Btw-verhoging

Zoals het er nu voorstaat, gaat per 1 oktober de btw omhoog. Die staat nu op 19 procent en gaat naar 21 procent. De kans is groot dat we dat allemaal gaan merken. Btw wordt namelijk geheven op alles wat niet behoort tot een basishoefte. Denk aan brandstof voor je auto, materiaal voor je verbouwing, kleding, verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen, bepaalde etenswaren en dranken, schoolspullen, enzovoorts.

Hoewel het misschien niet heel veel verschil maakt, zijn er toch nog een paar dingen die ik wil doen voordat die verhoging erdoor is. Het dak, natuurlijk, daarin scheelt die 2 procent een paar honderd euro. Daarnaast wil ik ervoor zorgen dat de tank ook nog vol zit voor de verhoging wordt doorgevoerd. Ik rijd tegenwoordig niet zoveel meer en als ik net voor 1 oktober tank, dan rijd ik hopelijk nog even wat voordeliger. Daarnaast wil ik nog even kijken of ik op bepaalde punten de voorraad nog aan kan vullen. Ik heb wat bonnetjes bekeken en geloof dat wij eigenlijk zelden tot nooit iets kopen met 19 procent btw erop, maar het kan toch lonen om er even naar te kijken. Ik wil hier overigens niet meteen een hele berg geld tegenaan gooien, want we moeten deze maand (en komende maanden) gewoon rustig aan doen. Maar; waar het lukt om een klein beetje voordeel mee te pakken, zal ik het zeker niet laten!

Zijn er nog dingen die jij wilt doen/kopen voor de btw-verhoging wordt doorgevoerd?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

21 Comments
 1. Wij willen graag dubbelglas laten zetten in de babykamer. Dat zou geel fijn zijn om dat voordien nog te kunnen dien. Het us de vraag of het lukt, omdat het bedrijf het heel druk heeft nu.

 2. Ik merk dat winkelliers de laatste twee weken hun prijzen al omhoog hebben gegooid met enkele dubbeltjes / kwartjes. Misschien om je straks te laten denken dat het allemaal wel meevalt.

 3. Tanken is nog wel een goed idee. Bier inslaan ook wel. Verder hier ook weinig 19%-uitgaven. Moeten we eerst weer geld hebben, maar dat moet wel lukken voor 1 oktober 🙂

 4. Hier in België is het altijd al 21%, maar verbouwingswerken in het kader van milieu e.d. – mits uitgevoerd door een erkend aannemer maar volgens mij red je het niet om het dak volledig zelf te doen – aan een woning ouder dan 5 jaar, vallen onder de 6%. Het dak dus, dubbele beglazing of hoogrendementsglas, isolatie,… Zou dat bij jullie ook zo zijn?

  1. Hier is dat inderdaad ook zo! Niet op materiaal, maar wel op de arbeid. Ik geloof dat je huis zelfs maar ouder hoeft te zijn dan 2 jaar. In elk geval zitten wij daar prima binnen, want ons huis is wel iets van 80 jaar oud. Die honderden euro's scheelt het in ons geval op de pannen, daar telt die korting helaas weer niet voor.

 5. Ik ga in ieder geval de tank volgooien van de auto. Ik weet ook dat ik een week lang in oktober met de trein moet, dus die kaartjes koop ik ook nog eind september.
  Voor de rest… tja ik weet het niet. Ik denk dat we het allemaal hard gaan voelen in de portomonnee.
  Overigens kreeg ik deze week een folder van H.anos in de brievenbus. Daar kun je op 18 september de hele dag BTW-vrij kopen. Misschien dat ik daar een paar dingen ga kopen zoals wasmiddel en olijfolie.

 6. Ik ga meer tweedehands kopen en bekijken of ik meer 'in de zaak' kan stoppen. Niet dat ik zoveel koop, integendeel, maar ik zou straks nog scherper kijken of iets als 'zakelijke onkosten' te verantwoorden zouden zijn.

 7. Het is me opgevallen dat ze bij de supermarkt prijsstijgingen al de afgelopen 2 maanden aan de gang zijn. Zal wel i.v.m de btw-verhoging zijn.

  Nathalie

 8. Ik heb iets heel geks gehoord. Caviavoer gaat omhoog, maar konijnenvoer niet. Een konijn wordt als levensmiddel gezien. Ik dacht echt dat het een grap was, maar dat is niet zo.

  Liefs Frederique

 9. Een tank van 45L is zo'n 35 kg. Een klein autootje wordt dus zo maar 4% zwaarder met een volle tank, waardoor er 4% meer energie nodig is on te versnellen. In stadsverkeer met veel remmen/optrekken kan je met een volle tank dus makkelijk 2% minder zuinig rijden…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.