Thuis sporten

Sporten gaat misschien wel heel goed in een sportschool, of in de buitenlucht, maar er zijn ook genoeg momenten waarop het prettiger is als je het gewoon thuis kunt doen. ’s Avonds laat, ’s morgens vroeg, tijdens koude of natte dagen, enzovoorts. Omdat ik in huis meer dan genoeg ruimte heb om wat in te richten als persoonlijke ‘sportschool’, zat ik eens na te denken over dingen die je thuis allemaal kunt doen, zonder dat je daarvoor hele dure apparaten aan hoeft te schaffen.

Tot zo ver dacht ik aan:

– Touwtjespringen
– Werken met gewichten (daar kun je b.v. gewoon gevulde flesjes water voor pakken)
– Steppen (daar heb ik nog niets voor, maar is denk ik ook wel zelf iets voor te fabriceren)
– Oefeningen op de mat (heb nog een yogamatje liggen)
– Lopen (doe ik liever op een loopband, maar ‘op de plek’ kan natuurlijk ook)

Ook prettig om het sporten te vergemakkelijken:

– Muziek of iets om te bekijken, b.v. tv ofzo
– Een inspirerende omgeving (misschien iets met foto’s/spiegels/mooie citaten)
– Genoeg water om te drinken

En verder denk ik vooral een minimum aan ‘fuzz’ en maximaal resultaat.

Hoewel je met bovenstaande dingen al ver kunt komen, ben ik wel benieuwd naar nog meer oefeningen/mogelijkheden om – zo voordelig en makkelijk mogelijk – thuis goed in vorm te komen. Echt kilo’s afvallen is niet nodig, dat is in de afgelopen maanden wel gebeurd. Maar een strak, fit, gezond lijf, daar wil ik zeker wel nog meer aan gaan werken.

Hebben jullie nog slimme manieren om thuis gericht te sporten, dus niet in de vorm van stofzuigen of andere huishoudelijke karweitjes? Ik ben benieuwd!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. ik zelf ben begonnen met T25 een DVD sport programma , vorig jaar ook al eens 2 maanden de Insanity en 1 maand Tai-bo gedaan DVD er in en gewoon mee doen , zelf vind ik de T25 perfect het is maar 25 minuten per dag en is wat gemakkelijker in te plannen , werkt echt heel goed maar wel voor doorzetters .

  Gerd

 2. Toen ik het sporten weer ging oppakken heb ik ontdek dat er heel veel youtube filmpje en app-jes zijn die je kunnen helpen. Tabata, 7 minutes workout zijn toch wel favoriet. Makkelijk in te plannen en toch effectief. 🙂
  Inte

 3. Precies. Even Youtuben. daar vindt je volledige workouts. De trend is sporten met zo min mogelijk hulpmiddelen. Het lichaam als tool gebruiken, zeg maar. Dus je hebt bij de meeste oefeningen ook niets nodig.

  1. Maar met die drie treden kun je wel een soort steppen doen.Een voet op de eerste trede er weer vanaf en dan aflossen met de andere voet.Moet je eens een tijdje proberen vol te houden.Gaat je echt in de kuitspieren zitten.

 4. Minder heftig actief, minstens net zo effectief. Af en toe yoga oefeningen doen. Het helpt je lichaam effectief te werken.
  Of in plaats van traplopen (hier helemaal geen trap) gewoon een opstapje (hier van een groot woonwaren keten) ergens tegenaan zetten (tegen het wegglijden) en op en af stappen. Vrij saai, maar inderdaad prima te doen met een leuk muziekje erbij.

 5. Op de plaatslopen is een volledig andere beweging en belasting voor je lichaam als verplaatsing. Bij op de plaatslopen belast je je voorvoet heel zwaar terwijl bij een loopband en buiten je je gehele voet afwikkeld en veel meer een middenvoetslanding toepast wat beter is voor je voeten en rest van je lichaam.

  Voor het touwtje springen heb je wel voldoende hoogte nodig. Ik kan nergens bij mij binnen touwtje springen, het touw komt bij de bovenslag tegen het plafond aan.

 6. Ik doe steeds meer op de fiets. Dat combineert iets wat ik toch moet doen (boodschappen, werk, naar vriendin) met de workout, dan kost t me geen.weing extra tijd ook. De meeste workouts die ik op DVD/youtube kan vinden vind ik wel aardig, maar gauw saai. Omdat ik voor mijn gevoel tijd aan het verspillen ben. Bovendien spaart t dan ook nog geld (benzine/OV) uit. En het is zoooo vaak fietsweer in Nederland: zelfs als je denkt "mwah" blijkt het op de fiets toch best lekker te zijn.

 7. Woooow een eigen sportkamer in huis. Cool hoor, jaloersmakend!

  Volgens mij zijn de meeste tips al gegeven. Met youtube (en internet, het barst van de sites met oefeningen die je kunt doen), een yogamatje en ruimte ben je er.

  Misschien kun je hier op je blog iets bijhouden (een tracker oid) met hoe vaak/lang je sport. Als extra motivatie 🙂

  Klein hoofdje

 8. Ik moet ook echt weer aan de bak.
  Heb een hele tijd de oefeningen van:
  Jillian Michaels , gedaan.
  Ze is goed, de oefeningen zijn kort( 20 minuten) en pittig.
  Goede tip eigenlijk, ik ga de banden weer eens opzoeken!
  Overigens op you-tube staat ze ook ( en nog heel veel anderen), mooie manier om het een en ander uit te proberen.
  Grootse minpunt: je moet het zelf gaan doen, ook al is het na een lange werkdag veel verleidelijker om op de bank te gaan liggen( zei ze met veel zelfkennis).
  groetjes, Franca.

  1. Herkenbaar… Die Jillian Michaels heb ik al vaker langs zien komen, daar ga ik inderdaad even naar kijken. Ik probeer ook wel zoveel mogelijk in het dagelijkse leven in te bouwen, maar dat blijft zo opletten en ik weet ook niet of dat nu echt zoden aan de dijk zet. Bovendien is de combinatie met hard werken idd vaak eentje die dan toch meer uitnodigt tot uitrusten…

 9. muziekje lekker hard aan en dan lekker dansen, doe ikzelf ook heel vaak en zo heb je toch gauw dat half uurtje per dag te pakken;-)

  Groetjes Rita

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.