school gaat elke dag onder schooltijd. Het is voor mij de ideale situatie. Als hij uit school komt is er altijd iemand thuis, dat vind ik belangrijk.
  Ik ben blij dat ik het zo met mijn werkgever kon regelen.
  Ik ga op de fiets naar mijn werk en alleen als het echt flink regent of heel slecht weer is pak ik de auto.
  En als het sneeuwt ga ik zelfs weleens te voet, ik ben zo bang om te vallen…
  Gelukkig werk ik op hetzelfde dorp als waar ik woon, dan is het ook zelfs te voet nog te doen.

  Fijne dag!

 2. Het bedrijf waar ik werk draagt "het nieuwe werken" actief uit. Het hoofdkantoor kent bijv alleen vaste werkplekken voor een aantal staffuncties, verder alleen heel veel grote en kleine werk- en vergaderkamers, en heel veel flexplekken. Voor je thuiswerkplek kun je een vergoeding krijgen om die ergonomisch in te richten zelfs. Ik werk deels op kantoor en deels thuis. Het betekent ook dat je geen verlofdag op hoeft te nemen voor een wasmachinereparatie of zo. Maar je moet je tijd wel goed plannen, dat moet je wel leren.
  Groet, LM

 3. Ik werk in de buurt van mijn huis (slechts een kwartiertje fietsen) en dat vind ik ideaal. Verder zijn mijn kinderen al 16 en 18 dus die redden zich prima zonder mij de meeste tijd.

 4. Ik werk 1 officiële dag in de week op het kantoor van ons it bedrijf. Daar doe ik de facturatie en administratie. Dat is niet het werk waar ik voor ben opgeleid maar ik vind het heerlijk werk voor de rest werk ik thuis. Daar doe ik het huishouden en zorg voor de kinderen. Toen de oudsten klein waren werkte mijn man nog voor een baas en werkte ik drie dagen we deelden toen meer de zorg. Dat kan nu niet meer door ons eigen bedrijf. Wij vinden het voor de rust in ons gezin fijn dat het zo kan. Maar we hebben financieel wel wat in moeten leveren, maar een heel klein beetje hoor.

 5. Hier was het idd ook financieel wat inleveren, maar wat je ervoor terug krijgt is dat allemaal waard, vind ik dan. Bovendien was het geld dat we vooral in de verbouwing staken. Nu zijn de buffers wat kleiner, maar redden we het vooralsnog wel, ook met verbouwen.

 6. Ik ben Thuisblijfmoeder, en werk daarnaast ook betaald vanuit huis als blogger. Ik vind dit een geweldige combinatie: ik pas mijn werktijden aan, aan mijn kinderen. Ik kan ze gewoon naar school brengen, en een kopje thee drinken als ze thuis komen.

  Het enige lastige vind ik soms de versnippering door de schooltijden. Om die reden ga ik de jongste twee als we verhuisd zijn tussen de middag toch maar laten overblijven.

 7. Nog een Thuisblijfmoeder, maar ik moet er 's morgens nog wel door om de jongste op school te krijgen. Vanmorgen moesten ook ook wij racen op de fiets omdat het ineens harder ging regenen. Dus wat dat betreft is er ten op zicht van werken voor mij niets veranderd, haha! Maar verder kan ik mijn eigen tijd indelen en hoef ik niet te stressen als er eens een kind ziek is (zoals vandaag oudste). Dat vond ik altijd nog de grootste stress toen ik werkte: je kan het allemaal nog zo goed geregeld hebben, als er een kind ziek wordt valt je hele systeem in duigen!
  En met een dik pak sneeuw…….. wandelen we lekker naar school, prachtig is dat!

 8. Tegenwoordig moet men in het onderwijs vaak de hele werktijd op school doorbrengen. In mijn tijd mocht voorbereiden en corrigeren gewoon thuis gebeuren. Heerlijk vond ik dat. Veel werken op een regenachtig weekend en dan door de week met droog weer in de tuin. Groeten Izerina

 9. Ik ben ook huismoeder en deel mijn tijd dus zelf in, ik heb wel op verschillende dagen in de week dingen te doen, zowel voor de school waar mijn kinderen gaan als andere dingen, maar dat loopt allemaal goed zo.
  Man is vrachtwagenchauffeur en dus heel vaak weg.
  Toen de jongste naar school is beginnen gaan hebben we erover gepraat of ik terug aan het werk zou gaan, maar het hoeft voor geen van ons beiden. Ik hou het huis op orde, zorg voltijds voor de kinderen, doe nog wat andere dingen erbij en man zei zelf dat hij het ook heel makkelijk vind dat alles voor hem klaar staat als hij gedaan heeft met werken.
  Ook wij zijn het met minder centen moeten gaan doen dan toen ik ook nog werkte, maar nu voelen wij ons veel rijker dan ervoor.

 10. Ik ben altijd thuis. Door omstandigheden heb ik na mijn trouwen niet meer gewerkt. Ik mis het wel. Vooral de sociale contacten.

  Ik was er altijd voor de kinderen, maar die zaten niet op een moeder te wachten met een kopje thee. Ze gingen met vriendjes spelen. Volgens mij hadden ze mij niet gemist, als ik had gewerkt. Het scheelt wel dat ik nooit in een file heb gestaan of door weer en wind er op uit moest. Maar jammer vind ik het wel.

  Liefs Frederique

 11. Ik fiets door weer en wind dagelijks naar mijn werk. Een half uur heen en een half uur terug. Op vrijdag en/of woensdag neem ik de auto naar mijn werk omdat ik dan ook naar de natuurwinkel ga.
  Eind dit jaar gaat bij ons het Nieuwe Werken in, overal flex werkplekken en ook thuiswerken. Ik krijg een laptop (met grafische programma's) en kan thuis bij de werkmappen op het werk. Ik moet er sowieso 's morgens wel zijn ivm stagiaires voor mijn hulp, maar als de 'ruis' te erg wordt, mag ik vaker thuis gaan werken in alle rust. Zal de hond hier ook fijn vinden 🙂 Het vervelende is dat je thuis moeilijker de werkknop om kunt zetten om te stoppen is mijn ervaring. Nog even dit, nog even dat en voor je het weet is het een paar uur later.

 12. @FrederiQue Ik herken er wel wat in hoor. Maar als Lenn groter is wil ik ook weer echt werken en het liefst iets leidinggevends. Eerst ga ik de moeder VWO doen echt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.