Outlet shopping

Outlet shoppingOp het eerste gezicht misschien niet heel consuminderig, maar aan de andere kant; als je toch kleding nodig hebt, dan kun je er wel mooi besparen. Waar ik het over heb? Outlets! En dan vooral  de Amerikaanse outlets. Want eerlijk is eerlijk, de deals zijn daar – zeker op speciale dagen – een stuk beter dan in Nederland.

Bij outlets kun je vaak in de val lopen van teveel verkeerde dingen kopen, omdat het toch goedkoop is. Nu had ik daar dit keer geen zin in, dus bedacht ik vooraf wat ik wilde:

1. Alleen dingen waar ik blij van word
2. Die ik in het komende seizoen kan dragen (lees: winter)
3. Waar echt een dikke korting op zit

In het eerste dorp slaagde ik daar al erg goed voor. We gingen niet het hele dorp langs, maar bezochten alleen een stuk of 4-5 winkels die ons vooraf aanspraken. Ik scoorde drie mooie lange rokken, die qua kleur (afhankelijk van het bovenstukje) eigenlijk in alle seizoenen gedragen kunnen worden, al dan niet met een maillot/panty erbij. Vriend wilde ook nog even naar de Tommy Hilf. winkel en vond daar mooie polo’s voor weinig. En… ik scoorde daar nog 3 heerlijk warme truien! Had ik eigenlijk helemaal niet op gerekend, want ik heb eigenlijk nooit wat van dat merk. Vaak vind ik het toch wat te duur of te belegen. Deze truien waren echter qua prijs heel netjes (gemiddeld net iets meer dan 30 euro per stuk) en wel klassiek, maar dan ‘vlot klassiek’. En aangezien ik altijd behoorlijk wat moeite heb om kleding voor de winter te scoren, was ik hier wel behoorlijk blij mee. Op zich kan ik hier volgens mij wel een groot deel van de winter mee vooruit, in combinatie met wat ik al heb. Alleen wat warme sportkleding (voor hardlopen buiten) en een goede winterjas zouden nog wel erg welkom zijn. Maar wie weet vind ik die nog!

Kom jij wel eens in outlets? En stink jij er ook wel eens in, dat je dingen koopt vanwege de prijs, maar die het uiteindelijk toch nét niet zijn?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Daar shop ik het liefste, maar dan vooral nog in de uitverkoop. Vaak shop ik dan met 70% korting, goede kwaliteitskleding.

  2. Daar shop ik het liefste, maar dan vooral nog in de uitverkoop. Vaak shop ik dan met 70% korting, goede kwaliteitskleding.

  3. Amerikaanse outlets zijn inderdaad fantastisch. Drie jaar geleden kocht ik er een helemaal leeg voor mijn gevoel, nog nooit eerder zoveel geld in een keer aan kleding uitgegeven. Maar van die kleding, die in verhouding erg goedkoop was, draag ik nu nog steeds behoorlijk veel dingen. Kwaliteit is prima en als je basic kleding koopt die meerdere seizoenen meekan…doen!

  4. Ik ben nog maar zelden bij kleding outlets geweest, alleen incidenteel een die ik in gewone winkelstraat tegen kwam. Outlet van MS mode waar ik deze week was vond ik de korting van 20% erg weinig.

    Winterkleding vind ik ook lastig, teveel grijs, zwart, beige en bruin en dat zijn kleuren die me flets maken. Ik koop graag rood en andere heldere kleuren.

  5. Ik ben er bij twee geslaagd. Een was niet van een bekend keten, maar zat gewoon anti-kraak waar in de zomer de ijssalon zit. Daar heb ik echt een fantastische asymmetrische grijze jurk gekocht (de rest van de kleding was afschuwelijk en bevatte teveel glitter). Nog steeds zo ontzettend blij mee. En ik ben ooit bij een outlet geweest waar ze beha's verkochten van duurdere merken. En ik heb nog steeds plezier van de beha die ik daar heb gekocht!

  6. Heerlijk shoppen in Outlets, ik slaag altijd enorm goed in Amerika. Voornamelijk Tommy Hilfiger (vind de amerikaanse lijn velen malen leuker dan de europese), Abecrombi, Holister, Gap etc.. En schoenen (ben sneaker fan) Ik koop door het jaar heen wel het 1 en ander in NL, maar voor het meeste kom ik wel uit met de 1 keer per 2 a 3 jaar naar de states gaan.

    Verder ga ik 1 of 2 keer per jaar naar Ashford in Engeland met de auto. Voor europese begrippen komt dit aardig in de buurt van de Amerika. Daar slaag ik meestal voor Superdry en Gap spullen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.