Naar de drogisterij in Duitsland

Eerder ging ik nog wel eens winkelen in Duitsland. Nu ik weer wat verder naar het noorden woon, komt dat er een stuk minder van. Best jammer, want je kunt er veel spullen goedkoper halen. Ik scoorde er bijvoorbeeld altijd veel biologische producten en handige soorten meel (waaronder amandelmeel) dat hier in Nederland minimaal het dubbele per kilo kost. Nu lijkt winkelen in de drogisterij in Duitsland nóg leuker te zijn dan een supermarkt bezoeken.

Goedkoop naar de drogisterij in Duitsland

Onlangs waren we echter een weekendje weg en zaten we vrij dicht bij de grens met Meppen, waar ik normaal altijd boodschappen ging doen. Omdat we beiden niet echt superfit waren, besloten we alleen even een bezoekje te brengen aan het winkelcentrum. En daar was nu nét zo’n grote drogist, waar ik ooit eens eerder was geweest, omdat alles daar óók zo lekker goedkoop is.

Hoewel ik niet zoveel tijd had en dus niet heel erg op mijn gemak heb rondgekeken, heb ik toch wat leuke dingen gescoord, voor lage prijzen. Zo betaalde ik bijvoorbeeld maar €0,55 voor een heerlijk ruikende shampoo zonder siliconen. De bijbehorende conditioner kost zelfs maar €0,50, maar ik heb er niet aan gedacht om die ook te pakken. Ik kocht 125 ml badolie voor stijve spieren en gewrichten voor €3,65 (de variant van Kneipp stond ernaast voor 3,95/100 ml, volgens mij betaal je daar hier al snel een euro of 8 voor). Daarnaast bleken ze bij Nonique, een cruelty-allerhandetroep-free merk voor van alles, net een soort uitverkoop te hebben, waardoor ik een lekkere facewash voor €1,95 had, in plaats van de gebruikelijke €7,95. Ook kocht ik voor €1,29 een soort borsteltje waarmee je je huid schoon kunt maken. Een soort Foreo gezichtsborstel, maar dan niet elektrisch (en niet voor tientallen tot 100+ euro’s). Ook scoorde ik voor 6,95 wimper-/wenkbrauwverf. Ik zie de goedkoopste hier online voor €13,32, dus dat is wel een koopje. En helemaal vergeleken met de schoonheidsspecialiste, waar je €12,50 per keer betaalt. Niet dat ik het regelmatig laat doen, maar voor bijvoorbeeld vakantie is het wel handig. Ik wilde ook nog scheermesjes, maar vond dat prijsverschil nu niet echt heel overtuigend.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Volgende keer op tour

Toen ik weer thuis kwam, bedacht ik me dat het wel een goed idee is om weer eens een lijstje aan te leggen en dan in één keer zowel de Kaufland als de DM Drogisterij in Duitslnad te bezoeken. Waarschijnlijk wordt het dan in Leer en Papenburg (helaas heb je volgens mij niet echt een Kaufland in Leer), maar dat ligt redelijk dicht bij elkaar. Voorlopig heb ik alleen wel een redelijk volle voorraadkast, dus ik wacht nog even een maand of twee, tot ik er wat meer voordeel uit kan halen.

Heb jij nog tips voor drogisterijartikelen die in Duitsland een stuk voordeliger zijn? Of specifieke winkels? (Bij voorkeur makkelijk te bereiken met de auto)

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
  1. Hoi,

    Ik kom ongeveer 2x per jaar bij Rossmann in Aken. Ik koop daar voornamelijk hand-, voet- en gezichtscreme. Een potje creme voor je gezicht heb ik daar in februari nog gekocht voor ca. 1.40 euro. Verder zijn alle dr Scholl produkten veel goedkoper dan hier. En zo is er vast nog veel meer wat in onze ogen heeeeeel goedkoop is.

    groet ani

  2. Helaas wonen wij ook nogal ver van de grens en aangezien we geen alcohol drinken of roken, moeten we wel heel veel boodschappen doen om de brandstofkosten eruit te krijgen. Ik vond het bij de Aldi al veel voordeliger dan in Nederland. Ook bij toiletpapier vond ik het prijsverschil groot. Vroeger had je de drogisterijketen Schlecker. Ik kwam er graag. Helaas is die er in Nederland en in Duitsland niet meer.

    1. Ik woon er nu ook wat verder vandaan, zodat de drempel idd wat hoger is. Maar voor houdbare dingen zou ik best wel weer even willen gaan. De Schlecker zie je idd nergens meer… ik kwam overigens wel een Action tegen in Meppen, stom dat ik daar niet even heb gekeken voor prijsverschillen!

  3. Wij halen bij de voor 2 volwassenen en 2 kinderen (8 en 3) bij de DM eens in de drie maanden deo, shampoo, douchecrème, gezichtscrème, tandpasta (geen tandenborstels, die zijn duurder), wasmiddel, billendoekjes, billen crème, thee, vaatwastabletten en soms zaken als vershoudfolie, allesreiniger, schoonmaakdoekjes, glansspoelmiddel. Alles is al snel bijna 1/3 tot de helft goedkoper dan in de plaatselijke drogist of goedkope supermarkt. Vol ik blijf vol verbazing. Huismerken zijn heel goed. Natuurlijk tanken we dan ook, en halen ons favoriete alcoholvrije witbier en doen de boodschappen. In de supermarkten heb ik het idee dat het prijsverschil iets minder groot is geworden.

    1. Dat zijn ook allemaal mooie tips! Heb je nog een goede aanrader qua tandpasta? Ik zag wel verpakkingen die leken op 'onze' Colgate en Aquafresh enzo, maar wil liever niet bergen inslaan van iets dat eigenlijk toch niet zo effectief lijkt te zijn (heb ik eerder gedaan met die Europrofit van het KV, maar ik had niet het idee dat dat echt werkte).

    2. We hebben eerst een tube tandpasta per persoon geprobeerd. Klopte allemaal. Man heeft bijvoorbeeld gevoelige tanden. Sensodine ziet er iets anders uit, maar is hetzelfde. Elmex voor de kinderen is ook hetzelfde (andere pogingen in NL om iets goedkopers te gebruiken waren mislukt 😉 )Je kan online goed voorwerk doen bij de DM. Ze hebben een heel complete webshop.

  4. ik ga 1 keer in de maand naar Rossmann in Haren en af en toe kom ik bij de DM in Meppen.Ik neem dan wc papier mee (€3,65 voor 16 rollen), deodorant(is daar zelfs goedkoper dan wanneer het hier in de aanbieding is), shampoo, douchegel etc heb je daar veel meer soorten die niet zoveel troep bevatten en niet duur,tandpasta (€0,45) en wanneer het nodig is scheergel, gel, scheermesjes en veel biologische producten, zoals bv pastasaus.Dus eigenlijk koop ik er bijna alles ;-)(tenminste drogisterijartikelen).Groetjes, Rita

    1. Toiletpapier koop ik dan weer bij de Action, met 24 rollen voor 3,99, maar het gaat mij idd vooral om die dingen met veel minder troep en dan ook nog goedkoper. Dat hebben ze in DLD echt gewoon een stuk beter voor elkaar! Douchegel is ook een goede, want ik koop voor vriend nu zo'n puur-achtig iets, maar iets zegt me dat dat in DLD ook wel een stuk goedkoper kan. En misschien met nog wel minder troep.

  5. Ik ga ongeveer eens per 2 maanden naar Bunde, net 2 km over de grens bij Nieuweschans, daar zitten op een vierkante kilometer Rossmann, Lidl, Aldi en een Combi
    Wat mij betreft genoeg keuze 😉

  6. Ik ga nooit naar Duitsland, dat is hier wat te ver van de grens. Ik eet wel regelmatig producten met amandelmeel, die bestel ik dan bij een Nederlandse webshop voor ongeveer 9 euro per kilo. Wat is de prijs in Duitsland ongeveer? Mogelijk dat ik het dan daar vandaan kan laten komen!

    1. De laatste keer dat ik het daar gekocht heb is alweer even geleden, maar ik meen dat ik daar 5-6 euro per kilo betaalde. Toen was het wel hier op het goedkoopste adres nog 14 euro per kilo, dus het verschil was toen groter dan het nu lijkt te zijn.

    2. Zou je misschien willen delen bij welke webshop je zo goedkoop amandelmeel kunt bestellen? Dankjewel alvast! Gr marga

  7. Heb ook gehoord dat het daar veel voordeliger is. Sommigen kopen er een hele voorraad shampoo in van balea of zoiets. Ook andere toiletartikelen zijn er goedkoop zoals waspoeder luiers zeep en van die alledaagse benodigdheden. Het zal wel hel wat schelen je hebt wel budget merken zoals van eigen merk en bij Zeeman. Bij Kruidvat kreeg ik wel eens de tweede van het artikel gratis als het in de aanbieding was

  8. net inderdaad in kleve spullen van balea gekocht. Heerlijk merk en totaal niet duur. OOk wc papier en keukenrollen. sensodyne fluoride tandpasta 1,95. Balea shampoo 1,45. Het loont echt wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.