Het is weer bijna zo ver: Valentijnsdag!

Normaal gesproken zou ik er niet eens bij stil hebben gestaan, maar je wordt er gewoon mee doodgegooid: Valentijnsdag komt er weer aan. Al weken hoor ik elke dag tig reclames, zie ik ze ook en de folders die door de bus gegooid worden, worden steeds roder. Nu doe ik de laatste jaren weinig aan Valentijnsdag, dus gelukkig geen enorme tegenstelling tussen een romantische verrassing vorig jaar en de studieavond die voor dit jaar gepland staat 😉

Wel merk ik dat ik er met wat andere ogen naar ga kijken. Het idee van Valentijnsdag is natuurlijk hartstikke leuk, als je even alle plastic prullen en bizarre ‘Voor-Valentijnsdag-cadeautjes’ (lees: rode schep, plakjes kaas in hartvorm en nog meer van dat soort onzin) wegdenkt. Wat zijn nu leuke en betaalbare manieren om zo’n dag te vieren, zonder dat het een soort consumptiefestijn wordt waarin iedereen elkaar af probeert te troeven? Wat mogelijkheden op een rijtje:

– Maak zelf je kaarten, veel persoonlijker en met de prijzen van tegenwoordig ook nog eens veel voordeliger. En ga dan niet voor een klein exemplaar, maar pak direct uit op groot formaat

– Kook lekker, stel bijvoorbeeld een maaltijd samen met allemaal zelfgemaakte hapjes. Ook leuk als je geen partner hebt; dan nodig je gewoon wat vriend(inn)en uit!

– Wil je wel een cadeautje kopen? Ga dan niet voor zo’n Valentijnsding dat binnen 2 dagen kapot is, maar kies liever iets dat écht gewaardeerd wordt en pak het leuk in hartjespapier in

– Geef zelfgemaakte cadeaubonnen voor leuke activiteiten met z’n tweetjes

– Geef geen cadeau, maar een ervaring. Dat kan een dag karten zijn, maar het kan ook een prachtige boswandeling zijn. Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt

– Ga de deur uit. Rondom Valentijnsdag worden heel veel dingen georganiseerd, vaak voor singles, maar je kunt er natuurlijk ook prima met z’n tweeën mee. Kijk uit naar gratis filmvertoningen, concerten, speciale openingen van musea en andere leuke dingen. Dan weet je zeker dat Valentijnsdag 2014 je bij zal blijven

Wat betekent Valentijnsdag voor jou? Doe je iets bijzonders? En wat zijn jouw tips om zo’n dag (of een andere dag) bijzonder te maken, zonder te vervallen in de standaard dingen die eigenlijk misschien wel helemaal niet zo betekenisvol zijn als je zou willen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
  1. t betekent niet zo veel voor mij. idd commercieel gedoe. wel leuk om er iets mee te doen. wij hebben voor kerst als cadeau sauna entree voor 2 gekregen (heel handig via groupon), zelf een kaart bij primera gehaald winterslogeren (overnachting incl ontbijt voor 2 perseonen 39 euro) dit gaan we toevallig 15 feb doen (omdat man dan vrij is en ik ook en we toevallig dus dan kunnen) . heel veel zin in weekendje samen 😀

 1. Wij doen meestal een chocolaatje voor elkaar en de kinderen en ik kook lekker. Af en toe doen man en ik iets gezelligs samen zo zijn we gisteren lekker luxe gaan eten in het centrum van Amsterdam. Daarvoor hebben we Valentijnsdag niet nodig.
  Ilse

 2. wij doen er niet aan, idd commercieel gedoe. we zijn die dag toevallig wel in een wereldstad in Azië, maar daar hadden we bij het boeken helemaal niet bij stilgestaan.
  kh

 3. Wij hoeven nooit te koken op Valentijnsdag, het is de trouwdag van mijn ouders, en dan eten we met z'n allen bij hun. Na een dag werken is dat heerlijk, om aan te schuiven. Andersom komen mijn ouders ook wel eens bij ons eten. Verder doen wij niet aan bloemen op die dag, vind ik een beetje jammer, al die commercie.

 4. Wij doen er helemaal niks aan. Commercieel gedoe allemaal. Voor ons is Valentijnsdag gewoon een dag zoals alle anderen.
  Ingrid

 5. Wij doen hier helemaal niets mee, vinden het compleet over the top commercieel gedoe… Uit Amerika overgewaaide flauwekul! Klinkt misschien wel heel erg fel, maar ik vind het zo dom om juist op die datum te laten weten dat je van je geliefde houdt. Dat laat ik hem elke dag weten en hij mij…
  Fijne zondag.
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. Je bent de eerste die er over begint. Ik krijg geen folders en ik luister kennelijk zenders waarbij die reclames niet voorkomen.
  Maar nee, we doen er niet aan, in die zin we kopen er niets voor. Bovendien is mijn man er de 14e waarschijnlijk niet.

 7. Heb er nog niets van gemerkt… Maar houd reclame ook wel redelijk goed buiten de deur. Als ik de manlief heel erg duidelijk maken wil dat ik hem nog leuk vind trek ik wel wat knap ondergoed aan. De rest van het jaar maak ik hem ook duidelijk dat ik van hem hou. En andersom. Valentijnsdag, blerh.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.