De vakantie is écht voorbij

Hoewel ik niet officieel vakantie heb gehad, merk ik natuurlijk wel dat het vakantie is. Het is overal rustiger, qua werk, maar ook bijvoorbeeld op de weg, sommige dingen stoppen tijdelijk, waardoor je zelf ook weer wat meer vrije tijd hebt, het zonnetje schijnt zo lekker enzovoorts. Maar met ingang van deze week is dat helemaal over. De sportschool is weer open en hoewel ik eerlijk beken dat ik mezelf daar echt heen moet slépen, ga ik toch maar weer. Ook mijn cursus is weer begonnen en het zonnetje schijnt zich de rest van de week te verbergen.

Aan de ene kant baal ik ervan, dat het gewone dagelijkse ritme weer doorgaat. Aan de andere kant vind ik een ritme ook wel lekker. Dan krijg ik over het algemeen meer gedaan. Bovendien is het ook best lekker om weer het één en ander op de agenda te hebben, want als ik bijvoorbeeld aan het sporten ben, kan ik niet snoepen, doelloos surfen of iets anders doen dat me nog trager maakt dan normaal. Bovendien kan ik me zo vast langzaam klaar gaan maken voor de herfst (die overigens tijdens het leggen van het dak nog wel even weg mag blijven, anders beginnen ze namelijk niet eens!). Dat betekent ook: weer wat kluswerk oppakken waarvoor het eerder toch wat te warm was, bijvoorbeeld op zolder. Dat stel ik de hele zomer al uit, maar met dit soort weer is het bijna leuk: je hoort de regen op het dak tikken, bent lekker wat aan het doen en de klus verdwijnt langzaam maar zeker, omdat hij straks gewoon af is.

Vandaag heb ik voor het eerst weer sportles en ik heb me voorgenomen om, ondanks de continue regen-dreiging, op de fiets te gaan. Elke rit die ik me met de auto kan besparen, helpt me om weer in vorm te komen en bespaart me geld. En als er iets is dat we op dit moment wel kunnen gebruiken, dan is het dat wel!

Hoe vinden jullie het om weer terug te komen in een vast ritme? En voelen jullie de herfst al aankomen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Hier begint ook het gewone leventje weer te draaien. Op zich vind ik de regelmaat wel weer heerlijk. Ook de finanicien zijn wat beter in de gaten te houden. Ik vind het wel weer jammer dat de agenda langzamerhand weer gevuld wordt met club kinders, vergaderingen man, koor mij, visite, avonden school en dan nog alles wat er tussendoor bijkomt. Voor je het weet zitten de avonden weer vol. En daar wil ik voor waken. De herfst vind ik de heerlijkste jaargetijde. Ik vind de lucht dan heerlijk, ruiken en voelen.Het bos zomooi. Al vind ik deze nazomer ook geweldig en zal ik het buiten eten en koffie drinken zeker missen. Maar met de houtpot kan het nog. Als het maar niet gaat regenen..

 2. De herfst is niet mijn favoriete seizoen maar ik vind het altijd wel leuk om allerlei plannen te maken na de zomervakantie en bruis meestal van energie.ik hoop eindelijk deze week ook weer te starten met sporten.

  Groetjes

  Annelieya

 3. Ik geloof dat ik niet meer in mijn werkritme ga komen. Over 2 weken ga ik met verlof (waar ik hard aan toe ben) en op mijn werk is het momenteel zeer rustig waardoor ik ook niet lekker in mijn werkritme kom. Geef mij maar net iets meer werkdruk waardoor ik lekker door kan gaan. Ik presteer dan veel beter en heb een voldaan gevoel. Als ik nu thuis kom denk ik wat heb ik eigenlijk gedaan vandaag. Naja zal wel weer aantrekken.

 4. Hoewel mijn twee jongste kinderen alweer drie weken naar school gaan, zijn mijn oudste drie pas anderhalve week weer aan de slag. Hier is het ritme nog steeds niet echt hersteld, en zo langzamerhand verlang ik daar wel naar. Want ginds om de hoek, staat de herfstvakantie alweer te trappelen.

 5. Ik moest er vorige week toch weer enorm aan wennen. gisteren en vandaag blijft er al weer een kind thuis van school dus is het weer wat anders… ik moet toch weer wennen.

 6. Heel herkenbaar wat je schrijft! Wat goed dat je ook weer bent gaan sporten, ik herken hoe pittig het kan zijn om de draad weer op te pakken. En ook hier wordt hard geklust op zolder.

  Hoewel de lente en zomer bij mij veruit favoriet zijn, kan ik ook wel weer uitkijken naar de dagen waarin het wat vroeger donker wordt. Knusser. Kaarsjes aan, uitgebreid aan tafel. Op een of andere manier hoef ik dan wat minder van mezelf. Als de zon schijnt 'moet' ik even naar buiten, lekker extrovert, op herfstdagen kan ik lekker 'naar binnen keren'. Als je begrijpt wat ik bedoel. Die verschillende seizoenen, die houden de boel bij mij juist in balans denk ik.

 7. Ik mis de vakantie! Met 3 kinderen heb je toch altijd een soort van ritme, elke dag vroeg op, elke dag op tijd eten, elke dag op tijd de kids in bed. Maar ik moet echt wennen aan de rompslomp van het 'gewone leven': naar school racen, dingen alleen moeten doen omdat manlief aan het werk is, zoon die alleen moet spelen omdat dochter op school zit… Nee, ik mis het echt, van mij mag het heeeeeeeel lang zomervakantie zijn (en dan heb ik nog mazzel, want juf en dus altijd 6 weken vakantie)

 8. In Limburg is de basisschool alweer voor de 5e week bezig. Dus de vakantie ligt al royaal achter ons. Het ritme oppakken is eigenlijk weer vanzelf gegaan. Er zijn nog een paar achterstallige zaken, maar verder is het huis weer onder controle.
  LLMM had nog een vraagje. Het is je supersnel gelukt om alles voor elkaar te krijgen met het dak. Heb je je verbouwingspotje dan toch aangesproken voor het dak om voor de winter alles klaar te krijgen? Evengoed vind ik het erg knap dat het (achteraf gezien dan) je zo vlug gelukt is.

  1. Het verbouwingspotje was al leeg, dus daar was helaas niets te halen. Wat wel verschil maakte; we hadden onze droomvakantie gepland en waren daar al flink voor aan het sparen, maar die hebben we voor het dak opgegeven. Daarnaast is de laatste maanden elke cent zo'n beetje naar het dak gegaan, dus ook vakantiegeld, verjaardagsgeld, enzovoorts. En ik heb ook wat uit mijn pensioenpotje gehaald (is een eigen potje), omdat het echt noodzakelijk is dat dit voor de echte herfst gebeurt. Dat stort ik dus in de komende maanden weer terug.

 9. Ik hobbel mee in het ritme, maar ik laat her en der fantastische (onschuldige) steken vallen…

  Het is druk en dan wordt ik vergeetachtig (er zit te veel in mijn hoofd), maar deze keer hou ik mezelf in balans… de dag heeft maar 24 uur! en die hoeven niet volgepland te zijn… van mij dan hè!

  Maar ik vind het ook wel weer gezellig dat er kastanjes vallen en de herfst zijn neus weer laat zien…

  Manlief zei het van de week nog, lekker gezellig vond 'ie het in de woonkamer… gezellig kaarsjes aan en de takken horen zwiepen… Het was overdag in de twintig graden geweest dus ik keek hem verbaasd aan, maar het is inderdaad knus in huis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.