Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Tot nu toe sloot ik altijd kortlopende reisverzekeringen af. Een doorlopende verzekering lijkt vooral geldverspillerij en in de afgelopen jaren ben ik nu niet zo bar veel op vakantie geweest dat dat uit kon. Nu begin ik echter toch een beetje te twijfelen. Ik ben begin dit jaar al een paar daagjes naar het buitenland geweest. Mijn reisverzekering daarvoor was €3,15. Voor de wintersportvakantie waar ik dus nu helemaal definitief mee mee ga, zal ik ongeveer €16 kwijt zijn. Dat is al bijna €20. Een doorlopende reisverzekering kost €48,24 in het jaar (minus de kleine bonus die ik vast weer krijg als ik het via Euroclix afsluit). Dat betekent dus dat ik nog maar pak ‘m beet 10 dagen op reis hoef te gaan, omdat bedrag eruit te hebben.

Wel of geen reisverzekering?

Ga ik die 10 dagen dit jaar nog? Ik zou kunnen zeggen van niet, maar de kans is best aanwezig dat ik dat wel doe. Er is namelijk nog een mogelijkheid dat ik voordelig een weekje of wat naar de zon kan en ik wilde ook graag wat vaker autotripjes maken. Daarnaast; ik dacht helemaal niet op vakantie te kunnen en ben nu in 2 maanden al 2x weggeweest. Wie weet wat voor kansen nog op mijn pad komen. Voor een enkele dag verzeker ik me niet, maar als er een overnachting bij zit en het is naar het buitenland, dan doe ik het voor de zekerheid meestal wel.

Ik wil niet teveel betalen, dus wat is nu wijsheid? Het een jaar aankijken mét doorlopende reisverzekering, of eerst maar eens kijken of ik het er wel uit haal?

Als ik deze tool check, dan valt het me eigenlijk nog mee wat ik zou moeten betalen voor een doorlopende verzekering: de goedkoopste optie met wereldwijde dekking is zo’n 6 euro per maand. Bij dekking alleen in Europa, is het zelfs de helft.

Als je benieuwd bent hoe dat voor jou zit, kun je daarvoor deze tool gebruiken:

Zo bekeken, vind ik het eigenlijk niet de moeite waard om voor dit geld onnodig risico te lopen. Dan liever doorlopend verzekerd, zodat ik straks niet veel meer betaal dan nodig is, voor een mindere dekking. Dan kan ik uiteraard elk jaar weer opnieuw bekijken of de situatie dusdanig veranderd is, dat hier ook iets aan gedaan zou moeten worden.

Heb jij een doorlopende reisverzekering? En wat zou jij in mijn geval doen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. tegenwoordig kun je verzekeringen per maand opzeggen, dus als je slim bent……. Even goed uitrekenen wat het goedkoopste is. Ik heb dit vorig jaar gedaan met de annuleringsverzekering, 4 maanden betaald en toen opgezegd.

 2. Welke risico's wil je afdekken met die reisverzekering? Voor binnenlandse tripjes met een goedkope reisbagage heb je het niet nodig. Voor ziektekosten in het buitenland misschien wel?

  1. Het zou voor mij inderdaad gaan om medische kosten en ongelukken, van dat soort dingen. Mijn auto is overal goed verzekerd, mijn bagage let ik altijd goed op, dus dat vind ik ook niet iets wat ik voor duizenden euro's verzekerd hoef te hebben, maar straks b.v. voor een gipsvlucht terug (hopelijk niet nodig!) of als je aangereden wordt en met de ambulance ergens heen moet ofzo.

 3. Ik kwam er dus achter dat ons autopakket bij de reisverzekering alleen geldig is buiten nederland. Het is wel goed om de kleine lettertjes te lezen zodat je ook verzekerd bent voor de risico's die je wilt laten verzekeren. Standaard zie je vaak een vergoeding voor de bagage medische kosten moet je soms als 'losse' post erbij verzekeren. Bij die van ons wel in ieder geval.

  1. Ik heb het niet zo ontzettend op verzekeringen, maar de angst voor torenhoge kosten in het buitenland zorgen er altijd voor dat ik wat dat betreft geen risico neem. Met een dag let ik er ook niet echt op (vooral omdat ik zo'n verzekering associeer met vakantie en een dag geen vakantie vind), maar als er een overnachting bij zit, dan sluit ik er eigenlijk altijd één af, of ik moet het echt straal vergeten.

 4. Wij hebben een doorlopende reisverzekering. Handig omdat we vlak bij de grens wonen. Als we daar boodschappen doen en er mocht iets gebeuren, dan zijn we in ieder geval verzekerd.

 5. Wij hebben een doorlopende reisverzekering, omdat ik het risico niet wil nemen dat ik mij ineens ergens in het buitenland bevind en niet verzekerd ben. Nu hoef ik daar niet meer aan te denken. En we gaan nu eenmaal zo nu en dan wel eens de grens over… En het gaat niet over enorme bedragen… En bij elke 'nieuwe' korte verzekering betaal je telkens weer de afsluitpremie of hoe dat ook heet… Nu dus alleen toen wij een aantal jaar geleden deze verzekering afsloten…
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.