Wintersport

Het lijkt hier bijna wel een decadent blog te worden, in plaats van een blog over consuminderen! Waarom ik dat zeg? Voor ongeveer de eerste keer in mijn leven overweeg ik om op wintersport te gaan. Ik word al jaren gevraagd om eens mee te gaan, maar er zijn altijd wel praktische bezwaren, bovenop mijn immense vooroordeel dat wintersport koud is. En als ik ergens niet van houd, dan is het wel van kou.

Consuminderaar op de ski’s

Maar wat doe je als je een consuminderaar bent die besloten heeft om dit jaar goed voor zichzelf te zorgen, lekker te ontspannen, nieuwe dingen te ontdekken, mooie herinneringen te maken én reis en verblijf voor graties aangeboden krijgt? Dan wordt het toch ineens een twijfelpuntje.

Naast reis en verblijf blijven er natuurlijk wat kosten over die ik wel zou moeten betalen, zoals de huur (of tweedehands aanschaf, dat is soms goedkoper en als ik er niets aan vind of mijn beide benen breek, dan kan ik die misschien weer gunstig verkopen, waardoor het materiaal me bijna niets gekost heeft) van ski’s, skiles (schijnt ook essentieel te zijn) en de skipas.

Mooie ervaring

Ik ben nog een beetje in dubio. Het lijkt me op zich een hele mooie ervaring, het schijnt niet zo koud te zijn als ik denk, kreten die ik erover te horen krijg (‘even hélemaal weg, lekker buiten zijn, heel gezellig, mooi om te doen’) klinken me goed in de oren en een groot deel voor graties komt natuurlijk ook niet elke dag langs. Aan de andere kant blijft het natuurlijk een hartstikke luxe. Gelukkig heb ik nog heel even om erover na te denken.

Hebben jullie wel eens zo’n aanbod gekregen? En wat zou je doen; gaan voor de ervaring of het geld?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

31 Comments
 1. Gaan. Duh. Sneeuw met een zonnetje voelt bovendien echt veel prettiger dan 5 graden en regenwolken vanuit het Noordoosten.

 2. Ik zou voor de ervaring gaan. Dus doen die vakantie!! Goed zijn voor jezelf weet je nog. Even je huis uit en onder de mensen, even ontspanning, nieuwe ervaringen opdoen en dus goed voor de sociale contacten.
  Ingrid

  1. Hihi, die kans lijkt me niet zo groot! Niet omdat ik denk dat ik het niet leuk vind, maar als je wél alles moet betalen en ik maak een snelle schatting, dan kost zo'n wintersport per dag misschien wel een paar honderd euro. Dat gaat me echt veels te gek! Om eerlijk te zijn snap ik ook niet hoe hele gezinnen dat doen. Maar goed, daar hoef ik me nu dus gelukkig niet druk om te maken, dat scheelt weer!

 3. Als je zonder problemen je eigen kosten kunt ophoesten zou ik zeggen: gaan !!!
  Ik ben zelf ooit één keer op wintersport geweest en het is niets voor mij, heb ik ontdekt. Na twee dagen skiles ben ik gestopt (erge hoogtevrees) maar terwijl mijn vrienden de berg op- en afgingen, heb ik de resterende dagen wandelend en zonnend in de buitenlucht doorgebracht. 't Was februari en prachtig weer. Ik heb erg genoten, ondanks dat ik weinig heb geskied.

 4. Ik ben net terug en het was geweldig, wat boven al is geschreven lekker in de zon , voelt zoveel warmer als hier.

  En je kunt het net zo duur maken als jezelf wilt.
  Bv om de andere dag skieen en wandelen.
  Spullen kun je wellicht lenen?

  Je mag me een mailtje sturen misschien kan ik je helpen?

 5. Lieve LLMM, ik wil je aanraden om lekker mee te gaan! Gewoon, zonder aarzelen ja zeggen om er dan vervolgens onwijs van te kunnen genieten! Het leven is kort genoeg…
  Mariska

 6. Alleen al voor de ervaring van zon en sneeuw (en hoge bergen) is het heerlijk. Denk ook aan ski-kleding en ski-bril etc. Misschien kan je die lenen van iemand. De rest zou ik daar huren, wie weet vind je er geen bal aan, dan zit je met allerlei gekochte spullen.

  1. De kleding kan ik sowieso lenen en met mijn voorliefde voor skisokken, heb ik sommige dingen ook al in huis. Het gaat idd puur even om de ski's enzo, ik ga sowieso niets nieuws kopen, maar als 2e hands even duur is als huren, dan heb ik liever iets dat ik óf een 2e keer weer kan gebruiken, óf wat ik weer kan verkopen als ik er geen drol aan vind. Maar ik kijk ook of ik nog goedkopere huuradresjes kan vinden, want minder spullen = minder zorgen 😉

  2. Ik heb destijds wel zelf skikleding gekocht (zo'n jack en die lekker warme skisokken kun je hier 's winters natuurlijk ook dragen) en heb de ski's en skischoenen bij een sportzaak in mijn woonplaats gehuurd. Volgens mij was dat toen stukken goedkoper dan spullen huren in het vakantieland. De auto moet natuurlijk wel groot genoeg zijn om ski's en zo mee te nemen.

 7. Dit klinkt wel heel negatief en zo bedoel ik het nu ook weer niet 🙂
  Maar mij wil je gewoon niet mee hebben op wintersport met mijn astmalongen en nog zowat irritante dingetjes.

 8. Bezig zijn in de sneeuw is niet vergelijkbaar met die natte kou van hier. Niet dat ik zelf ooit op wintersport ben geweest, maar ik kan het me zo voorstellen. Gaan dus!

 9. Laat een van je verdiensten in je sidebar uitbetalen ( euroclix of zo) en ga…! Ik zou zeker ook voor de ervaring gaan en ik vind trouwens ook dat je het hartstikke verdiend hebt… Zo!!
  Liefs,
  Mirjam

 10. Geweoon lekker gaan en er van genieten. Als het niets voor je blijkt te zijn ben je alsnog een mooie ervaring rijker toch! Zelf zou ik er ook wel even over moeten denken hoor, ik zeg altijd gekscherend dat de naam al genoeg zegt; wintersport, ik hou niet van winter en niet van sport. Maar dan nog, je bent in een mooie omgeving met waarschijnlijk leuk gezelschap en het kost je niet veel, allemaal voordelen.

 11. Doen. En niet verslaafd raken. Goede kleding is essentieel. ik zou als ik jou was huren ter plekke. Vaak kan dit voor circa 80 euro. Je kan ze dan ruilen mochten ze niet goed zitten. skis moeten afgesteld zijn op je gewicht en lengte. Dit afstellen moet je vaak laten doen evenals waxen. dit kost ook geld.
  Skivakantie hoeft niet duur te zijn. Mijn vriend is vorig jaar voor 180 euro gegaan, dit was in maart, halve week, bus, appartement en akkoord. Aanbiedingen kijken werkt.

 12. ik ben 1 keer op wintersport geweest, ik vond het erg leuk. Goed ingepakt is het niet koud.
  Nadeel is dat jij een eigen bedrijft hebt, dus niet de gevaarlijkste routes nemen. Veel plezier alvast!!

 13. Lekker gaan! Het is leuk, je bent even weg en dat is ontzettend gezond! Oefen van tevoren wel een beetje en bouw het rustig op. Ik had de eerste keer skiën na 2 dagen zo'n spierpijn dat het de rest van de week behoorlijk afzien was…

 14. Ik zou gelijk meegaan! Maar ik heb inmiddels begrepen dat je dat al gaat doen. Gratis reis en verblijf scheelt heel veel geld! Skipas en skiles is ook duur, maar als dat alles is, heb je een goedkope skivakantie.

  Wintersport hoeft niet koud te zijn. Ligt eraan wanneer je gaat en waarnaar toe.

  Huur je materialen daar en niet in NL. Zo kun je als je skischoenen je niet bevallen gewoon ze omruilen voor andere. En heb je geen gesleep in de auto.

  Een jas, sokken, ski poeli en broek hoeven niet duur te zijn. Er zijn genoeg winkels die een dump afdeling hebben met deze dingen. Dan is je broek wel 1 of 2 jaar uit de collectie, maar het scheelt 50%. Of misschien kun je iets lenen van een ander. Of kijk eens bij de kringloop/op marktplaats.

  Vergeet je reisverzekering niet te veranderen (of af te sluiten) met wintersportdekking. Mocht er iets gebeuren, ben je blij dat je hem hebt afgesloten. Een helikoptervluchtje om je van de piste te halen is al gauw 3000 euro. En niet elke zorgverzekering gaat dat voor je betalen.

  Ga op les. Privé les is duur, maar wel gericht op jou. Groepsles is een stuk goedkoper.

  En vooral: geniet ervan! En kom heel weer terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.