(Bijna) einde van de maand

Ik heb vannacht ongeveer drie uur geslapen en dan werken mijn hersenen meestal niet zo heel goed, dus dat leek me wel even een mooi moment om vast uit te gaan kijken naar het einde van de maand. Ik had vorige maand weer allemaal mooie doelen opgesteld en met juli voor de deur is het weer tijd om eens te kijken naar wat ik ervan gebakken heb.

Gezondheid
Ik wilde de sportmeter naar tenminste 70 hebben, zelf een beautyavondje houden en zelf mijn nagels doen. Dat laatste heb ik gedaan, het beautyavondje niet. De sportmeter is blijven steken op 65, maar niet helemaal door mijn schuld; ik heb me anderhalve week terug geblesseerd, waardoor ik even rustig aan moet doen.

Huis en tuin
Rondom huis en tuin moesten een paar dingen gebeuren; de moestuin bijhouden, tenminste 10 gipsplaten vastzetten, kledingkast opruimen en de raamlijst afmaken. De raamlijst hoop ik vandaag of morgen af te maken, ik zit bijna op de 10 gipsplaten en de moestuin is netjes bijgehouden en zelfs opnieuw ingezaaid. Alleen de kledingkast heb ik niet gedaan, maar ik heb wel veel in de tuin gewerkt tijdens mooie dagen, dat had dan toch even wat meer prioriteit.

Financieel
Qua geld wilde ik €1000 extra sparen voor het dak, de hypotheekaflossing naar €4000, voor €100 op Marktplaats verkopen en het Emergency Fund naar €675 brengen. Een groot succes, want voor het dak heb ik er ruim €1000 bij gespaard, de hypotheekaflossing zit op €4000 en ik heb al voor bijna €500 op Marktplaats verkocht. Het Emergency Fund zit inmiddels ook op €675.

Overig
De overige doelen is niet veel van terechtgekomen. Dat was 3 leuke boeken lezen en maximaal 200 km met de auto rijden, maar ik had niet nagedacht bij een verre verjaardag en vaderdag. Een les voor de volgende keer: eerst even in de agenda kijken en zo’n doel wat realistischer vaststellen. En het lezen; ik heb in het begin van de maand wel het een en ander gelezen, maar als ik het me goed voor de geest haal, ben ik bij 2 boeken blijven steken. Heb wel heel veel (gratis gekregen) tijdschriften gelezen.

Ik ga even heel goed nadenken over het volgende lijstje doelen, want het zou het mooiste zijn als ik wat realistisch en uitdagends kan bedenken. Dan moet ik er wel wat voor doen, maar kom ik ook echt verder. En een té uitdagend lijstje is ook weer niet echt leuk, want dan is de kans op een (halve) mislukking weer groter. In ieder geval blijft het (geld voor het) dak het allerbelangrijkst. Maar nu eerst nog even die paar laatste dingen doen, zodat ik daar ook helemaal vanaf ben.

Heb jij deze maand een beetje kunnen doen wat je gepland had?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Jeej!!! voor 500 euro op mp verkocht?
  Ik word echt nieuwsgierig wat je dan allemaal verkoopt…
  maar als je dat niet wilt vertellen dan respect natuurlijk hoor.
  Groetjes Tess.

 2. Lol zo gaat het hier ook altijd. Deze maand kopen we alleen maar boodschappen!!! Echt!!! En dan: oh ja, de APK. Peop, de OZB. Oh, verjaardag. He, achterremmen versleten. Balen, kinderen spontaan uit hun pakjes gegroeid.

  Jij hebt je doelen mooi gehaald zeg. Lekker dat je ondanks je tegenvallers toch zo goed hebt kunnen sparen!

  Ik had veel meer willen doen deze maand, maar ik was erg moe en nu heb ik een combinatie van vreselijke hooikoorts en verkoudheid. Irritant! En de auto heeft het begeven dus vermoedelijk moeten we een nieuw (oud) barrel gaan kopen. Grmbl.

  1. Dat sparen ging echt goed ja, maar dat heb ik echt vooral te danken aan die Marktplaatsverkopen, want dat geld is grotendeels gebruikt voor het aanvullen van de dakrekening en hypotheekrekening. Maar goed, dat zijn ook wel even de allerbelangrijkste dingen, want als ik buiten flink bezig ben geweest, kan ik er niet echt rouwig om zijn dat ik b.v. niet alles van het gezondheidslijstje heb gedaan. Dan voel ik me evenal goed genoeg 😉

   Beterschap in ieder geval, hopelijk wordt komende maand wat beter!!

 3. Geweldig dat je je financiele doelen gehaald hebt ondanks je inkomensdaling!!! Petje af.
  Nog bedankt voor je tip over de geld terug acties!
  In een week tijd de volgende produkten gratis:
  Page Groen en zacht
  Dove Fresh and Care doucheschuim
  Mona XL pudding
  Axe shampoo
  Bertolli pastasaus
  Fristi perzik
  Mc cain ovenfrites en golden longs

  1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er écht niet aan moet denken, maar misschien is het idd wel een goed idee. Dan ga ik nu nog even de tuin in, want als ik toch flink smerig ben, heb ik geen excuus om niet even het bad aan te zetten!

 4. Super dat je je financiele doelen hebt bereikt, en dat je groot aantal doelen bereikt heb die je wilde bereiken.
  Wij/ik werk altijd met een lijstje en streep dan af wat ik gedaan heb. Er zit geen tijd aan verbonden. Iedere week maak ik een nieuw ijste schrijf over van het oude lijstje wat niet gedaan is en schrijf daaronder de nieuwe dingen die ik gedaan wil hebben. Werkt voor mij prima :o)
  Groetjes Dreadlocks

 5. Leuke tip voor een beauty avond is: Geef je haar een masker van kokosolie, kokosolie in je haar smeren half uur laten zitten en dan eruitwassen met shampoo. Daar krijg je heerlijk zacht, minder zwaar, en vol haar van.
  Voor een gezichtsmasker kan je 1 tl honing, 1 tl yoghurt mengen en dan op je huid smeren. 15 minuten laten zitten en dan erafhalen met een washandje. Daarna je gezicht en lippen lekker insmeren met kokosolie.
  Zo heb je een beauty avond met producten die je waarschijnlijk al in huis heb.
  Tijd voor jezelf is ook belangrijk, misschien kan je de tijd voor beauty avond alsnog deze maand inplannen je hebt nog 1,5 dagen ;o)
  Groetjes Dreadlocks

 6. Bij mij lopen de zaken op het moment juist helemaal in de soep, maar dat komt door het einde van het schooljaar, dat met veel chaos gepaard gaat. Ik kan mijn normale werkschema niet langer vasthouden, en dat veroorzaakt onrust.

  Heerlijk dat je financiële doelen zo goed lukken!

 7. Je bent goed bezig ondanks je inkomsten verlaging! Vergeet je ook niet te genieten? 😉

  Deze maand zijn wij redelijk binnen het gestelde budget gebleven ondanks een paar dagen weg naar Terschelling. Aankomende maand gaan we 2,5 week op vakantie en hoop dat ook binnen het gestelde budget te doen.

 8. Zo zeg, jij hebt echt een heel goeie maand achter de rug. Zo goed als al je doelen gehaald. Knap hoor. Mijn doel de afgelopen maand was heerlijk genieten van onze vakantie en dat is ook helemaal gelukt.
  Ik maak meestal wel een lijstje van dingen die ik wil doen in een maand, en het meeste kan ik dan ook netjes afstrepen. Wat niet gedaan wordt schuif ik bij het volgende lijstje en wordt dan meestal ook nog gedaan. Heel soms lukt het niet.
  Ik wens je een heel fijn weekend, met prachtig mooi weer,
  Lieve groet,
  Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.