Hand op de knip – deeltje 386

Ik heb er gewoon weer zin in; de hand een beetje op de knip te houden. Met boodschappen gaat het prima; ik heb deze maand namelijk nog niet zoveel thuis gegeten. Dankzij de wintersportvakantie die toch doorgaat, zal het aantal etentjes bovendien nog verder beperkt blijven. Als ik het goed zie, heb ik in ieder geval voor deze week nog wel genoeg eten in huis. Hooguit kan ik wat aanvullende boodschapjes gebruiken, voor b.v. maximaal een tientje. Dat zou niet eens noodzakelijk zijn, maar meer om net even wat meer mogelijkheden te hebben.

Dan staan er verder deze maand nog een paar verjaardagen op de planning, waarvoor cadeautjes gevonden moeten worden. En natuurlijk nog de vakantie, waar ook de nodige kosten aan zitten. De uitdaging is om dat allemaal zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Ik ga in ieder geval voor één verjaardag heerlijke koekjes bakken, op zoek naar aanbiedingen voor de vakantie en flink opruimen om wat extra cash binnen te halen. Daarnaast heb ik nog behoorlijk wat werk te doen deze weken, dus des te eerder dat allemaal gedaan is, des te eerder daar ook weer geld van binnen kan komen. Op die manier wil ik van een ‘minimummaand’ als februari een ‘maximummaand’ maken als het gaat om ervaringen, belevingen, vooruitgang, rust en ruimte.

Wat mij betreft gaat dat ook prima samen; de hand op de knip is allang niet vervelend meer en het betekent voor mij ook niet dat ik helemaal niets mag uitgeven. Het is wel bewust omgaan met geld, eerst even kijken of er geen andere oplossing is voor iets dat ik graag wil of denk nodig te hebben. Goed voor mijn gezondheid zorgen, door lekker (gratis) te wandelen en (bijna gratis) veel water te drinken. Op tijd naar bed te gaan, wat niet alleen voldoende broodnodige slaap oplevert, maar ook minder tijd voor de (op allerlei fronten energieslurpende) tv.

Het plan-de-campagne voor vandaag? Weer drie pakketjes naar de post brengen, de verse broccoli uit de koelkast verwerken, een grote opdracht klaarmaken, zodat hij morgen alleen nog gereviseerd hoeft te worden, lekker opruimen en alvast wat dingen voorbereiden voor de rest van de – drukke – week, zodat daar een beetje balans in blijft. En ondertussen af en toe ook even spieken of een paar betalingen al bij zijn geschreven, zodat ik weer wat te verdelen heb over de verschillende potjes en eventueel een extra afbetaling kan doen. Ik kan wel wachten op de belastingteruggave, maar wat weg is, is maar mooi weg.

Hebben jullie nog goede tips om de hand op een leuke manier op de knip te houden? Voor uitvliegend geld dan, invliegend geld is vanzelfsprekend altijd welkom 😉

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Zou graag weer een stukje hypotheek aflossen, maar ik moet toch echt boodschappen doen vandaag. En de rest van de maand. Balen! Maar over 14 dagen is het alweer betaaldag. Hier zijn de verjaar- en feestdagen weer achter de rug, maar de rekeningen van gemeente, waterschap, bieb en noem ze maar op liggen alweer bijna op de mat. Goed idee van je maximummaand. Mooi! En veel plezier, je kiest toch voor de vakantie?

  2. Het blijft leuk, blogs lezen van mensen die met dezelfde dingen bezig zijn. Een hart onder de riem! Hier ook de hand op de knip, na superveel uitgaven aan boodschappen in januari. Volgens mij gaat het lukken 🙂

  3. LLMM ik heb er ook zin in. Toevallig bedachten we deze week ook dat we wat vaker optijd naar bed zouden `moeten`om even lekker bij te tanken. En dat scheelt wel aardig in energiekosten. Ook geven we de kinderen sindskort vaker water ipv limonade.
    De maand ga ik gewoon vaker zelf een cake bakken bijvoorbeeld ipv koekjes kopen. en me uitsloven door lekker te gaan koken en schoonmaken in huis +spullen op Mp zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.