Tussentijdse update niets-kopen-week

Het is alweer woensdag, dus tijd voor een update rondom de niets-kopen-week! Ik heb deze week tot nu toe gekocht:

– 4 pakken melk
– Brood
– Eieren
– 2 pakken schroeven

Allemaal kosten waar ik niet onderuit kon en die ook echt nodig waren: we moeten nu eenmaal eten (en dit zijn allemaal basisingrediënten, geen luxe dingen) en de schroeven zijn nodig voor de verbouwing. Uiteraard heb ik wel de goedkoopste opgezocht. Morgen wordt het nog even spannend, dan ga ik namelijk boodschappen doen en moet ik dus extra alert zijn op wat we al hebben en wat er nog moet komen. Gelukkig is er een flink agendapunt weggevallen, waardoor ik daar wat meer tijd en rust voor heb. Vrijdag voorzie ik niet zoveel problemen, dan ben ik uitgenodigd voor een make-up demonstratie, maar make-up heeft voor mij (behalve dat dit me wel eens leuk leek en het gratis is) niet zo’n aantrekkingskracht, dus niets kopen is volgens mij niet zo moeilijk daar. Het enige dat er dan deze week nog uit MOET is geld voor een cadeautje vanwege een familieverjaardag en geld voor de timmerman. Niet leuk, maar gelukkig nog volgens de spelregels.

Hoe vergaat het jullie tot nu toe?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. @Lisette: Dank je!

  @Mijn mooie consuminder leven: mijn vriend wordt gelukkig ook steeds meer zo van 'op is op en dan wacht het maar even', dat scheelt wel. Maar we zijn allemaal sowieso verwend, dat merk je af en toe pas als je er echt bij stil gaat staan. Succes nog de rest van de week!

 2. Je bent goed bezig! We zijn inderdaad erg verwend..
  De week zit al in de helft …het zal je wel
  lukken!
  Ps. ben terug begonnen met bloggen 🙂
  kon het niet missen (was gestopt wegens een hacker
  op mijn vorige blogje)
  liefs

 3. Ik vind het een leuk boodschappenlijstje: melk, brood, eieren, schroeven. Die van mij is tot vandaag nog nihil! Ik ben ook zwaar aan het minderen, probeer de winkel te mijden, en de kliek op te maken… Ondertussen stromen de MP-inkomsten binnen, dus wie weet eindig ik ook nog in de plus deze maand (dat zou werkelijk een unicum zijn 🙂

 4. Je had me aan het denken gezet met je niets-kopen week.

  En we doen mee!

  Enige aankopen vandaag:
  1 pak melk, 2 pakken yoghurt en een netje uien.
  Ook netjes vond ik zelf.

  Hiermee heb ik voldoende ingrediënten om nog een paar dagen verschillende recepten te koken (dank zij de uien dan 😉 ) en is er voldoende ontbijt en melk voor in de koffie voor de komende dagen.

 5. Hier worden de kadootjes voor familie en vrienden steeds functioneler en stiekem ook persoonlijker. Ik vind het heerlijk om allerlei pakketjes bij elkaar te zoeken. Komende zaterdag zijn mijn opa en oma 60 jaar getrouwd en vieren dan een feestje. Ik kan er helaas niet naar toe, vanwege een studiedag, maar ik maak samen met m'n moeder een grote mand met allerlei lekkers. Lekkere thee, bijzondere koffie, koekjes, chocolaatjes, leuke kopjes en nog wat dingen. En het leukste is: door mijn plan om volgend jaar elke dag andere thee te drinken, heb ik een hele berg bijzondere thee verzameld. Waar een deel dan weer in een mooie theedoos gaat en dan in de mand. De chocolaatjes en de koekjes maken we ook zelf.
  Het is een redelijk zoekwerk geworden afgelopen week, maar wel enorm leuk en totaal niet duur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.