Postzegels alweer duurder??

Nou, ik ben ook lekker bezig geweest. Ik had al een tijdje geen postzegels meer gekocht, omdat ik nog veel op voorraad had. Kwam ik toevallig net toch weer eens op de TNT site terecht, zag ik dat ze inmiddels al €0,64 zijn! Terwijl ik met mijn Marktplaatsverkopen steeds nog rekende met €0,60 per postzegel. Niet zo handig. Ik vind het wel schandalig, hoe hard die tarieven omhoog gaan. In augustus ging het tarief al naar die €0,60 toe, wat al behoorlijk pittig was, en nu is het per 1 januari dus naar €0,64 gegaan. Jammer dat ik het niet eerder gelezen had, dan had ik nog wat in kunnen slaan voor €0,60, want op gaat het uiteindelijk toch wel.

Wel merk ik dat ik door deze hoge tarieven steeds minder post verstuur. Eigenlijk verstuur ik alleen nog wat echt niet anders kan, of wat bijvoorbeeld via Marktplaats gaat. Kaarten e.d. doe ik veel liever via internet, omdat het anders gewoon te hard oploopt. Niet dat ik het niet voor die mensen over heb, maar het onbezorgde gaat er een beetje vanaf. Volgens mij geldt dat ook niet alleen voor mij, want ik hoor het wel vaker.

Wist jij dat de postzegels per 1 januari weer duurder werden? En heb je een voorraadje ingeslagen, of verstuur je zo weinig dat dat eigenlijk niet nodig is?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

23 Comments
 1. Goedemorgen!
  Ja, ik wist wel dat de postzegels weer duurder werden. Toch blijf ik proberen om mensen regelmatig een "persoonlijk" kaartje te sturen, vind ik toch leuker dan via internet…
  Kijk eens bij postzegelsmetkorting.nl
  Daar kun je goedkoper postzegels aanschaffen, zeker lucratief als je toch veel moet/wilt versturen.
  Groet, MB.

 2. kun je eigenlijk je oude postzegels wel gewoon blijven gebruiken?, ik heb vorig jaar nog een aardige voorraad ingeslagen en gebruik ze niet erg vaak dus heb er nog flink wat over

 3. Ik wist dat ze weer duurder werden, maar heb niet extra ingeslagen. Ik verstuur zo weinig post en als ik post verstuur is het voor marktplaatsverkopen. Ik heb nog allemaal postzegels liggen met 0,44 cent erop. Ook heb ik nog buitenlandse postzegels met 0,59 cent. Daar red ik het nu niet eens mee om een brief te versturen in NL. Nee hoor Post NL is echt verkeer bezig. Ik ga hierdoor alleen maar minder versturen.

 4. Ja, omdat er nu een getal op staat in plaats van een bedrag, kun je ze gewoon blijven gebruiken. De postzegels die ik gebruik staat 2010 op, dus die gaan ook al jaren mee. Het zijn volgens mij de eerste met een '1' erop, die destijds nog voor misschien 50 of 54 cent gekocht zijn.

 5. ik gebruik ze nauwelijks heb er nog 15 ofzo liggen, maar duurt wel even voor ze op zijn.. meeste verjaardagen gaan we naartoe, kaartjes denk ik gewoon echt nooit aan, dus al snel besloten om het helemaal niet te doen ipv een enkeling waarbij ik er wel aan denk wel en de rest niet, iedereen niet is een stuk makkelijker en rustiger 😉 klinkt rot, maar is gewoon niet iets waar ik op tijd aan denk dus dan liever zo

 6. valt dan nog goed mee die 0.64 euro ,bij ons in belgie is het .70 cent p/s indien je ze per 10 koopt en 77 cent indien je ze per stuk koopt ,het voordeel is dat ze "eeuwig" geldig blijven aangezien er nummers opstaan (dit nummer bepaalt wat je waar kan opsturen) en geen waarde

 7. Ik kwam er van de week achter toen ik een kaartje met 10 nieuwe zegels ging halen… Ik vind het echt heel erg duur worden… Het is wel een neerwaartse spiraal zo, de zegels worden duurder omdat er zo weining meer per post verstuurd wordt (zeggen ze) en nu wordt er dus weer steeds minder verstuurd omdat de tarieven zo belachelijk hoog worden… Lekker bezig zo…
  Ik wens je een heerlijke zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 8. Ik verstuur niet vaak brieven dus heb zelden postzegels nodig maar toch heb ik drie jaar geleden een serieuze voorraad postzegels gekocht (2×100). In Belgie gaat het posttarief elk jaar omhoog en betaal je per postzegel meer maar aangezien er geen waarde op de zegels staat (enkel nummer) blijven die zegels onbeperkt geldig. Ik herinner met dat ik destijds voor mijn postzegels 0.54€ per stuk betaalde. Nu zijn de postzegels een pak duurder dus ik heb me zeker winst gemaakt door drie jaar geleden te 'investeren' in postzegels…. Op het bedrag dat ik toen uitgaf, zou ik zeker minder intrest gehad hebben of de winst die ik nu gemaakt heb…..liesbet

 9. De postzegels zijn niet alleen duurder geworden, ze hebben ook de categorie 250 gram tot 500 gram ertussenuit gehaald. Dus voor iets dat zwaarder is dan 250 gram, maar lichter dan 500 gram, betaal je nu 6, dus €3.84 i.p.v. 5, = €3.20.

 10. Ik wist het en heb er net voor nieuwjaar nog 200 gekocht. Ik gebruik ze vooral voor Marktplaats. Mij viel ook op dat die categorie 250-500 gram er niet meer is. Stuurde van de week een dvd-box in die categorie. De box zelf was €4,00 maar de koper moest dus ook €3,84 betalen aan verzenden. Voor 1-1 was het €3,00. Mascha.

 11. De kerstzegels waren ook al een stuk duurder geworden. Ik heb afgelopen keer nog maar een paar kaarten verstuurd. Deels protest naar ing en deels omdat we hier niet aan kerst doen.
  Ik stuur minder kaarten en bel vaker voor een verjaardag.

 12. Wij sturen gewoon geen kaartjes meer via de post. Tja… digitaal / bellen kan ook en wordt alleen maar aantrekkelijker met dergelijke tarieven.

  Persoonlijk vind ik de post nogal visieloos op dat vlak. Maar ja… privatisering he, daar worden we als burger zoooveel beter van, want alles wordt goedkoper door de concurrentie die dan ontstaat…. (sarcasme-modus weer uit)

  1. Nog even los van de sarcasme-modus: ik merk wel dat ik voor pakjes nu ook steeds vaker uitwijk naar DHL. Het is voor mij even ver rijden en het scheelt toch 2,75. Als ik bv wat via Marktplaats verkoop en diegene vindt het met verzending duur worden, dat ik dat ook als optie bied.

 13. Wel heel leuk, een kaartje krijgen… maar ik ben eens gaan uitrekenen wat dit eigenlijk kost. Als ik trouw iedereen voor verjaardag, kerst, en de diverse andere gelegenheden (geboorte, rijbewijs, Moederdag, zwemdiploma (!), met pensioen, beterschap, je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een kaart voor) een kaart stuur, dan ben ik op jaarbasis gauw 300 Euro kwijt! Ik kies nu mijn "kaartmomenten" zelf. De plichtnummers (vakantiekaarten en kerstkaarten) doe ik niet meer. Een rouwkaart of een beterschap kaart, en een enkele verjaardagskaart voor echt goede vrienden nog wel.

 14. Ik bem dol op kaarten versturen maar koop nooit kaarten. Knip leuke fot's of plaatjes uit, plak die op een correspondentie kaart en plak er 'n dure postzegel op van het geld dat ik op een kaart heb uitgespaard. Beetje leuke kaart kost al gauw tussen de 1 en 2.50 euro.

 15. Ik wist dat ze duurder werden. Was vorig najaar zeer verbaasd dat ze inmiddels, zonder mijn weten dus, duurder waren geworden. Verkoper wees mij er toen op dat ze per 1-1-14 ook weer in prijs zouden stijgen. Dus… de één na laatste dag van dec. nog wat ingeslagen. Kon alleen nog maar zegels met een hartje scoren. Maar ja, een zegel is een zegel.

 16. Ik was hiervan op de hoogte en heb bewust in december nog een paar vellen extra gekocht. Ik vind het zelf schandalig dat ze nu alweer verhoogd zijn en mij zou het niet verbazen als het binnen het jaar weer gebeurt. Zeker omdat op de postzegel niet meer de prijs vermeld staat, kunnen ze heel makkelijk, zonder al te veel wijzigingen door te voeren, de tarieven weer verhogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.