Stijgende lijn in inkomsten?

Door alle filosofische overpeinzingen van de laatste dagen zou je bijna vergeten dat er ook nog een praktische kant aan ons plaatje zit. En daar komt hopelijk vanaf deze maand weer verbetering in. Er staan een aantal klussen op de planning die het inkomen van ons huishouden hopelijk weer naar het niveau van 2 of misschien zelfs 2,5 duwen. Het is nog niet duidelijk tot wanneer dit duurt en kan volgende maand weer helemaal anders zijn, maar voor juni staat in ieder geval vast dat er extra geld binnen gaat komen.

Heerlijk!

Ik kan wel roepen dat we het *nu* goed kunnen gebruiken, maar feit is eigenlijk dat we het altijd goed kunnen gebruiken. Is het niet voor een klus die op de planning staat, dan is het wel voor een aflossing op de hypotheek. Omdat de klus op locatie is, zullen andere kosten ook wel wat stijgen, denk aan brandstof e.d. en er moet speciaal kleding voor aangeschaft worden, maar al met al moet er zeker een bedrag overblijven dat nog ‘vrij’ te besteden is aan een goed doel van onze keuze. Echt ontzettend mooi!

Het zou het mooist zijn als we het in de hypotheek konden stoppen. We hebben de tuinklus echter ook nog op de planning staan. Als we echter ons best doen om dat geld op andere manieren bij elkaar te krijgen (b.v. Marktplaats, de inhoud van het verbouwingspotje natuurlijk en nog wat betalingen die we hebben open staan), dan zouden we misschien wel weer 2 aflossingen in één keer kunnen doen. Staat ons huis weer een tandje minder onder water en besparen we ook weer om en nabij de €5 aan rente elke maand.

We hebben inmiddels ook de nieuwe polis van FBTO gekregen; naast dat we maandelijks zo’n €4 minder kwijt zijn, krijgen we ook nog bijna €2 terug wat dan nu teveel betaald is. Het zijn allemaal kleine beetjes, maar samen zijn het toch dingen die de moeite waard zijn!

Hetzelfde geldt voor de MP-verkopen; erg hard gaat het nog niet en ik accepteer eigenlijk praktisch alle biedingen, maar al met al heb ik denk al toch weer voor zo’n €50 verkocht. Er zit nog een grotere deal in het vuur, waarvan ik heel hard hoop dat ‘ie doorgaat. Aan een verminderd aantal spullen merk ik het allemaal nog niet echt, maar dat komt vast vanzelf. Feit is in ieder geval dat er dingen weggaan en dat die stukje bij beetje weer ruimte en lucht opleveren. Kan niet beter 🙂

Wat zouden jullie doen als je b.v. een maand €1000 extra te besteden had. Bufferen? Aflossen? In een project stoppen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

22 Comments
 1. Alles wat over is gaat hier richting de bank onder het mom van 'vooraf' aflossen van de nieuwe hypotheek.
  We hebben ook nog een lage spaarhypotheek waarop we niet makkelijk kunnen aflossen en over tien jaar is die afgelost. Onze netto hypotheeklast is nu 350 euro per maand.

  Groetjes, VeggieMo

  1. Van dat soort netto hypotheeklasten droom ik 🙂 Op spaarhypotheken kun je inderdaad niet makkelijk aflossen, maar als dat gewoon 'loopt', dan is het (wat mij betreft in ieder geval) ook goed. Daarom richten wij ons nu eerst op de aflossingsvrije hypotheken, want als we daar niets mee doen, gebeurt er ook niets mee.

  2. Toen we ons huis 20 jaar geleden kochten vonden we het op ons inkomen best een groot bedrag. Mijn man was in salaris omhoog gegaan en vrij snel daarna moesten we uit het ziekenfonds en ons particulier gaan verzekeren. Toen zaten we flink krap.
   Gelukkig is het salaris van mijn man door promoties flink gestegen.

   Ben helemaal blij. Ik heb net wat naar de spaarrekening geboekt en deze maand hebben we meer dan 4000 euro kunnen sparen!
   (durf het bijna niet te plaatsen)

   Groetjes, VeggieMo

 2. Bij mij zou het naar de buffer gaan. Die moet eerst weer op peil na 2 jaar extreem veel kosten te hebben gehad.
  Lekker voor jullie dat er wat extra's binnenkomt! Wij hopen dat volgende maand weer wat overuren uitbetaald kunnen worden.

 3. Misschien alledrie een deel? Je moet dat doen dat jou het meeste rust brengt. Momenteel doe ik nu alles 50/50. 50 extra aflossen en 50 sparen. Die spaarpot wordt aan einde van het jaar bekeken. Zijn er wensen in huis worden die er vanaf gehaald. Hebben wij geen wensen dan wordt dit nog extra afgelost/gespaard. Manlief wil extra aflossen en ik wil nog wel wat doorsparen. Dus misschien ook die 50 pot weer onderverdelen.

 4. Grootste gedeelte naar buffer of aflossing en 50 euro voor zakgeld (te besteden aan "luxe dingen of verwennerijen)

 5. Ik zou het verdelen. Het wachten bij ons is nog op het Belastinggeld. Een gedeelte hiervan gaat naar de spaarrekening van de hypoteek, zodat daar hopelijk einde van het jaar het gewenste bedrag op staat. Is erg hoog gegrepen, maar ik ga ervoor.

  Daarnaast moeten er wat investeringen worden gedaan. Nieuwe hoofdkussens, nieuwe hoeslakens, nieuwe douchstang en een schutting. Daar willen we het geld ook voor gebruiken.

  Ook onze buffer rekening is aardig teruggelopen, omdat we de vakanties ervan betaald hebben. Goede investering, maar er moet wel weer terug worden gespaard.

  Marktplaatsverkopen verdwijnen hier meestal in een potje en daar worden leuke dingen uit betaald. De efteling en de theater voorsteling van Woezel en pip zijn er de laaste keer uit betaald.

  De kooppunten van de H.oogvliet en A.H. spaar ik altijd op en geef ik straks met Sinterklaas en kerst weer uit.

 6. 1000 euro extra te besteden? dat zou voor mij een extra maandinkomen zijn , dat gaat rechtstreeks op mijn spaarrekening ,ik woon in een huurhuis dus de hypotheek aflossen valt af en ook grote verbouwingen in huis leveren mij geen enkel voordeel op, als het op mijn spaarrekening staat eens rustig overdenken welke aankoop ik dan versneld zou kunnen doen ,in het verleden zou ik naar de winkel gerend zijn en het onmiddellijk uitgeven ,maar tegenwoordig weet ik dat rustig nadenken over een aankoop je veel geld kan besparen.

 7. 1000 euro? dat is veel geld
  Bij ons zou het nu op de spaarrekening gaan , maar eens per jaar gaat alles boven de buffer als extra aflossing naar de hypotheek, dus uiteindelijk komt het daar terecht.

 8. In tweeën delen: 500 voor aflos, 500 in Chinapotje dan is er genoeg om dit jaar weer een tripje te kunnen maken (droom…).

 9. Wij hebben ook geen hypotheek, dus hier zou het op de spaarrekening gaan, en en deel zouden we uitgeven aan dingen die nu op de lange baan geschoven worden. Maar wel ook met het idee: wat nu op de spaarrekening gaat, hoeven we niet te lenen mochten we ooit een huis willen kopen.

 10. ik heb geen hypotheek of andere schulden dus zal het meeste naar de buffer gaan en een stukje gebruik ik om even een beetje luxe te doen, midweekje weg (last minute hooguit €100) of paar keer dagje uit of iets kopen wat ik niet echt nodig heb, maar wel plezier aan beleef.

 11. Hier geen hypotheek (gelukkig…) dus het extra geld gaat bij mij direct naar mn spaar! Wat ik er van wil kopen? Geen idee, maar het feit dat er geld is áls ik iets wil kopen, geeft mij een rustig gevoel…

  Gr. Boukje

 12. Hier naar de spaar, maar net als bij Anna komt het dan uiteindelijk bij de extra aflossing terecht. Heerlijk; zo'n meevaller!

 13. Als ik je laatste blogs lees zou ik een deel van het geld besteden aan iets leuks doen met je vriend.
  Denk aan iets wat je een enorm vrij gevoel geeft.
  Dat kan een avond mooi aangekleed naar casino of een overnachting in een hotelkamer met bubbelbad of natuurlijk iets heel anders zijn!
  Groet Sandra

 14. Aflossen kunnen we niet, alleen extra inleggen, wat niet erg rendabel is nu. Het zou deels naar buffer gaan (die in juli gewoon leeg is, na alle rekeningen) en deels naar huis. Want zelfs ons kleine flatje staat gewoon onder water en we moeten creatieve manieren vinden om de waarde wat op te trekken.

 15. hier gaan alle inkosmten naar de spaarrekening. 1x per maand een vast bedrag voor vaste lasten/boodschappen/tanken/overig naar de gewone rekening. extra's blijven dus op de spaar tot ze nodig zijn. een huurhuis dus geen aflossing.

 16. Heej LLMM Krijgen bijna 5000 euro terug van de belasting. Half april heeft de accountant het ingezonden maar alleen de extra btw die we nog moesten betalen aanslag ontvangen. Jammer dat we die andere blauwe brief voor de inkomstenbelasting nog niet hebben ontvangen. Ik ben van voorgaande jaren eigenlijk vergeten hoe snel we dat hadden. Heb jij daar ook ervaring mee?
  Ik ga bufferen want de buffer is te laag 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.