Nieuwe lente-/zomergarderobe

Het liefst geef ik eigenlijk helemaal geen geld uit aan kleding, maar de laatste tijd merkte ik toch dat het weer eens moest. Op zich heb ik – objectief gezien – meer dan genoeg kleding, maar toch is het elke keer weer zoeken naar iets om aan te trekken. Dat komt omdat ik met kleding kopen vaak kijk naar wat ik mooi vind en niet wat ik praktisch vind. Dat betekent in de praktijk dat ik heel veel half-gala-achtige kleding heb (en voor je het je afvraagt: nee, ik heb praktisch nooit een gala) en verder kleding die ik soms al 10 jaar heb en wel een beetje versleten is.

De laatste tijd probeer ik hier wat meer op te letten, zodat ik niet altijd hetzelfde aan hoef te trekken, maar voor een beetje afwisseling kan zorgen. De dure items heb ik wel, maar goedkope items voor de afwisseling (en om dingen soms net wat meer casual te maken) kon ik nog wel gebruiken.

De afgelopen jaren lukte dat niet altijd even goed, omdat er dan gewoon trends waren die me totaal niet aanspraken. Nu ben ik wél behoorlijk goed geslaagd. Ik heb voor ongeveer €300 een vrijwel hele nieuwe lente-/zomergarderobe gekocht. Met dikke korting, want veel winkels bleken actie te hebben. Veel ervan kan ik overigens ook gewoon in de herfst en winter aan, dus ik kan weer lekker wisselen. In totaal kocht ik:

 • 4 lange broeken (en de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat er nog 3 aan binnen komen, waarvan ik hoop dat ik er nog 1 of 2 kan houden. Dan zal het totaal uitkomen op ongeveer €350-360)
 • 3 dunne vesten
 • 1 suèdeachtig vest
 • 5 paar sokken
 • 3 basic shirtjes
 • 1 hemdje
 • 1 blouse
 • 1 beetje basic/beetje aangekleed shirtje
 • 1 eenvoudige sweater
 • 1 badjas/kamerjas
 • 1 pyjamabroekje

De basic shirtjes kan ik mooi gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld de jasjes die ik nog meer dan genoeg heb. Ook veel van de andere dingen kan ik combineren met kleding die ik al heb, waardoor ik nog meer setjes heb die ik kan dragen. Ik moet eerlijk zeggen: ik vind het heerlijk. Fijn om weer even te kunnen kiezen, om niet het idee te hebben dat je altijd hetzelfde aan hebt of verschrikkelijk overdressed bent. Ik had het geld ook in m’n zak kunnen houden, maar er op deze manier plezier van hebben is ook mooi. Bovendien kan ik het nu weer uit m’n systeem halen, want nu hoef ik verder ook niet meer te kijken. Ik heb genoeg voor de komende tijd! En wat ook wel fijn is: ik heb ook kledingstukken die per stuk hetzelfde of soms wel meer kosten dan deze complete haul. Dat is ook wel bevredigend.

Koop jij je kleding vooral in één keer of af en toe wat?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Jassen zijn een grote kostenpost. Ik ga liever voor kwaliteit. Daar doe je langer mee en blijft mooier. Je moet op je werk er goed uitzien. Vrouwen hebben het wat dat betreft moeilijker dan mannen.

 2. Never nooit niet koop ik veel kleding tegelijk… Ik geniet erg van kringloop-kleding, d.i. inclusief jassen en ook inclusief mijn favoriete zomerdracht, polo-shirts. Heb veel te veel inmiddels, uit alle levenssferen, en niet alles draag ik regelmatig — heel soms geef ik ook wat terug aan de kringloop! Momenteel kijk ik uit naar een nette zwarte broek, nog niet gevonden. Schoenen en ondergoed koop ik overigens wel nieuw.

 3. Net als Hermanna koop ik nooit veel tegelijk. Kleding, jassen en schoenen zijn voor 90% van kringloop en MP en ik heb daarom ook heel veel. Komende week ga ik weer eens door de kast om te zien wat ik deze winter niet of maar 1x gedragen heb. En de zomercollectie van zolder halen en die kritisch bekijken. Als er weer ruimte in de kast is mag ik weer wat kopen! Nu staat er een beetje een stop op, ga wel regelmatig kopen maar ben dan echt heel selectief anders wordt het te gek.

 4. Mijn garderobe is helemaal basic en minimaal, ik zou niet weten waar ik €300 aan uit zou moeten geven…
  Ik heb 5 spijkerbroeken, allemaal van de kringloop en €5 per stuk. Mijn korte broeken zijn afgeknipt.
  Ondergoed, sokken en shirtjes/truien koop ik nieuw maar dan zo goedkoop mogelijk, tientje per shirt ofzo.
  Ik ben ook niet zo van de printjes maar mijn shirts hebben wel allemaal verschillende kleuren, moet niet te saai worden 😉
  Ondergoed doe ik wel veel te lang mee, onderbroeken totdat er gaten in zitten -en dan koop ik nieuwe bij de H.ema- en ik heb net mijn 10 jaar oude BH's vervangen bij de H.unkenmoller.
  Ik houd ook niet zo van nieuwe kleding kopen, je moet altijd maar zien of het dan wel lekker zit en het bedrag kan stiekem fors oplopen, dat merk ik vooral bij de kinderen.

 5. Ja , het afgelopen jaar heb ik veel tegelijk gekocht , met het doel om met de kleding die ik al heb meerdere combinaties te kunnen maken. Ik voelde me niet meer happy in mijn oude garderobe , door leeftijd en gewicht.
  Ik heb met een stijladviseuse mijn hele garderobe doorgenomen , wat wel/niet goed staat en een lijstje gemaakt om aan te vullen.
  Het was even een grote post. Maar heb er veel plezier van , mijn kast is veel overzichtelijker geworden en voel me prettiger in mijn kleren. Soms koop ik 2 ehands , meestal zijn dat jassen. Een mooie winterjas voor 5 euro , die heb ik nu al 2 winters kunnen dragen.
  Ik ben 64 jaar en gun het mezelf nu om er goed uit te zien.
  Astrid

 6. Ik haal iedere zaterdag het hele jaar rond de basics aanbiedingen van Zeeman. Spaghettihemdjes, T-shirts, leggings, panty's, onderbroeken, sokken. Ik hou ook van hun basics BH's. Die zijn nooit in de aanbieding, maar ook niet duur.
  Dan haal ik nog vaak de club aanbiedingen bij H&M. de basic truien, vesten en broeken.
  Ik heb een goede voorraad basis kleding die ik het hele jaar op peil houd met aanbiedingen.
  Ik woon in een binnenstad. Kleding kopen hoort voor mij bij boodschappen doen. Onderweg naar de Aldi gris ik afgeprijsde schoenen, jassen, jurken enz mee. Dat pas ik thuis en breng het evt morgen weer terug onderweg naar Aldi.
  Je moet het allemaal niet zo zwaar maken, dat kleding kopen. Doe je toch ook niet bij de boodschappen?

 7. Zo hee, niet gek. Als ik een broek koop die me lekker past en goed staat en die ik naar mijn werk aan kan, ben ik zo 140 euro verder. Mijn bovenlijf is gelukkig wat makkelijker, shirts en jasjes kan ik ook via de kringloop scoren.

 8. Wat heb je veel kunnen kopen voor dat geld, fijn zeg! Ik koop niet veel in één keer. Ik denk hoogstens 3 stukken tegelijk. Ik kijk altijd eerst even of er nog wat leuks op marktplaats staat, in de buurt. Meestal wel. 😉

 9. Ondergoed koop ik nieuw. Ik heb een moeilijke BH maat en betaal al gauw 100 euro voor 1 exemplaar. Ik ben dit jaar 25 kilo afgevallen en pas niet veel kleding meer. Vorige week kocht ik dus 1 BH en over een paar maanden koop ik dan nog eentje.
  Verder koop ik graag bij de kringloopwinkel en op Mp. Ik heb slechts 2 lange broeken; 1 voor yoga (gelukkig met elastiek) en 1 wandelbroek die nu veel te groot wordt en dus vervangen moet worden.

 10. Ik probeer 2 tot hogguit 3 keer per jaar kleding inkopen te doen. Dan koop ik inderdaad ook een lente/zomer garderobe en een herfst/winter garderobe. Toevallig kan ik nu veel van mijn herfst/winter garderobe ook in de lente en zomer aan. Scheelt weer winkelen en geld.

 11. Hoewel ik midden in verhuizing zit, moest ik hier natuurlijk wel even op reageren, want ik werk de afgelopen jaren met een capsule wardrobe en dat bevalt uitstekend. Ik blog er ook over, mocht iemand interesse hebben 🙂

  Voorheen ging ik winkelen uit verveling of frustratie, maar tegenwoordig winkel ik alleen nog maar heel bewust. Dat heeft me al veel geld en rotzooi bespaart.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.