Doel voor september

Omdat augustus nogal een rommelige maand was, besloot ik om niet direct weer met allerlei doelen te beginnen voor december. Eerst de boel maar even een beetje aankijken. Inmiddels zijn we ruim een week verder en heeft zich toch een doel aangediend: de maand september doorkomen.

Het dak, waar we het grootste deel van het jaar al keihard voor sparen, kan eindelijk gelegd worden. Super, want hoewel we een aantal keer hebben gedacht dat het misschien toch wat uitgesteld kon worden, bleek dat in de praktijk toch niet mogelijk. Als het ene lek was opgelost, begon het andere alweer. Aangezien we straks ook graag de boel helemaal dicht maken – wel zo prettig in de winter – en lekkages dan veel ernstigere gevolgen kunnen hebben, is de kogel definitief door de kerk. De pannen zijn gekozen, de dakdekkers zijn bezig met het inplannen en waarschijnlijk gaat het eind van de maand gebeuren. Eindelijk!

Op een vreemde manier voelt het ook echt een beetje als een kroon op al het werk. De verbouwing is nog lang niet af, maar we zijn de hele zomer druk bezig geweest met de buitenkant van het huis en de tuin. Om te besparen hebben we de verbouwing binnen gestopt (scheelde hulp en materiaal) en zijn we buiten verder gegaan. De buitenboel moest geschilderd worden en de tuin moet langzaam maar zeker worden omgetoverd tot een beetje een onderhoudsvriendelijke tuin. Het schilderwerk is inmiddels af en maakt echt een ontzettend verschil. Ook de tuin is een stuk mooier geworden. We hebben nog geen paadjes en terrasjes aan kunnen leggen, in verband met de kosten, maar we hebben wel heel veel groen-op-vreemde-plekken kunnen weghalen, boompjes die overal in de tuin opkwamen verplaatsen naar de rand, onkruid weghalen en gras inzaaien, enzovoorts. Alles is nog niet af, maar het voelt wel supergoed dat de veranderingen bijna allemaal gerealiseerd zijn door flink aan te pakken en niet door er een emmer geld tegenaan te smijten.

Terug naar september, komt er nog een doel? Jawel: september goed doorkomen. We hebben het geld voor het dak bij elkaar gespaard, maar zitten daarna wel zo goed als op zwart zaad. Dus: deze maand nog als een gek doorsparen, zodat we tenminste een kleine buffer overhouden voor de komende maanden, waarin we dan verder gaan met het ‘aansterken’. Plan de campagne: door met binnen verbouwen (zijn we bezig en daar hebben we het materiaal nog voor), extra werk aanpakken waar het kan (en actief zoeken), extra letten op de uitgaven en spullen verkopen op Marktplaats. Ik wil hier eigenlijk tenminste €100 per week mee binnenhalen. Dat levert tegen de tijd dat het dak betaald moet worden weer zo’n €300-€400 extra op én brengt ons hopelijk weer helemaal terug in de ‘spaarmood’. Ook niet onbelangrijk, want als dit achter de rug is, moeten we toch echt weer hard aan de gang voor een buffer. Ook verwacht ik dat er nog wel wat kosten komen kijken bij het dichtmaken van het huis. Uiteindelijk bespaart dat ook weer flink aan gas, maar het moet wel gebeuren en de investering moet wel eerst gedaan worden.

September staat voor ons dus in het teken van financieel ‘overleven’. En wat is voor jullie deze maand belangrijk?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. Fijn dat het dak deze maand komt. Dat is een hele flinke impact op je rekening, dus ik geloof direct dat je alles wilt sparen.
  Bij ons begint volgende week de schilder. Ook een flinke kostenpost. Dus wij willen ook zoveel mogelijk sparen.

  1. Dat is idd een flinke kostenpost, kan je het niet zelf schilderen? Wij doen het gewoon zelf, bij ons was er bv een raamkozijn helemaal verrot. Deze hebben we zelf uitgebikt en een nieuw stukje hout erin dichtsmeren en een verfje erovereen zo goed als nieuw :o)

   Misschien voor de volgende keer een opsie om het zelf te doen
   Groetjes Dreadlocks

 2. Als je nu terugkijkt hoe je er vorig jaar voor stond en wat er nu allemaal gerealiseerd is mag je meer dan tevreden zijn met jullie zelf. En dat nog meer knijpen "financieel" dat ga je redden Sukses en hou ons op de hoogte

 3. Wij hebben de afgelopen maand zoveel kosten gehad, het geld vloog/vliegt de deur uit…Dus nu weer helemaal in de bespaar/consumindermodus! 500,00 euro van mijn schoonmoeder gehad, dus wel geld overgeboekt naar de spaarrekening om de aflossingsvrije hypotheek extra af te lossen.
  Fijn dat je dak er nu eindelijk opgaat. Het lijkt me geweldig om het resultaat van al jullie sparen en besparen nu eindelijk werkelijkheid te zien worden! Alvast sterkte met alle hectiek, stof, rommel etc…het is het einddoel allemaal waard!

 4. Super dat het dak erop gaat. ''Een dak boven je hoofd'' is toch wel een van de belangrijkste dingen. Nieuw dak, nieuwe start met sparen 🙂 Succes met je MP verkopen, begin oktober is het weer kinderbijslagtijd dus ik hoop dat je daar nog wat van kunt meepikken! Succes iig!

 5. Deze maand de brillenactie van H.ans A.nders.Ik wacht er al langere tijd op,want ik moet echt een bril met (veel)sterkere glazen.Doordat ik de 40 ben gepasseerd,gaat ook het lezen achteruit en ik wil dus eindelijk aan een multi-bril.Ik kan niet zonder zonnebril,dus twee stuks is erg prijzig.Nu eindelijk de actie en kan ik mijn slag slaan.Toch bijna 350 Euro en dat is dus ook meteen ons doel voor deze maand,naast een wat kleiner beetje sparen.

 6. Mijn doel wordt veel genieten en weinig uitgeven.
  Verder wil ik mijn hele huis voor december weer helemaal een keer gelapt en gedaan hebben. Gisteren het kleine kamertje gedaan. Vandaag de gang en de woonkamer denk ik

 7. Dat heb je toch maar mooi behaald! En zelfs ondanks de tegenvallende werksituatie. Ik vind dat je sterk bezig bent. In no time heb je weer een buffer om u tegen te zeggen en de plannen om het geld op te maken, die komen dan wel vanzelf. Ik hoop met je mee dat het werk weer goed aantrekt en je door verhoogde inkomsten snel weer kan bijsparen!

 8. Ik snap wel dat het voelt als de kroon op jullie werk. Heel verstandig dat jullie het dak nog voor deze winter laten vervangen, lekkage en de kou zorgen anders voor nog meer kosten. Het dak had je anders uiteindelijk toch echt wel een keer moeten vervangen.

  Groetjes Dreadlocks

  1. Toen we het kochten, wisten we eigenlijk al dat het dak redelijk 'af' was, maar we hadden gehoopt het nog iets langer te kunnen rekken. Maar nu wordt het gewoon niet meer verantwoord; we hebben zo vaak lekkage, dat het ook de dingen die al wel verbouwd zijn verpest, als we er niet snel genoeg bij zijn. Daarnaast weten we niet hoe het zit met de delen waar we de pannen niet kunnen zien; daar kan het hout bij wijze van spreken al aan het rotten zijn. Zo'n klus komt eigenlijk nooit echt uit, dus dan maar nu, dan zijn we er vanaf!

  2. Zulke klussen komen nooit gelegen, wij hebben toen wij ons huis kochten ook als een van de eerste dingen het dak opgeknap. Als eerste hebben we alle gaten dichtgemaakt in de buiten en binnenmuren en daarna het dak. Toen zijn we binnen gaan klussen, ons huis is al een hele tijd "klaar" maar omdat het een oud huis is is er altijd wel iets wat opgeknapt moet worden, zoals bv een raamkozijn wat helemaal verrot is.

   Succes de komende week met bezuinigen en met het plaatsen van het dak.
   Groetjes Dreadlocks

 9. Dat zal straks een fijn gevoel geven! Een dak boven je hoofd wat goed is geeft ook een stuk rust. En ik denk dat die rust ook heel lekker is omdat je hier gewoon niet meer over hoeft te denken. En je hebt het toch maar helemaal zelf voor elkaar gekregen! Petje af!

 10. We hebben een stoel in de kamer een soort fauteuil die is kapot. Duss, daar moet iets anders voor.. en een treinkaart voor zoon 1300 euries hmmmmmm. Nie leuk. Succes met het dak spannund!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.