Zonder welke basisingrediënten kun jij niet?

Nu ik langzaam maar zeker de keuken weer een beetje op orde krijg en wat meer systeem heb in het koken, ben ik ook mijn voorraad met onmisbare producten weer aan het aanvullen. Je weet wel, van die dingen die je eigenlijk altijd in huis moet hebben, omdat je dan altijd wel iets kunt maken, of het nu om warm eten, een snack, iets voor de visite of wat dan ook gaat.

Voor mij is dat lijstje nog niet helemaal concreet, maar ik wilde toch even een poging doen om het op papier te zetten:

– Bloem
– Gist
– Bakmeel (of baking soda, in ieder geval dat spul waarmee je van bloem ook zelfrijzend bakmeel kunt maken)
– Paneermeel (vaak zelfgemaakt, dus niet speciaal gekocht)
– Kruiden (het liefst zoveel mogelijk, uit allerlei keukens)
– Ketchup (voor gehaktballen, snelle pasta-/pizzasaus, tosti’s, pindasaus e.d.)
– Eieren
– Rozijnen (worden toch praktisch alle koek-/cakedingen lekkerder van)
– Honing/agavesiroop/ietsanderszoetsdatgeensuikeris
– Ketjap en sambal (normaal voor mij niet te eten, maar ideaal voor pindasaus)
– Bouillonblokjes (kun je altijd wel in combinatie met iets anders een lekker sausje maken)

Daarnaast zijn dingen als rijst en pasta natuurlijk ook superhandig, maar dat spreekt voor zich.

Welke basis ingrediënten mis je nog in dit lijstje? Waar kun jij niet zonder? En waar gebruik je dat dan vooral voor? Naar mijn idee zitten hier nog wat gaten in, dus ik kan wel wat hulp gebruiken 🙂

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Mijn aanvulling zou zijn;
  Gezeefde tomaten, kokosmelk, houdbare room ( ik gebruik rijstroom), wat bonen, boter, pitabroodjes en wraps, diepvries spinazie, kruiderijen en smaakmakers, Noten, honing en suiker en houdbare melk.diverse meelsoorten.

  Omdat ik ook een vriezer vol met vlees en vis heb kan ik dus altijd wel iets in elkaar draaien
  Dingen als wraps zijn een beetje noodvoer hier, in geval van geen tijd wat groenten bakken en in een wrap gooien.

 2. Je bedoelt waarschijnlijk zakjes bakpoeder.
  Mijn lijstje:
  Koffie
  Thee
  Koffiemelk
  Bloem
  Boter
  Suiker
  Honing
  Volkoren pasta
  Tomatenpuree
  Uien
  Aardappels
  Mayonaise
  Yoghurt
  Knoflook
  Kruiden
  Bouillonblokjes
  Voorraadfles limo (drinken we zelf nooit)
  1 rode wijn
  1 witte wijn
  Zak chips (ook visite)
  Verpakje grote koeken (visite)
  Wat ik ook nog altijd heb om zelf snel een maaltijd te kunnen maken is een pot bruine bonen, tartaar in de diepvries, paprika ook in de vriezer e.d. voor bv chili-con-carne.
  Bladerdeeg en quichedeeg in de vriezer (voor preiquiche, appelflappen, kaasbroodje).
  Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan zo.
  Ben benieuwd naar de andefe reacties 😉
  Eigenlijk js mijn lijstje nog lang niet compleet zo.

 3. pfoe, wat een lange lijst (ook in de reacties hierboven)
  Tomatenpuree en gezeefde tomaten als basis voor de pastasaus. Ketjap gebruiken we veel voor marinade op de kip. Honing ook, of voor door de yoghurt. bouillonblokjes, aanmaaklimonade, uien, champignons, paprika gaan ook door heel veel gerechten, rijst en pasta. Een paar bolletjes ingevroren zelfgemaakte pizzadeeg.

 4. Ik mis in jullie rijtjes de knoflook en de curry massala. (vallen onder kruiden)en kikkererwten en linzen. Die kruiden gaan zelfs mee naar de camping als ik een wandelweekendje heb. Daar maak je alles lekker mee 🙂

  Groet,Greet

 5. Wat leuk om van iedereen te lezen. Hier btje anders wegens allergie:
  Rijst
  Boekweitmeel
  Peulvruchten
  Cashewnoten
  Dadels
  Cacao (levensbehoefte ?)
  Bio decafe
  Rijstpasta
  Blikjes tonijn
  Rijstmelk
  Rijstroom
  Eieren
  Honing
  Kruiden/specerijen
  Soyasaus
  Diksap
  Uien
  Knoflook
  Aardappels
  Bevroren fruit (kun je toch altijd een smoothie maken)
  Olijfolie
  Kokosolie
  Ik mis vast nog het e.e.a. 🙂

 6. Wat ik ook superleuk zou vinden om te lezen is wat iedereens favoriete maaltijd is bij onverwachte mee-eters. Wat er dus in geval van plotseling een maaltijd moeten serveren gedaan wordt met de voorraad. Of gaan we dan naar de frietboer? ; D

 7. Hier wordt het dan meestal pizza of pasta. Meel is altijd wel in huis, evenals tomatenpuree en groente en kaas, blikje tonijn etc.
  We hebben meestal ook wel diepvriespatat in huis. Die hoor je te frituren maar gaat hier gewoon in de oven. In het geval van mee-etende kinderen erg probleemloos 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.