Rente!

Het meeste sparen doe ik automatisch en wat niet automatisch gaat, gaat bewust. Wat op elke rekening staat, houd ik netjes bij in een Excellijstje, waar ik ook noteer wat er nog vanaf gaat. Zo weet ik precies of ik op elke rekening wel in het groen blijf. Vanmorgen zag ik ineens dat mijn saldo veranderd was, maar ik kon de verandering even niet plaatsen. En toen dacht ik ineens: rente!!

Op mijn Moneyou-rekeningen krijg ik elk kwartaal de rente uitgekeerd. Een groot voordeel, want dat betekent dat je ook rente op rente krijgt. En de laatste twee kwartalen had ik die rente steeds al voor de eerste van het nieuwe kwartaal binnen. Nu ook dus, want in het weekend verwerken ze niets, dus dat moet gisteren al binnen zijn gekomen. Mooi, want dat voelt toch als gratis geld. Op de spaarrekening voor het dak mocht ik bijna €15 bijschrijven, dat is toch weer een stapeltje pannen 🙂 Nu wordt het weer drie maanden wachten en over drie maanden is het maar de vraag óf er nog rente bij te schrijven is, aangezien ik verwacht dat de komende maanden financieel gezien niet echt ruimer zullen worden.

Maar dat is een zorg voor later, vandaag geniet ik even van de rente die is bijgeschreven.

Kun jij ook zo genieten van rente, of maakt het je helemaal geen drol uit?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Wij krijgen het aan het eind van het jaar, en dat is altijd een lekker extra'tje! Maar als je het per kwartaal krijgt, heb je inderdaad nog wat extra's elke keer…super!

  Lieve groet, Inge

 2. Zeg wat ik me afvraag, heb je al gekeken of die pannen in duitsland wellicht goedkoper zijn te verkrijgen?
  Ik heb eerlijk geen idee hoor, maar sommige bouwmaterialen zijn daar echt veel goedkoper.

 3. Ik vind het ook heerlijk. Het voelt toch als een extraatje, of als een beloning voor hard werken (dat wil zeggen: het geld netjes op je rekening laten staan is soms hard werken).

  Het bedrag dat ik elk jaar mag bijschrijven is nog niet zo heel erg groot, maar het is wel mijn bedoeling dat er nog wat meer geld bijkomt in de toekomst. Wie weet wordt het dan op een gegeven moment wel echt een bedrag aan rente waar je weer iets mee kunt.

 4. Even iets heel anders. Je schreef in een topic kortgeleden over de aanschaf van nieuwe dakpannen en dat je in een Friese stolpboerderij woont. Nu ben ik vanmiddag in Friesland geweest en zag veel van die boerderijen waar de voorkant een ander soort dakpan had dan de rest van de boerderij. Misschien vanwege het geld, misschien iets streekgebonden? Het was bij het Tjeukemeer.

  Groetjes, VeggieMo (die ook blij wordt van rente 🙂

 5. Wij krijgen de rente 1x per jaar. Dit blijft gewoon op de spaarrekening staan. Ik ben me er eigenlijk niet zo van bewust. Nu bedenk ik me opeens om dit bedrag ook te gaan gebruiken om de aflossingsvrije hypotheek te gaan aflossen!

 6. Je krijgt geen rente op rente hoor! De bank houdt hier al rekening mee. Het geboden rentepercentage is de rente op jaarbasis. Als je het per kwartaal laat uitbetalen krijg je iets minder, in jouw geval waarschijnlijk iets minder dan 20 cent.

 7. jazeker!
  Ik kijk regelmatig op de bankrekeningen onder het kopje 'gespaarde rente'
  En ik kan niet wachten tot in november de rente van ons spaardeposito wordt uitgekeerd.
  Dat tikt lekker aan en is zoals jij al zegt; gratis geld!

 8. Wij sparen bij LeaseplanBank en Centraal Beheer. Daar krijg ik elke maand rente.
  Wij hebben bij LeaseplanBank twee spaardeposito's lopen. Eén is in september afgelopen, één in januari 2013. Dan krijg ik gelijk de rente. 3,75% en 3,95%. Een leuk bedrag bij elkaar. Wij laten dat op de spaarrekening staan.

  Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.