Leuke, goedkope en creatieve ideeën voor Valentijnsdag

Leuke, goedkope en creatieve ideeën voor Valentijnsdag

De één vindt het commerciële onzin, de ander kan niet wachten tot het weer zover is. Of je er nu van houdt of niet; je kunt er niet onderuit. Op 14 februari is het weer Valentijnsdag. En hoewel ik persoonlijk een beetje tussen die twee uitersten in hang en je wat mij betreft niet op een dag als deze hoeft te wachten om mensen die belangrijk voor je zijn dat te laten weten, betrap ik mezelf er toch élk jaar weer op dat ik kijk of ik toch nog niet een leuke tip hiervoor kan vinden. Die vond ik, dus die deel ik hier mooi ook: leuke, goedkope en creatieve ideeën voor Valentijnsdag. Want de grote dingen hoeven niet veel geld te kosten!

1. Food!

Ze zeggen altijd dat liefde door de maag gaat. Waarom zou je dat gegeven ook niet inzetten op Valentijnsdag? Zo gaf ik vriend vorig jaar een superdeluxe gevulde broodtrommel mee naar zijn werk. In plaats van de gebruikelijke boterhammen met pindakaas, vond hij nu lekkere broodjes, lekker vers beleg, een lief briefje, een lekkere snack en een doosje met van die hartjessnoepjes in zijn broodtrommel. Simpel, maar wél heel leuk. Hij had er de hele dag plezier van.

Je kunt er ook voor kiezen om de favoriete maaltijd van je vlam te koken, de tafel eens wél te dekken, wat extra kaarsjes aan te steken of alle ingrediënten halen om gezellig samen te koken. Ook leuk: organiseer een romantische picknick in je woonkamer!

2. Wellness

Kan je geliefde wel een beetje ontspanning gebruiken, maar komt dat dagje spa er steeds maar niet van? Dan kun je iemand natuurlijk ook verrassen met een wellness-aan-huis. Een lekker maskertje, een vol schuimbad, een lekkere massage; ik kan zo wel wat dingen bedenken waar ik na een dag hard werken bést heel blij van zou worden. En om het een gezellige samen-activiteit te maken, kun je natuurlijk ook best de badjassen, badslippers en teiltjes voor een voetenbadje even tevoorschijn halen.

Combineer dit met een haardvuurtje op tv, een leuk muziekje of misschien wel jullie favoriete serie op Netflix en geniet ervan!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

3. Entertainment

Ik blijf met de kopjes een beetje in de Engelse termen, geloof ik 😉 Maar goed: ook met entertainment kun je heel veel punten scoren. Organiseer bijvoorbeeld een spelletjesavond. Zorg voor een paar spelletjes (op internet kun je wel lijstjes vinden met spellen die leuk zijn om met z’n tweeën te spelen), wat lekkere hapjes (zie punt 1) en houd de tv eens een avond uit.

Vind je lief het juist heerlijk om te ontspannen bij de tv? Ga dan voor movie night. Inclusief zo’n lekkere bak popcorn (erg goedkoop in de winkel, maar nog goedkoper zelf te maken) en bak ijs. Of misschien beter twee. Kleed de woonkamer een beetje sfeervol aan, zorg voor een mooi programma en genieten maar!

4. Wees creatief

Als je toch meer van het geven dan het beleven bent, dan kom je met creativiteit ook heel erg ver. Een rondje op Pinterest leverde me een aantal hele grappige knutselprojecten op, namelijk:

Valentijnsdag voor iedereen

Zoals ik aan het begin al zei: wat mij betreft hoeft Valentijnsdag niet ineens een aanleiding te zijn om iemand te laten weten dat hij of zij veel voor je betekent. En op Valentijnsdag hoeft ook écht niet alles om stelletjes te draaien. Verras je ouders of die goede vriend(in) eens met een kaart. Doe eens wat leuks voor dat gezin verderop waarvan je weet dat ze het moeilijk hebben.

Gebruik Valentijnsdag als startpunt om je wat bewuster te worden van je omgeving en denk eens na over wat je – ook ná Valentijnsdag – voor anderen zou kunnen betekenen. Vaak hoeft het niet eens veel te zijn; gewoon een welgemeend berichtje, gesprekje of kaartje kan voor iemand al een wereld van verschil maken.

Heb jij dit jaar al plannen voor Valentijnsdag? En heb je misschien nog ideeën die hier goed bij aansluiten?

Leuke, creatieve en goedkope ideeën voor Valentijnsdag
Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Wat een leuk idee met je lunchbox voor je geliefde met Valentijnsdag. Zo hoort het toch ook in mijn ogen, gewoon een attentie die niet super duur is en toch een beetje anders dan normaal.

  2. Klopt helemaal ik heb een keertje een kaart gestuurd naar zijn werk. En ook een keer chocolade in de auto gelegd en die hij dan weer vond in de auto toen hij naar zijn werk ging. Ik ga dit jaar niks doen, op dit moment staat mijn hoofd er ook niet echt naar en denk die van hem ook niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.