Valentijnsdag

Wie afgelopen weken nog een folder bekeken heeft of in een winkel geweest is, kan het niet ontgaan zijn: het is bijna weer Valentijnsdag. Vroeger was dat altijd een spannende dag, want: kwam er een kaart of niet? Mijn beste vriendin en ik stuurden elkaar altijd een kaart, compleet met vervormd handschrift, zodat het toch nog een beetje spannend bleef.

De laatste jaren doe ik niet zoveel meer aan Valentijnsdag. Het spannende is er ook een beetje vanaf. Dat heeft denk ik ook te maken met dat het zo ontzettend uitgemolken wordt. Weken van tevoren moet je al van alles aanschaffen, omdat het ‘voor Valentijnsdag’ is. Ik kan me dat nog best voorstellen met bijvoorbeeld knuffeltjes of chocolade, maar ik kwam ook al een pannenset ‘voor Valentijnsdag’ tegen en een tuinbroek ‘voor Valentijnsdag’. Op zich zou ik het best leuk vinden om b.v. op zo’n dag lekker ergens te gaan eten, maar ook dat wordt een beetje verpest door de enorme massa mensen die afkomt op allerlei Valentijnsdagarrangementen.

Daarnaast werkt het natuurlijk ook niet mee als je geen geheime Valentijn hebt. Dat was toch (vond ik) altijd één van de meest spannende dingen van die dag: wel of geen kaart durven sturen en in ieder geval hard hopen op een kaart. Want wie weet was dít dan wel de Valentijnsdag die alles ging veranderen :O Aan de andere kant was dat ook altijd behoorlijk zenuwslopend en vaker wel dan niet behoorlijk teleurstellend 😉 Ik ben wel benieuwd of dat ook echt meer iets van die leeftijd was, of dat je dat ook later nog wel kunt hebben.

Vieren jullie Valentijnsdag (en hoe?), of doe je er helemaal niets aan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek de route naar jouw rijke leven


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. Hier geen valentijn, en idd als het alleen bij een kaart ofzo zou blijven zou het nog leuk zijn maar het heule concept is inmiddels zo uitgemolken dat 'k er geen trek inheb,
  groet

 2. Wij doen niet aan Valentijn. Maar ik bak wel stiekem een taart of zo in hartvorm. Heb ik vorig jaar ook gedaan en versierd met hartjes. Ach en dat na meer dan 30 jaar…..

 3. Wij hebben een verjaardag op valentijn, van een hele knappe jongeman nog wel. Dus vergeten doen we deze dag niet. En op de school van onze jongste kunnen leerlingen rozen bestellen (opbrengst naar goed doel) die dan door de leerlingenraad anoniem in de klas worden bezorgd.
  Een van onze kinderen heeft een folderwijk. Toen ik zag dat de pakketten deze week weer dikker waren dan afgelopen weken dacht ik: op naar het volgende koopmoment. Waaraan wij dus niet mee doen.

 4. Ik vond toevallig vorige week nog de valentijnskaart van vorig jaar voor mijn man, die ik te goed verstopt had :-). Toen heb ik er zelf eentje gemaakt, is ook altijd goed en leuk. De kleine laat ik deze week nog een mooie kaart maken voor papa. Gewoon met wat we in huis hebben.
  Misschien dat ik nog zelf koekjes ga bakken. Ben van plan met gewoon wit glazuur hartjes op de koekjes maken ofzo.

  Het paasspul heb ik inderdaad ook al overal zien liggen. Misschien maak ik nog wel schuimtorentjes ofzo.

 5. dat vind ik dan nog wel een positieve draai aan de commerciele insteek van allerlei feestdagen , iets kopen waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat,zelf doe ik niets aan valentijnsdag ,maar als ik het wel zou doen dan het liefst iets wat geen tot weinig geld kost,maar onbetaalbaar is,want voor mij is het mooiste wat je iemand kunt geven persoonlijke aandacht .of dat nu op valentijnsdag een verjaardag of andere feestdag is. Ans

 6. Ik maak me er niet zo druk meer om. "Bij elk "feest" ligt tegenwoordig van alles al maanden vooraf in de winkel en kun je de meest onzinnige dingen kopen.
  Bij mij is die ergernisknop een beetje weg, het doet me niet zoveel meer. We doen er gewoon niet aan mee, that's it.

 7. Wij doen er aan mee voor onze kinderen! Onze 3 jongens (basisschoolleeftijd) hebben alle 3 een vriendinnetje. Wij gaan dus met zijn allen hartjesdoosjes knutselen waar dan een chocolaatje in gaat. Erg schattig op die leeftijd. Zelf doen we er niets aan. Ik word liever op een andere dag eens verrast.

 8. tja…valentijnsdag is altijd een rampdag geweest voor mij, nooit geen valentijnskaart gehad van een aanbidder…hoe zielig is dat…
  dus nee ik doe niet aan valentijn. Vind het trouwens ook onzin om het zo uit te melken, tegenwoordig moet je van alles een decadent feestje maken. Het "kijk mij nou gelukkig zijn" gehalte viert hierdoor hoogtij, maar is dat ook werkelijk zo?

 9. Het klinkt zoet, maar wij willen elke dag goed voor elkaar te zorgen en oog hebben voor elkaar. Terwijl we 2,5 jaar geleden even elkaars geheime liefde waren. we hebben voor elkaar gekozen en dat is al zo bijzonder mooi en soms ook bijzonder moeilijk, dan is Valentijnsdag meer iets voor pubers.

 10. Neuh, maar ik vind alle koopwaanzin voor al die feestdagen onzin. Wat ik dan wel weer schattig vind als je op 13 februari eens bij bv. de VenD gaat kijken, waar dan van die giebelende jongens en meisjes voor hun geheime liefde een kaart staan uit te zoeken. Zo'n klein gebaar, daar gaat het toch om!

 11. Wij doen principieel niet mee aan al dat commercieel gedoe : ik snap zelfs niet al de heisa die sommigen rond Valentijn maken….

 12. Ik ben bij de action gezwicht voor een zakjes chocolade hartjes in een rood papiertje voor 69 ct. Deze stop ik in de broodtrommel van mijn lief en van mijn zoon. Mijn zoon krijgt er twee, zodat er nog een kan delen met een vriendje/vriendinnetje van school. Verder doen wij er niet aan. We knutselen hooguit wat voor elkaar in de hartjes sfeer!

 13. Welnee joh. Dat is leuk voor pubers, maar niet als je 35+ bent allebei. Ik moet wel lachen om hoe de commercie zich in alle bochten wringt om je iets te verkopen onder het mom van valentijn. Wij geven elkaar uitsluitend kadootjes met sint en verjaardagen (kleinigheidjes, beide in december). Manlief heeft een verbod op bloemen. Ik vind bloemen slecht voor het milieu en de portemonnee. En onze kattenmormels vreten ze op en sleuren ze door het hele huis. Zo heeft niemand me de afgelopen jaren nog bloemen gegeven. Ik blij. Want ze zijn altijd zo dood. Vind dat zo triest. 20 euro die verleppen waar je bij staat!
  Maar ik heb niks met blommen, ook niet.
  Het heeft een paar jaar geduurd, maar iedereen heeft de boodschap begrepen in mijn omgeving, gelukkig.
  Dus van ons wordt Valentijn niet rijk:) Zonder mokken, hoor.
  De 22ste gaan we samen uit eten. Dan zijn we 11 jaar samen en 8 jaar getrouwd! Altijd lekker rustig in die tijd in restaurantjes. We krijgen het betaald van de baas en moeten ons best doen het bedrag van 80 euro op te maken:):)

 14. Wij doen er wel aan. Mijn vader stuurt ieder jaar een kaartje naar mijn dochters om ze te laten weten dat hij blij is hun op te zijn.Hij doet dit al jaren. Mijn dochters zijn inmiddels 16 en 12 en wachten nog ieder jaar op zijn kaart.
  Ik geef mijn hubbie elk jaar een doosje, die ik ooit samen met de kinderen heb versierd, en hier stop ik allemaal kleine opgerolde boodschappen in. Hij kan dan elke ochtend een rolletje openmaken en een persoonlijke boodschap of een inspirerende tekst lezen. Hij vindt het geweldig. Ik gebruik Valentijnsdag om deze doos weer helemaal te vullen. Wij kopen verder niets en houden helemaal niet van de commercie rondom die dag, maar willen met deze kleine gebaren elkaar toch laten weten dat we veel van elkaar houden en elkaar niet voor lief nemen:-).
  Groet,
  Antoinette

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.