Zo is Valentijnsdag alleen óók leuk (en zuinig)

Tips voor een leuke Valentijnsdag alleen

Het is vandaag weer Valentijnsdag! De één is er dol op, voor de ander kan de dag niet snel genoeg voorbij zijn. Hoewel ik niet houd van de extreme commercialisering van Valentijnsdag, vind ik het wel een mooi moment om nog even iets extra’s te doen. Dat hoeft natuurlijk niet altijd duur te zijn; vorig jaar gaf ik al een aantal leuke, goedkope en creatieve ideeën voor Valentijnsdag samen en zelf kiezen we dit jaar voor een lekker ontspannen avondje thuis mét hapjes en zonder cadeautjes. Maar ook alleen kun je een mooie Valentijnsdag hebben. En daarvoor hoef je niet eens je portemonnee te trekken.

Cadeau voor jezelf

Je kunt Valentijnsdag natuurlijk vieren door een cadeau voor jezelf te kopen. En als je dat heel belangrijk vindt, dan moet je dat natuurlijk vooral doen. Maar: als je ook maar een klein beetje het vermoeden hebt dat je jezelf een cadeau geeft om je beter te voelen, doe het dan niet.

Dan zijn deze alternatieve mogelijkheden voor een geslaagde Valentijnsdag alleen namelijk een stuk beter!

Vrienden

Wat dacht je ervan om deze dag met vrienden door te brengen? Nodig andere singles in je omgeving uit voor een spelletjesavond of een ouderwetse video-avond. En plak er meteen een maaltijd aan vast. Als iedereen een gerecht of wat hapjes meeneemt, sta jij ook niet de hele avond in de keuken.

Valentijnsdag is een dag om de liefde te vieren en ‘liefde’ is heel breed. Je kunt deze dag ook gebruiken om een leuke kaart of een aardigheidje voor een andere single vriend(in) te maken en zijn of haar dag óók wat op te vrolijken.

Heb je niet zoveel vrienden die alleen zijn, maar wil je toch iets met andere mensen doen? Je kunt je ook aanmelden voor vrijwilligerswerk. Er zijn altijd wel gaarkeukens of andere organisaties die wat extra hulp kunnen gebruiken.

Me-time

Ook heerlijk: ga na je werk nog even langs de bibliotheek en haal een mooi boek voor jezelf. Combineer dat met een kopje thee (of een glas wijn) en een warm bad en geniet van een heerlijk rustig avondje voor jezelf.

En als je de avond nóg langer wilt maken; waarom neem je niet eens de tijd om een éxtra lekkere maaltijd te koken, of dat toetje dat je eigenlijk pas wilde maken als je eters had. Doe het gewoon eens lekker voor jezelf!

Als je geen zin hebt in koken, maar wel wat wilt fröbelen, kun je ook zelf wat verzorgingsproducten maken voor je verwenavondje. Uitmijnkeukentje heeft een enorme lijst met verwijzingen naar recepten.

Ook leuk en minder arbeidsintensief: gewoon eens wat nieuws proberen. Een nieuwe activiteit, een nieuwe smaak ijs, een gratis les ergens volgen. Het hoeft niet meteen een droomactiviteit te zijn, maar iets doen wat je anders niet doet, is eigenlijk altijd verrassend.

Sporten

Ook fijn: sporten. Maak buiten een wandeling, ga een stukje fietsen, doe mee met Nederland in Beweging of één van de talloze workout-video’s die overal op YouTube te vinden zijn of kies voor een meer ontspannen benadering met een yoga-sessie.

De beweging is fijn, maar je slaapt er vaak ook nog eens heerlijk van.

Schrijven

Zit jij ’s avonds vooral voor de tv of achter de tablet? Zoek eens even een lekker plekje op en ga schrijven. Schrijf op waarvoor je dankbaar bent. Noteer de mooie momenten van de afgelopen tijd. Je zult merken dat je humeur daarvan een ontzettende boost krijgt. En voel je je een keer wat minder goed? Dan kun je altijd dit lijstje er even bij pakken.

Overigens is het sowieso geen gek idee om regelmatig wat te schrijven; uit onderzoek blijkt dat dagelijks schrijven een hele goede gewoonte is, die je veel voordelen kan opleveren.

Hoe vier jij dit jaar Valentijnsdag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.