Sporten op vakantie

Sporten op vakantieVeel mensen gaan na de vakantie weer aan de lijn. Niet zonder reden; op vakantie laten ze zich behoorlijk gaan, waardoor er toch wat kilootjes bij komen. Nu let ik niet echt speciaal op de kilo’s, maar vind ik het wel prettig om juist op vakantie een beetje sportief en actief te zijn én op mijn eten te letten. Ik ben geen echte wijn-/alcoholdrinker, dus daarin hoef ik mezelf ook niet echt wat te ontzeggen. Het is meer dat ik op vakantie toch vaak wat anders eet (lees: de kans op elke dag tenminste iets van fastfood is een stuk groter dan in NL), terwijl het niet zo is dat ik daar extreme behoefte aan heb. Ik voel me juist beter als ik gewoon een beetje gezond eet.

Aan de andere kant drink op vakantie vaak wél meer water (de thee vind ik nergens zo lekker als in NL en verder ben ik ook niet speciaal van de frisdrank) en als je veel in de auto rijdt, dan is het soms ook wel dat je vooral je maaltijden eet, maar niet veel snaait tussendoor. Iets dat ik thuis wel makkelijker doe. Maar: onder de streep merk ik wel dat ik in een land als Amerika wat meer mijn best moet doen om gezonde keuzes te maken, gewoon omdat ze hier heel anders eten (en als ‘gezond’ verkochte dingen ook vaak niet eens gezond zijn).

Voor mij is de beste manier om een beetje gezond de vakantie door te komen een combinatie van gezond(er) eten en bewegen. En dat zijn beide dingen die ik wel een beetje bewust moet doen. Bewegen gaat op zich redelijk vanzelf als je veel loopt (in New York liep ik in het voorjaar wel iets van 200 km), maar niet als je veel rondreist in de auto. Gelukkig heb ik daar iets op: sporten in het hotel. In verbazingwekkend veel (ook goedkopere) hotels kun je sporten. Het stelt niet altijd even veel voor, maar een loopband, hometrainer en crosstrainer heb je al snel. Daar een klein rondje van een half uurtje op maken scheelt al behoorlijk. En daarnaast hebben veel (ook goedkopere) hotels een zwembad. Wat baantjes zwemmen is niet alleen heerlijk (doe ik in NL veeeeel te weinig), maar ook nog gezond. Ook hardlopen is nog een optie, dat deed ik voor het eerst in Parijs en beviel me heel goed, maar ik merk soms ook wel eens dat ik daar een drempel in heb; de omgeving en temperatuur moeten me dan wel bevallen. In New York wilde ik bijvoorbeeld ook hardlopen, maar moest ik er met al dat gewandel en de honderden stoplichten uiteindelijk toch niet aan denken.

Tegenwoordig kijk ik bij het boeken van een hotel dus altijd ook even naar de fitnessfaciliteiten. Er meer voor betalen doe ik niet, maar als het bij de één wel erbij zit en bij de ander niet, dan weet ik wel wat ik kies.

Hoe gaat dat bij jou op vakantie; let je dan een beetje op beweging en eten, of juist helemaal niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Outlet shopping
Drang weerstaan: dingen kopen om dingen te doen (of in plaats van...)


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Ik snap die mensen nooit haha, ik zie ze geregeld in het hotel als ze aan het fitnessen zijn, of als wij aan het cruisen waren, de mensen de boot gingen rondrennen, er lag dan echt een hardloopbaan zeg maar..
    Wij zijn zelf niet zo van het sporten op vakantie, ook niet thuis trouwens;)
    En op het eten letten we ook niet..trouwens, wij hebben de Whole foods ontdekt in Amerika, super lekker en gezond..wel wat duurder, maar echt een supermarkt waar je echt goed kan eten ook.

  2. Ik val juist altijd af in de vakantie vanwege het bewegen. Mijn favoriete vakantie van de afgelopen jaren is nl. een hele lange fietstocht gedurende de vakantie. Zo zijn mijn man en ik al naar Nice, naar Oostenrijk, naar Rome en afgelopen jaar vanaf de Pyreneeën naar huis gefietst. Met een gemiddelde fietsafstand van 85 km per dag en vrijwel nergens vlak fietsen, kun je eten wat je wilt en val je toch af. Wat mij betreft een win-win situatie ;-).

  3. nee. vakantie is tijd voor mn gezin en ontspannen niet om te gaan sporten. we maken wel een boswandeling en de kids gaan zwemmen (en als er ruimte is voor banen zwemmen vind ik dat echt heerlijk en zal ikd at zeker doen! bij onze laatste vakantie was er alleen maar een golfslagbad en veel glijbanen en was t ontzettend druk :p ) maar echt sporten nee.. maar doe t thuis ook niet 🙁 (hou er gewoon niet van.. sinds kort wel met een buurvrouw gaan zwemmen 1x per week.. )

  4. Tijdens de vakantie wandelen we veel en als het hotel een zwembad heeft dan ga ik ook wel baantjes trekken. Mijn man wilt wel graag een uurtje sporten ’s ochtends als dat kan en dan slaap ik uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback