Primark in Essen: de moeite waard?

De Primark in Essen zou legendarisch moeten zijn: groter vind je ze niet. Dus toen ik in de buurt was, besloot ik eens een kijkje te nemen.

Af en toe ga ik winkelen in Duitsland. Dingen als amandelmeel heb je daar namelijk veel voordeliger dan in Nederland. De laatste keer besloot ik om ook langs de Primark in Essen te gaan. Daar had ik al veel over gehoord; meer dan 14.000 vierkante meter winkelvloer, verdeeld over 6 verdiepingen. Met aanbiedingen, aanbiedingen, aanbiedingen!

Hoge verwachtingen van de Primark in Essen

Het was wel even een stukje rijden, dus ik had er ook best wat van verwacht. Of het nu was dat ik niet echt in een shopping-mood was, of dat ik al een beetje uitgekeken ben op de Primark; het viel wat tegen. Door de 6 verdiepingen leek hij op één of andere manier kleiner dan de Primark in Almere, waar ik eerder al wel was geweest. Voor wie er nog nooit geweest is en het overweegt, even wat dingetjes op een rijtje, zodat je voor jezelf kunt beslissen of het wat is!

Bereikbaarheid

De Primark was prima bereikbaar. Redelijk in de buurt was een parkeergarage, waar je voor ongeveer een euro per uur kon parkeren. Dat betaal ik hier in plaatsen als Meppel of Heerenveen ook, volgens mij is het tarief hier zelfs nog wat hoger. Voor een grote stad dus niet gek. Een klein wandelingetje van een minuut of 5 later brengt je naar de Primark.

Indeling

Het eerste dat opviel was hoe netjes deze Primark was. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik er ’s morgens vroeg was; hij was nog niet zo lang open en dat kan ook hebben geholpen. Er was één afdeling voor heren, de rest was voor vrouwen, wonen en baby’s. De rekken waren ruim opgezet, waardoor het misschien ook leek alsof er wat minder spullen waren dan ik verwacht had op 14.000 vierkante meter. Steeds waren achterin rekken met aanbiedingsartikelen te vinden, terwijl voorin de gewone artikelen geplaatst werden.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Prijzen

De prijzen zijn echt vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Ik kocht een paar sportschoenen voor 8 euro en scoorde wat heerlijk warme sokken voor 1 euro per paar. Ik had me nog verheugd op wat van die zachte wintersokken, maar dat seizoen leek echt al voorbij.

Assortiment

Het assortiment leek ook vergelijkbaar met Nederland, en dat is denk ik precies wat me tegenviel. Toen ik voor de eerste keer naar de Primark ging, wist ik niet waar ik moest kijken. De tweede keer wist ik dat de kwaliteit al niet fantastisch was, dus was het een stuk makkelijker. Toen bleek ook direct dat bepaalde stijlen elk seizoen wel terug leken te komen. Ook in deze Primark zag ik weer veel variaties op dingen die ik b.v. een jaar of anderhalf jaar terug ook al gezien had. Wél leuk vind ik de mogelijkheden qua accessoires/woondingetjes/frutsels. Daar ben ik normaal niet zo van, maar ik kocht bijvoorbeeld een andere keer voor 2 euro een lekker flesje arganolie, waar ik elders niet zo voordelig aan kon komen. Dat soort dingetjes neem ik dan wél graag mee. Net als die heerlijk warme sokken, waarvan ik nu eigenlijk een beetje spijt heb dat ik niet 2 paar heb meegenomen.

Conclusie

Ik vond het leuk om hier eens geweest te zijn, maar met de indruk die ik nu heb, zou ik er niet nog speciaal voor gaan rijden. Hoewel ik niet laaiend enthousiast ben over de kwaliteit van de Primark (en de vaagheid omtrent mogelijke kinderarbeid e.d.), sla ik een tripje naar een vestiging in NL niet af, zolang het beperkt blijft tot eens per jaar ofzo, gewoon om de voorraad sokken weer aan te vullen en te kijken of er nog nieuwe aanbiedingen zijn. Voor nu heb ik er echter wel weer even genoeg van gezien.

Wat vind jij van de Primark in Essen? Had je wel eens van deze grote vestiging gehoord?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

21 Comments
 1. Ik brn zelfs nog nooit in een Primark geweest, terwijl er eentje zit in het eerstvolgende dorp… Misschien toch maar eens doen…
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Keek meteen hoe ver het was naar Essen, 250 kilometer maar liefst. Te ver voor mij.
  Afgelopen week kocht ik echt super sokken bij Action voor vier euro voor 1 paar. Goede kwaliteit.
  Ik heb geen kachel zoals jij, dus draag ik nu ik thuis ben sokken. Gezonder dan de pantykousjes, panty's van de kantoortijd.
  Ik wil ook naar Duitsland dit jaar.

 3. Juist om de redenen die jij noemt zal ik er niet snel naartoe gaan… Eigenlijk moet je de prijs van kleding delen door het aantal keren dat je het draagt. Ik ga dus voor kwaliteit. dat er dan minder kans is op kinderarbeid is mooi meegenomen….

  1. Dure kleding betekend niet automatisch géén kinderarbeid en anders om ook niet! Zoek keuringsdienst van waarde, de aflevering over spijkerbroeken op. De dure kwamen uit dezelfde fabriek als de goedkope.

 4. Ik koop liever kwaliteit (die ik dan in de solden probeer op de kop te tikken). Ik ben ook bang dat zulke goedkope kledij in heel slechte omstandigheden word geproduceerd (alhoewel dit ook wel bij de duurder merken geval zal zijn vrees ik).
  Maar eigenlijk mag ik niets zeggen over Primark, want ik ben er nog nooit geweest. Ik ken het alleen maar va horen zeggen.

 5. Primark staat bij mij bekend als 'net zoiets als H&M'. Je denkt er leuke kleding voor een prikkie te halen, maar na 2 keer wassen is de lol er af.
  Ik ben er nog nooit geweest. Zou er ook geen kleding willen kopen. Ik ga voor kwaliteitskleding. En in de opruiming is dat goed betaalbaar.
  Ik wist niet dat ze er ook woonaccessoires verkopen.

  1. Dan kom jij niet heel vaak bij de H&M! Vooral voor kinderen is er vrij veel te halen, wat wel lang mee gaat. Ik weet dat de kinder spijkerbroeken van de H&M bij de 2ehands winkel ingebracht mogen worden die verder alleen merkkleding innemen. Ja natuurlijk zitten er ook slechte spullen tussen (zoals het lievelings T-shirt van mijn dochter, waar je nu bijna doorheen kunt kijken), maar basis dingen gaan vaak wel minimaal 2 kinderen mee.
   Wij krijgen er 1 in Enschede, dus zal dan eens kijken wat de P.rimark te bieden heeft.
   Mvg, Irene

 6. Als je naar Essen gaat kun je bij Kröger gratis parkeren, loop je in 5 minuten naar het centrum. (wel iets langer naar de primark) en dan kom je ook langs de tkmaxx, dit is een outlet van merkkleding, vaak modellen van het vorige jaar maar soms tot 70% goedkoper.

  1. Daardoor ben ik ook een beetje afgeknapt voor wat betreft de kwaliteit. Maar voor bepaalde basics (onderbroeken en sokken) of huisdingetjes vind ik het wel leuk. Die enorme plaids voor 16 euro zijn bijvoorbeeld heerlijk zacht!

 7. Ik ben er nog nooit geweest. Dochter blijft wel zeuren omdat Eindhoven nu ook een heeft. Essen is een uurtje rijden hiervandaan. Zou dus ook kunnen, maar op de een of andere manier trekt het mij niet. Zodra dochter een studiedag heeft moet ik eraan geloven en gaan wij eens kijken in Eindhoven.

 8. Eénmaal in de prima.rk geweest en veel voor dochter gekocht, op één jurkje na vond ik het allemaal na een keer wassen rijp voor de kliko/poetsdoek.
  Voor mij dus geen prima.rk meer. Ik ga liever voor prima merk haha. Nee zonder gekheid heb veel merkkleding opgekocht voor een prikkie, kleding voor dochter eruit en de rest via vintykids.com weer verkocht. UIteindelijk verdien ik eraan en heeft mijn dochter mooie kleding aan die mooi blijft. Als ze het netjes houdt stuur ik het daarna alsnog op. Voelt goed gratis kleding of geld op de koop toe. Voor mijzelf heb ik grote maten kleding nodig die koop ik in de outlet van miss etam. Helaas hangt er niet altijd wat naar smaak of naar portemonnee…

 9. Ik ga voor kleding waarvan ik zeker weet dat er geen kinderen voor hoeven werken onder de meest vreselijke omstandigheden, massa produktie lekker veel voor weinig. moet er niet aan denken.

  Deb

 10. Primark, leuke winkel!
  Ben al een aantal keren in Essen geweest maar ik ga meestal naar Rotterdam en ben ook in Londen(Oxford street) geweest morgen wordt de primark in Nijmegen geopend ga er morgen gelijk heen dit scheelt voor mij een aantal kilometers vergeleken met Rotterdam.
  Ik hoor hier een aantal mensen wat zeggen over de kwaliteit dat lijkt me logisch want voor 5 euro krijg je ook geen betere kwaliteit. Dus ik vind de prijs kwaliteit verhouding goed. Ik koop zelf meestal alleen shirtjes enz bij de primark maar geen schoenen want dit zijn meestal namaak van vans, all stars enz ik heb liever een paar echte.
  maar verder ben ik zeer tevreden over de spullen vd Primark!
  fijne dag nog

 11. Dit is de beste Primark in Duitsland en daar kunnen Primark winkels in Nederland nog wat van leren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.