Doelen voor juli

Het is weer de eerste van de maand en dus tijd voor nieuwe doelen. Ik probeer deze maand door te gaan in de flow van afgelopen maand; lekker verkopen op Marktplaats, proberen weer extra klanten te scoren en op die manier weer een flinke slag maken voor het dak en de hypotheekaflossing. Gezien de huidige situatie moeten we daar wel flink wat dingen voor laten, maar dat valt me op het moment niet zo heel zwaar. We zijn namelijk ook flink in de tuin bezig, met snoeien, opruimen, nieuwe dingen aanleggen enzovoorts. Dat knapt ontzettend op, terwijl het ons nog geen enkele cent gekost heeft en dat geeft zo’n fijn gevoel. Vooral omdat we eindelijk het idee krijgen de tuin een beetje onder controle te hebben. We maken hem zo onderhoudsvriendelijk mogelijk, waardoor we naast gewoon onderhoud hopelijk nooit meer zo’n klus aan de tuin hebben.

Maar genoeg over de tuin, even concreet: de doelen. Ik heb ze weer onderverdeeld. Het zijn er niet zoveel, maar ik verwacht dat het realiseren van de financiële doelen ook tijd in beslag gaan nemen. Daarnaast gaat het tuinwerk dus gewoon door, maar dat staat verder niet op de lijst. Wel op de lijst staan:

Financieel
Hypotheekaflossing naar €4250
Dakrekening naar +€1000
Emergency Fund naar €700
€100 bijverdienen via Marktplaats

Huis en tuin
10 gipsplaten plaatsen
Steentjes in de tuin opruimen
Rabarber invriezen

Overig
1 werkboek lezen
100 km fietsen (en liefst dus 100 km minder met de auto)

Wat zijn jullie plannen voor komende maand?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Reed dit weeken honderden kilometers naar Schiermonnikoog en keek naar oudere boerderijen. Bijzonder gezicht. Ik leerde ook dat een moern dak niet hoeft te misstaan, ergo, als ik een modern nieuw dak zaf, dacht ik, zo dat huis kan ed geisoleerd verder.
  Ik zag een oerderij waarvan het voorhuis een pannen dak in oude stijl had en aansluitend rietendak. Dat was echt niet om aan te zien.

  Misschien ben ik bijzonder, want ik geniet van de vele windmolens die Nederland siere, dat maakt me gelukkig, geen delfstoffen van her en elders, maar widmolens.
  Soms ie ik een oerderij met een wat klinere windmolen er naast en dan denk ik, gelukkig, die mensen hebbenhet goed bekeken.
  Dat er nog steeds mensen zijndieindmolens lelijk vinden, dat snap ik niet, et zomin als je ze nergens terug ziet op de eilanden. Halen ze troom van het aste land, terijl het daar alltijd waait.
  Enfin, je had het over dakpannen.

  1. Wa nneer je vroeger geld had, dan had je pannen op je dak. Het spreeekwoord "onder de pannen zijn"komt daar vandaan.

  2. Nu is dat volgens mij bijna andersom, want een rieten dak is behoorlijk duur! Om nog maar niet te spreken over de brandverzekering. Riet is voor ons in ieder geval geen optie, past niet goed bij het huis en mag hier daarom ook niet. Ik weet niet precies wat je verstaat onder een 'modern' dak, maar voorlopig streven we in ieder geval nog naar de oorspronkelijke pannen in geglazuurde versie, lekker onderhoudsvriendelijk/-vrij en passend bij het karakter van het huis en de omgeving.

   Alleen nog even flink sparen…

 2. Ik heb je blog elke dag wel gelezen, maar op de Ipad kan ik op 1 of andere manier niet reageren. Heel frusterend, dus nu toch maar weer eens de laptop uit de kast getrokken.

  Je hebt jezelf weer mooie doelen gesteld. Vooral die 100km op de fiets vind ik een mooi doel.

  Geeft een goed gevoel he om iets op te knappen dat niet al teveel geld kost.

 3. Ons doel deze maand; een hele gezellige en relaxte vakantie vieren in Zuid-Frankrijk! We hopen binnen het gestelde vakantie-budget te blijven en niet te veel kilo's aan te komen 😉

 4. Mijn doel zo min mogelijk kopen in de supermarkt. De kasten en de vriezer zitten vol en met vier weken gaan we op vakantie. Dus alles mag een groot stuk minder en op.
  Je hoeft geen beklag te hebben hoor krijg alles bij lange na niet op. En ik wil serieus gaan afvallen. Heb shakies gekocht in Duitsland. Maar eens even kijken of ik het me met die shakies wel lukt.

 5. Ik wil in juli graag:

  Uitkomen met vakantiebudget
  Nog wat extra verkopen op MP ( Ik zie dat er net een bod akkoord is voor speelgoed)
  Zolder verder opruimen
  Nog wat kleine klusjes doen in huis
  Genieten van mijn vrije dagen

 6. heel erg op de uitgaven letten qua huishoudgeld. Is altijd verleidelijk met 3 pubers die al vakantie hebben. Even lekker broodje, even lekker dit op brood, even lekker pizza vanavond… njente, niksnie dus. Aktief dingen nog op MP hopen te verkopen. Heel gezond te eten. Hopen dat de fibro zich zo wat stil houdt (en er is ongemerkt zo al 2 kg er af!;))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.