Advertorials op je blog

Waarom advertorials op je blog?

Elke blogger krijgt er vroeg of laat wel mee te maken: de vraag of het plaatsen van advertorials ook mogelijk is. Advertorials zijn advertenties, maar niet op de standaard manier. Het zijn meer verhalen, die op een subtiele manier een bepaalde dienst of een bepaald product onder de aandacht brengen. Niet die poster met ‘Gebruik Herbalife!’, maar dat ervaringsverhaal van Miep van 49 die met Herbalife 25 kilo is afgevallen en nu zoveel gelukkiger is. Wat kun jij het beste doen als je zo’n vraag krijgt? Ik neem je graag mee naar het moment waarop ik die keuze moest maken.

Geld verdienen via internet

De oplettende lezer heeft het vast al eens gemerkt; ik vind het ontzettend leuk om geld te verdienen via internet. Mijn eigen bedrijf is gestoeld op internet; of het nu gaat om contacten met klanten of het binnenhalen van klussen; alles gaat via internet. Voordat ik dit werk deed, was ik daar ook al mee bezig. Ik schreef me ergens in 2004 – toen ADSL ook op het platteland beschikbaar werd en ik op mijn eigen computer doorlopend toegang tot internet kreeg – in bij programma’s als Euroclix, MoneyMiljonair en nog tig (achteraf nogal frauduleuze) programma’s van ene Kasper K. uit Groningen.

Daarnaast vulde ik enquêtes in alsof mijn leven er vanaf hing. Ook schreef ik recensies voor bijvoorbeeld Ciao! Shopping. Ik weet nog wel dat ik mijn ogen niet kon geloven toen ik voor één van die recensies een uitbetaling van maar liefst €120 kreeg. Daarna ging het vrij snel bergafwaarts met die verdienmogelijkheden, maar dat terzijde.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Geld verdienen met bloggen

Toen ik begon met bloggen, dacht ik er niet eens speciaal over na om geld proberen te verdienen met mijn blog. Immers: bloggen is leuk en dingen die leuk zijn, leveren over het algemeen niets op. Dat is dan natuurlijk weer mijn verknipte waarheid, want er zijn genoeg mensen die hun geld verdienen met hun hobby. Maar goed; door de jaren heen zette ik langzaam wat stappen richting een verdienmodel. Niet om de hostingkosten of domeinnaam te betalen, maar gewoon simpelweg om de kas te spekken en die achterlijk hoge hypotheek af te lossen. Ik wil er best iets mooiers van maken, maar dan zou ik liegen.

Affiliate-marketing

Mijn eerste stap was niet direct het plaatsen van advertorials op mijn blog. In de eerste instantie begon het met wat linkjes naar de eerder genoemde spaarprogramma’s. Ik gaf me op als ‘affiliate partner’ bij bedrijven als Bol.com en plaatste ook nog wat Google-Ads. Dat liep (en loopt) best heel leuk. Ik ben er dan wel zo eentje die helemaal enthousiast kan zijn als de meter met een kwartje per dag omhoog gaan. Maar er bleef altijd één onderdeel dat op mij een beetje overkwam als ‘glad ijs’: (betaalde) advertorials plaatsen. Voor mij zaten er twee belangrijke negatieve kanten aan:

1. Er moest betaald worden, dus dat kon ten koste gaan van mijn anonimiteit; en

2. Rennen lezers niet gillend weg van zulke content?

Toen kwam 2014

En toen werd het 2014. 2014 was voor mij echt een nieuw begin. Ik beëindigde in 2013 na ruim 9 jaar mijn relatie, nam de grote Friese boerderij – met bijbehorende hypotheek – over en was voortaan helemaal zelf verantwoordelijk voor de lasten die daarmee gepaard gingen.

Nu was dat in principe geen grote verandering ten opzichte van eerder, maar toch voelde het anders. En daarmee kwam ook een enorme behoefte aan groei. Aan uit mijn comfortzone stappen. Tot dan toe had ik dat redelijk kunnen laten zitten, maar nu voelde ik de verantwoordelijkheid richting mezelf om wat van mijn leven te maken en te gaan doen waar ik blij van werd.

Dat werden vakanties, lange etentjes bij vriendinnen, wél meedoen met alle familieuitjes en meer. Maar ook: bloggen. Ik was vastbesloten om mijn blog te laten groeien. Om nog meer mensen broodnodige informatie te geven over geld en ze te helpen met hun persoonlijke financiën. Ik wist dat dit niet in één keer zou gaan. Uiteindelijk duurde het bijvoorbeeld nog tot 2017 voor ik ‘uit de kast’ kwam.

De stap die ik in 2014 nam was echter wel het accepteren van advertorials op mijn blog. Niet zomaar elke advertorial, maar alleen advertorials die ook echt iets toevoegen voor lezers. Met samengeknepen billetjes plaatste ik de eerste. Daarna volgden er nog meer.

En nu…

En tegenwoordig zie ik advertorials op een blog niet eens meer zo zeer als advertorials. Ik spreek liever van samenwerkingen. Want dat zijn het geworden. Ik plaats geen teksten door van andere mensen, maar doe zelf een voorstel voor een insteek die ik vind passen bij LekkerLevenMetMinder.nl. Vervolgens schrijf ik zelf de tekst en waak ik voor overmatig ‘spammen’. Dat is voor mij niet goed, maar ik ben ervan overtuigd dat dat ook niet goed is voor de samenwerkingspartner.

Eng vind ik het niet meer. Ik zie ze meer als kansen. Als mogelijkheden om mensen nóg meer te bieden. En als mogelijkheid om ook mijn eigen leven nog meer vorm te geven. Ik ben er nog niet hélemaal, maar heb toch het gevoel dat het niet lang meer gaat duren voor ik mezelf écht fulltime blogger kan noemen. En dat allemaal door die ene eerste stap in 2014.

Wat vind jij van advertorials op een blog?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

21 Comments
 1. Superinteressant onderwerp! En inderdaad ook wel lastig, want veel mensen reageren er bozig en afwijzend op.

  Maar ik snap helemaal dat er brood op de plank moet komen, en als dat kan met advertorials, waarom niet? Ik kom hier immers (gratis) lezen, daar wil ik best ook een advertorial voor lezen op je blog.

  Ik wens je veel succes!

  Op http://www.bloggenenloggen.nl vind je tips om geld te verdienen met je blog!

 2. Toen ik 7 januari je blog over "sloop de crisis" las, dacht ik eigenlijk dat je dat al deed, die advertorials. Ik vind het niet erg als er advertorials worden geplaatst. Het is jouw blog en als er passende advertorials zijn, waarom niet? Het is wel fijn als het er ook bijgezet wordt.

 3. Groot gelijk om die advertorials uit te proberen, vooral omdat je open bent over het hoe en wat. Zou je dat niet zijn, was dat voor mij een afknapper geweest… Die eerlijkheid levert je dus wel wat op! 🙂

 4. Ik vind advertenties op een blog prima (ik plaats ze zelf ook weleens), zolang er maar niet teveel grote, knipperende banners op staan. Ik ben trouwens sinds kort ook lid van Ciao en ben al heel blij met mijn reviews die met 20 euro bekroond worden. Maar daartegenover staan dan wel weer reviews waarmee ik weinig verdien…

  1. 20 euro is zeker ook hartstikke mooi!! Ik ben er op een gegeven moment mee gestopt toen je bijna een dagtaak moest maken van het promoten van je reviews en het schrijven wel uren in beslag kon nemen. Is het tegenwoordig wel weer iets beter te doen? Want dan ga ik zeker weer beginnen 😉

  2. Ik wilde nét zo'n kreng plaatsen dat het hele scherm vult en niet meer weg te klikken is 😉 Nee hoor, grapje. Ik mis geloof ik ook de technische skills om dat soort dingen te plaatsen. Voor nu – in aanvulling op wat er al is – eerst maar eens kijken wat de mogelijkheden voor advertorials zijn. One step at a time 😉

 5. Meid dat moet jezelf lekker weten. Ik krijg ook vaak via die mail van die verzoeken. Ik vind het wel fijn dat je het er boven zet dat het een advertorial is. Dan hoef ik het namelijk neit te lezen succes!

 6. Prima hoor! Als dat bij jou weer wat geld in het laadje oplevert, gewoon doen! Zelf voel ik er niet voor. Heb wel al een paar keer een verzoek gekregen om iets te reviewen. Als dat iets is op het gebied van eco/bio/duurzaamheid wil dat best doen, en wil ik ook naar een website verwijzen. Maar het moet bij mijn ideeen passen, anders niet.

 7. Ik heb er geen problemen mee, je stopt toch ook tijd in je blog? Daar mag je wat mij betreft best iets aan verdienen. Bij mij staan er ook advertenties en elke keer als ik er iets aan verdien vind ik dat leuk, joehoe weer een cent 😉
  Bij ons gaat het ook naar de hypotheek, dus elke cent is er dan weer 1.

 8. Ik zal ze zeker lezen, en als ik halverwege afhaak, dan doe ik dat ook gewoon. Verder moet jij het zelf weten of je advertorials op je blog zet. Het is jouw blog. En als ik jouw blog niet leuk zou vinden, dan was ik allang gevlogen hoor. Dus ik zeg Zet Hem Op…!
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 9. Snap dat je iets met je blog wilt verdienen. Ik vind het wel prettig om te weten dat het om een advertentie gaat. Ik ben meer geinteresseerd in keuzes die mensen maken dan informatie over producten.

 10. Ik begrijp het helemaal, denk er zelf ook wel eens aan om het te doen. Al heb ik nog veel minder lezers, en krijg ik tot nu toe ook nog geen aanbiedingen daarvoor 😉 Maar zeker met jouw torenhoge hypotheek zou ik ook zulke mogelijkheden aangrijpen. Zoals iemand al zegt, je steekt toch ook gratis tijd in het schrijven van je andere blogposts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.