Gewoon doen

De afgelopen dagen ben ik heel druk geweest met een grote opdracht, die aan de ene kant bruto €800 heeft opgeleverd en aan de andere kant veel tijd, uren slaap heeft gekost. Tijdens dat soort drukke periodes (want het gaat dan vaak echt over 24 of 48 uur, dus veel speelruimte is er niet) vraag ik me wel eens af hoe je nu dan maar weer alles moet doen. Want een huishouden draait gewoon door, je kunt je werk daar niet zomaar op pauze zetten. Een keer minder grondig opruimen of een dag later stofzuigen is niet zo erg, maar uiteindelijk moet het wel gebeuren, anders ben je nog veel meer tijd kwijt.

Op de momenten dat ik daaraan denk, moet ik weer even het licht zien en dat is gelukt. Wij moeten in en om huis nog heel veel schilderen, iets dat ik echt verschrikkelijk vind. Ik zal dus ook eerst alle andere dingen doen, voor ik daarmee begin. En toen zag ik ergens een schilder. Die man pakte zijn doek, schuurmachine en later kwast en verf en… begon gewoon! Zo makkelijk is het eigenlijk: gewoon doen.

Dus, in plaats van dat ik vandaag blijf hangen in ik-moet-uitpuffen-want-ik-heb-het-zo-zwaar-gehad-boehoe, ga ik vandaag gewoon dingen doen. Met een beetje geluk kunnen we vandaag een klusproject afronden, ik krijg volgende week ook een drukke week, dus als ik wat vooruit kan werken, is dat ook iets waar ik zeker de vruchten van kan plukken. Wel wil ik natuurlijk ook een beetje weekend vieren, dus ik beperk mijn activiteiten tot overdag, dan kan ik ’s avonds lekker zitten. Prima deal, lijkt me.

Moeten jullie soms ook wel eens even weer zien dat veel dingen gewoon een kwestie van ‘doen’ zijn?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. O ja, ik ben een ster in dingen vooruit schuiven en dan zit ik er maar tegen aan te hikken. Klein voorbeeldje; er lag al een paar weken een zakje bolletjes klaar, die ik van mijn vader had gekregen. Die moesten echt nodig in de grond, maar ik vond er de tijd niet voor!! Jaja. Gisteren een grote pot gezocht, potgrond erbij en de bollen in de pot gezet, netjes alles weer opgeruimd en klaar was Mirjam… Tien minuten werk! Gewoon even doen dus… Nou, zo kan ik nog wel een paar dingen opnoemen hoor, ook grotere klussen. Ik mijzelf dus vaak gewoon een schop onder mijn kont geven, helpt echt…
  Ik wens je een heel fijn weekend, en zitten hoor, 's avonds…
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. JAAAAA! Ik werd al vaak moe in m'n hoofd van alles wat ik nog moest doen… een kwestie van gewoon doen en afstrepen! Al twee maanden wil ik een kast verfen, gisteren begonnen…een vreselijk karwei…verfen is een vak…maar het wordt mooi!!! Vandaag de tweede laag en klaar…hierna de muren…weer een projektje af. Wel blijven nu zaken liggen , de strijk, cleanen etc. maar dat pak ik hierna weer op!
  Succes dit weekend!

 3. Yep, helemaal waar. Soms is het probleem de klus zelf niet, maar het tegen op zien en overal beren op de weg zien en geen energie hebben (vooral in je hoofd), want… vul maar in… Excuses zijn er dan genoeg…

  Inderdaad is gewoon doen het beste. Verstand op nul en pak op die schuurmachine… doen! Daarna ben je héél tevreden en blij met wat je hebt gedaan en gaat de volgende stap ook weer makkelijker… Succes hoor met alles wat je gaat doen!

 4. Ik heb ook overal excuses voor in klusjes waar ik eigenlijk geen zin in heb. Ik moet mijn schoenen nog poetsen is maar 10 minuten werk, maar heb geen zin. De vissenbak moet nog schoon worden gemaakt, maar geen zin. Moet eerlijk zeggen dat ik momenteel helemaal nergens zin in heb, omdat ik nog steeds niet fit ben. Maandag toch maar eens langs de huisarts.

 5. Ja, fitness en hardlopen! En klusjes around tha house.

  Joh je bent maar met zijn tweetjes hoeveel rotzooi kan je hebben….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.