Feestje!

Ik geloof dat het inmiddels mijn derde dit jaar al is: er staat weer een bruiloft op de agenda! ‘Gelukkig’ dit keer geen bruiloft van een hele dag. Ik weet dat dat een eer is en het is ook een hele bijzondere belevenis om mee te maken, maar het is ook wel behoorlijk intensief, zeker als je op zo’n dag ook nog taken hebt. Dus gewoon een bruiloft waarbij je alleen maar ’s avonds op hoeft te dagen, cadeautje geven, feliciteren, hapje, drankje en weer naar huis kunt gaan, vind ik ook best wel lekker op z’n tijd.

Het gaat dit keer om een nicht die gaat trouwen, dus dichtbij genoeg om veel mensen op de bruiloft te kennen en ver genoeg om niet de hele dag mee te gaan. Om eerlijk te zijn verbaasde het me eigenlijk nog dat neven en nichten waren uitgenodigd, maar dat terzijde. Als ik de plannen en verhalen vooraf hoor, dan wordt het volgens mij een fantastische dag voor het bruidspaar, dus ik ben heel benieuwd. Natuurlijk krijg je – ook als je ’s avonds meegaat – wel weer te maken met de twee lastige vragen:

1) Wat trek je aan
2) Wat geef je

Dit koppel was overigens zo sympathiek om eens géén envelopje (of andere cadeautip) op de kaart te zetten. Dan snap je ook prima dat geld voor hen het makkelijkst is, zeker als ze al jaren samenwonen, maar het komt wel – vind ik dan – een stuk vriendelijker over. Over wat er gegeven wordt zijn we dus wel uit, nu alleen nog bedenken hoeveel.

En qua kleding heb ik gelukkig nu eens ook een idee. Ik had net een leuk jurkje voor de vakantie besteld, dat prima ook hiervoor kan. Hopelijk werkt het weer dan wel een beetje mee…

Wat vinden jullie een beetje een normaal bedrag om te geven aan een neef/nicht (als in: ouders zijn broers/zussen, dus niet kinderen van je eigen broer/zus)?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Ik geef het namens ons beide. Het Maakt niet uit of ik alleen of samen kom. Ik houd bij het geven geen rekening met de kosten die het bruidspaar maakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.