Mei: de eindspurt

Het is de laatste week van mei, het salaris is weer binnen en een snelle rekensom + blik op mijn doelen leert me dat het met een kleine eindspurt mogelijk is om mijn doelen voor deze maand te halen. Die van de hypotheek zit er al op; vandaag is de tweede aflossing deze maand de deur uitgegaan. Op naar de volgende!

Voor de buffer en de verbouwing heb ik samen nog een paar tientjes ‘nodig’ om op de doelbedragen te komen. Er is nog €12,50 onderweg van MoneyMiljonair, nog zo’n €18 van Marktplaatsverkopen en de rest hoop ik eveneens met Marktplaatsverkopen binnen te halen. Ik ben er bijna!

Het lijkt misschien een beetje panisch om dan ook die laatste ‘centen’ nog binnen te willen halen, maar het lijkt me wel super als het me lukt om dit doel te bereiken, juist omdat het vrij uitdagend was. Vorige maand zat ik nog zo’n €500 ‘naast’ m’n doel en dan is het veel makkelijker om het los te laten. Nu gaat het zo lekker, dan is het ook niet erg om er nog even ietsje harder aan te trekken en te kijken of het lukt om de eindstreep te halen!

Als ik weer even terugkijk naar januari en februari van dit jaar, toen ik begon met het sparen voor een buffer, dan ben ik best wel een beetje trots op mezelf. Ik wist dat er in ieder geval tot maart nog geld ‘los’ zou komen om te sparen. Het is echter ook weer gelukt om de afgelopen maanden extra te werken, waardoor er in april, mei en juni extra geld vrijkomt of gekomen is. In januari bestond m’n buffer nog uit €800 en inmiddels zit ik bijna op de €3500. Dus bijna op de minimale buffer van het Nibud. Die ik overigens niet echt serieus neem, want ze kijken alleen naar de inkomstenkant en niet naar de uitgavenkant. Volgens de planning die ik in januari maakte, zou ik eigenlijk pas in augustus/september rond dit bedrag moeten zitten.

Lekker begin van de week en einde van de maand zo 🙂 De uiteindelijke update voor mei en de plannen voor juni volgen later deze week. Ik heb al wat in gedachten, maar wil me eerst nog even richten op mijn opruimslag, want dat voelt aan alle kanten prettig!!

Hadden jullie spaardoelen voor deze maand en loopt het allemaal een beetje op schema?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Ik heb nu een spaardoel extra. De 'hoofdcomputer'staat op springen. (er vallen steeds meer programma's uit – comp. is 8 jaar oud en al een keer 'opgepimpt') vervangen dus.
  Manlief heeft een nieuw bril nodig (hoef ik niet voor te sparen – geld is er al maar het spaargeld moet dan weer aangevuld worden) We willen een feestje geven in september (er is spaargeld maar daar willen we niet aanzitten) en in oktober ga ik samen met mijn dochter naar Turkije. Ik heb 4-5 maanden de tijd voor het sparen voor het feestje en Turkije MOET LUKKEN

 2. Super dat het jou zo goed lukt om te sparen!

  Hier loopt het ook lekker. We hadden geen maanddoel, wel een jaardoel en door wat financiële meevallers zitten we daar nu eind mei al op 🙂
  Zo krijgt mijn man bv voor bereikbaarheidsdienst nu ook betaald. Bij zijn vorige werkgever was dit niet zo. En een zoon studeert weer thuis ipv op kamers.
  We blijven gewoon lekker doorgaan. Ben er ook best wel trots op dat het gelukt is, ik had de meevallers voor andere dingen uit kunnen geven.

  Groetjes, VeggieMo

  1. Wow, lekker bezig! Wat je zegt klopt helemaal; je kunt wel meevallers hebben, maar je moet er ook mee kunnen sparen. Vaak geven die meevallers ook weer een gevoel van 'dan kan ik wel wat extra's doen' en juist dan is het dus knap als het je lukt om ze te sparen. Mooi dat jullie doel zo goed op koers ligt, zo snel ga ik niet, maar als het zo doorgaat, zit ik in juni/juli denk ik wel op mijn jaardoel voor de buffer, namelijk €5000.

 3. we hebben geen concrete spaardoelen maar doen het andersom dan de meeste mensen. alle inkomstne gaan naar de spaarrekening. omdat k wisselend loon heb en vriend 4 wekelijks loon. in excel hou ik een maandschema bij van inkomsten en uitgaven. 1e van de maand boeken we een vast bedrag naar de gewone rekening als maandgeld (vaste lasten+boodschappen+tanken+overige(kleding, uitjes etc, zonder bepaald doel/potje etc) als er meer nodig is komt dat van de spaar. zoals afgelopen 2 mnd door uitgaven aan de tuin, nieuwe parasols en een kastje in de keuken. ) maar meestal redden we het gewoon van het door ons bedachte bedrag 😀 alle inkomsten gaan hier dus gelijk naar de spaarrekening en komt er pas af als het nodig is 😀 werkt super!

 4. Helaas, wij zitten nog ver onder ons jaardoel
  deze maand voor het eerst een serieus bedrag op de spaarrekening kunnen zetten,maar dat is het vakantie geld
  Er komen de volgende 4 maanden nog forse kosten aan ( schoolgeld kinderen, vakantie, en een nieuw meubelstuk) al met al zeker 6000 euro wat betaald moet worden.
  Kortom ons jaardoel gaan we w.s niet halen, en dat vind ik heel vervelend.
  Maar we gaan natuurlijk wel ons best doen de schade zoveel mogelijk te beperken 🙂

 5. Wij hebben geen specifiek spaardoel, maar we willen toch een bepaald bedrag bij elkaar hebben dit jaar, omdat we volgend jaar willen trouwen, en dat wordt niet heel goedkoop! (ik weet dat het heel goedkoop kan, maar we doen het toch iets uitgebreider)

  Dus dat is een mooi vooruitzicht, waar ik graag extra mijn best voor doe.

 6. Het grootste deel van mijn vakantiegeld heb ik op de kinderspaarrekening gezet. Het komende schooljaar zal er voor HBO en MBO wel weer het een en ander extra betaald moeten worden. Ik werk maar 1 dag (vorig jaar nog 2) dus het is geen wereldbedrag maar alles is meegenomen.
  Ik zou dolgraag een hypotheekaflossing doen van teruggekregen belasting geld maar ik heb hier nog geen definitief bericht van, alleen voorlopig. Ik durf het dus niet door te boeken naar de aflossing…

 7. 'k Spaar momenteel voor zoon die vanaf september een half jaar naar Finland gaat voor z'n minor.
  Die kosten zullen nog wel stevig oplopen :(, gelukkig gaat 't sparen heul behoorlijk,
  groet

 8. Hier gaat het sparen ook lekker. De eerste 4 maanden van het jaar heb ik meestal nodig om mijn jaarpotjes te vullen en daarna gaat het zoals ik al eerder schreef. 50/50. sparen/aflossen. De depots zorgen voor geld over 17 jaar, de buffer voor noodgevallen. Het geld deze 17 jaar, bij geen vervelende dingen zoals ontslag, hebben wij wel voor elkaar. Nu flink aflossen en bijsparen.

 9. Ah mooi zeg, das nog eens lekker zo! Als je eenmaal bezig bent lijkt het alsof het steeds makkelijker wordt. Idem met uitgeven overigens 😉

 10. Ik heb deze maand eindelijk mijn spaarrekening weer kunnen spekken! Mijn doelen zijn vrij algemeen: zoveel mogelijk naar de spaarrekening, en dat is dus gelukt deze maand.

 11. Niks panisch, je streeft er naar je doelen te halen en als het einde dan zo in zicht is, dan wil je die streep halen ook. Geweldig eind van deze maand zo…
  Ik wens je een heel mooie dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.