Met korting heel Nederland door

Trein reizen met korting

Af en toe ga ik met mijn moeder of een vriendin een dagje winkelen of heb ik een bespreking in een stad ergens in Nederland. Hoewel ik persoonlijk liever de auto pak, blijkt de trein af en toe ook wel heel handig. In ieder geval voor het deel van een provinciestad hier in de buurt tot ‘de grote stad’. Dan heb je meestal een vrij goede verbinding en bespaar je jezelf parkeerkosten. In Amsterdam ben je daarvoor zo 20 euro kwijt; da’s toch zonde!

Die ov-kosten…

Treinkosten vallen echter ook niet altijd mee! Als er daarom weer een actie is bij één van de bekende winkels, dan koop ik meestal één of twee kaartjes, die ik dan later in het jaar kan gebruiken. Dit keer scoorde ik bij de Hema kaartjes voor 17,50 per stuk, inclusief koffie of thee. Eerder heb ik ook al eens kaartjes gescoord via SocialDeal, waarbij je ook nog mocht lunchen bij de Bijenkorf. En de kaartjes kunnen praktisch altijd (doordeweeks en in het weekend) gebruikt worden, ook wel fijn!

Ze zijn er vast ook nog wel goedkoper (Kruidvat heeft ze ook wel eens, hoewel de laatste keer dat ik die kocht ze alleen in het weekend geldig waren), maar omdat ik nooit weet wanneer ik ze precies ga gebruiken, wil ik het liefst wel kaartjes met zo min mogelijk beperkingen. Bovendien is het altijd veel goedkoper dan de dik €50 die ik anders kwijt zou zijn voor een ritje naar bijvoorbeeld Amsterdam.

Kijk, dán is reizen met de trein nog best wel leuk!

Maak jij wel eens een uitje met dit soort treinkaartjes? En wat is jouw beste deal ooit geweest?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
  1. Vanaf Leeuwarden naar Rotterdam voor 32 euro, 1e klas incl toegang tot dierentuin Blijdorp. Het was een lange dag en zonder vertraging, maar we hebben een hele gezellige dag gehad.
    En heel goedkoop, dit was een actie via spoordeelwinkel.
    De treinkaartjes kocht ik vroeger ook wel, dan ging ik met mijn moeder een dagje te winkelen. Maar het was op een gegeven moment een moetje en druk in de trein omdat het het laatste weekend was dat het kon bijv. Dus we zijn er mee opgehouden, vanaf onze treinplaats kan een kaartje via de spoordeelwinkel altijd uit en wat spontaner qua wanneer gaan we.

    groetjes
    Janneke

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.