Gratis entertainment: Supermoon

Bijzonder vermaak hoeft niet altijd duur te zijn; vanavond kunnen we namelijk in Nederland genieten van de Supermoon. En als je denkt: ‘Dat is niet zo bijzonder, daar hoor ik de laatste maanden steeds over?!”, dan heb je misschien een klein beetje gelijk, maar ook weer niet helemaal. Het is zo dat er dit jaar drie Supermoons zijn; eentje in oktober, eentje in november en eentje in december. De maan is dan supergroot. In november is hij echter extra bijzonder;dan is hij namelijk het grootst sinds 1948! Dat is bijna 70 jaar geleden! De volgende keer dat dat weer gebeurt, is pas in 2034. Nu hoop ik er tegen die tijd nog steeds wel te zijn (sterker nog; dan zou ik mijn 50e verjaardag vieren), maar dat neemt niet weg dat ik hem nu toch graag vast zie.

Bovendien zagen we gisteren al een voorproefje toen we nog even buiten waren; de maan leek toen al 1) behoorlijk groot en 2) behoorlijk licht, maar er leek 3) ook een soort aura omheen te zitten. Ik ben dus wel heel benieuwd naar hoe het er vanavond uitziet.

En dan zeg ik wel ‘vanavond’, maar dat is me dus nog niet helemaal duidelijk; qua tijdstip kom ik steeds tegen dat 15:52 vanmiddag het ‘beste’ tijdstip is. Nu weet ik dat de maan overdag ook vaak gewoon zichtbaar is, maar ik vind het me nog wat moeilijk voor te stellen met zo’n grote. Maar we zien wel, ik zet de wekker en hoop dat ik hem nu niet mis!

Ga jij nog kijken naar de supermoon?


Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!
 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
  1. ik wil je plezier niet bederven, maar … een supermaan (wat overigens geen astronomisch term is, dat is perigeummaan) is inderdaad 14% groter dan een normale maan, maar het verschil tussen een supermaan en een supersupermaan is hooguit 1.5%. Dit verschil kan geen mens met het blote oog waarnemen.
    De maan lijkt het grootste als zij net is opgekomen. Dat zal vandaag zijn om 17.21. Om 15:52 kom je bedrogen uit, want dan is ze nog steeds achter de horizon:-)

  2. Ik vond de maan gisteravond niet heel groot toen we een wandelingetje aan het maken waren. Neemt niet weg dat ik vanavond (of vanmiddag) even naar buiten zal kijken of ik hem kan zien..

    1. Ik zal zondag over het dak naar de maan te kijken,en dacht,zou het volle maan zijn,ik zag geen bijzonderheden aan de grote ervan,maandag hoorde ik van de supermaan,ook hoorde ik dat we iedere maand eigenlijk een supermaan hebben :).Mijn boerenkool heet ook superfood,daar voor hoef ik niet naar de super markt,je hebt overigens een super leuk blog !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.