Drukke maand

Ik weet niet wat voor bijzondere gebeurtenissen er ongeveer 9 maanden voor de maand juli steeds plaatsvinden, maar soms lijkt het wel of zo’n beetje de helft van mijn familie-, vrienden- en kennissenkring deze maand jarig is. De maand is amper begonnen en ik heb er al drie feestjes op zitten. Gezellig, maar ook heel druk. Ik ben immers aan het verhuizen en heb daarnaast mijn gewone, fulltime (en vaak meer dan fulltime) werk. Bovendien is een verjaardag soms ook best nog wel even een logistiek dingetje, als we samen willen gaan. Wie is waar op dat moment, waar is de verjaardag, blijven we dan bij jou of bij mij, hoe regelen we dat met auto’s, enzovoorts.

Wel zorgt dat er nog meer voor dat we echt uitkijken naar het moment dat dat niet meer hoeft. Dat we gewoon op dezelfde plek zijn en dus vanaf dezelfde plek kunnen vertrekken en op dezelfde plek terugkomen.

Voor het zover is, moet er natuurlijk nog het een en ander gebeuren. Ik bedacht me vanmorgen dat het – nu een hoop losse dingen weg zijn – misschien wel een goed idee is om echt bepaalde ruimtes helemaal leeg te halen. In een huis als dit heb je, zeker als je er alleen woont, meer dan genoeg kamers waar je in principe helemaal niets te zoeken hebt. In mijn geval zijn dat dan logeerkamers, extra woonkamers (ik heb er drie die als zoiets dienst kunnen doen…) en ‘bijkamers’. In principe gebruik ik immers alleen mijn kantoor, de keuken, één badkamer, de woonkamer en de slaapkamer. Dat zijn vijf ruimtes van de ongeveer 12 die ik er heb. En dan kun je het mentaal ook afstrepen, van ‘die kamer is nu helemaal ingepakt’.

Op Marktplaats loopt het lekker door. Ik had een bepaald doelbedrag in mijn hoofd dat ik over wilde houden na de verkoop (dus huis en spul bij elkaar) en dat lijk ik goed te kunnen halen. Dat kan dus nog wel wat omhoog worden bijgesteld. Overigens komt dat ook doordat er nog een paar maanden zijn waarin ik gewoon hypotheek en aflossing betaal, maar dan nog. Het blijft natuurlijk nog even afwachten wat de notaris straks rekent voor allerhande fratsen. Ik vond nog een oude afrekening terug en zag daarop onder meer kosten voor royement, overschrijven naar de bank en volgens mij nog een KvK-check of iets. Het waren geen megabedragen, maar bij elkaar toch weer iets van €125. Daar moet ik dan wel weer wat frutsels voor verkopen om dat terug te verdienen 😉

Maar ach, als het steeds zo een beetje opschiet, dan vind ik het prima. Ondanks alle stress van werk en drukte, komt er steeds meer rust voor in de plaats. Het is wel goed zo 🙂

Hoe ziet jouw juli eruit? Ook zoveel feestjes?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Ik ben zelf jarig in Juli, maar verder is het een rustige maand. Ik hoop dat je nog lekker door kunt verkopen op marktplaats, alle beetjes helpen dan maar weer 🙂 succes met de drukte!

 2. Manlief is de 1e van de maand jarig en mijn opa de 31e. We beginnen de maand met een. Feest en sluiten de maand dus ook feestelijk af. Voor de rest geen grootse dingen op de planning de kinderen hebben over 2 weken vakantie dus ik hoop vooral op een ontspannen maand.

  Succes met alle drukte

 3. het loopt hier de spuigaten uit met feestjes, kinderfeestjes, etentjes e.d. Pffff. Ik vind dit altijd een erg drukke periode zo net voor de zomervakantie. Nog ff doorbijten en dan heerlijk genieten van een zomer met weinig feestjes,verjaardagen en verplichtingen. Succes met de voorbereiding op de verhuizing.
  groet,
  mariska

 4. Royeren van de hypotheek via een notaris kostte mij nog net geen 100 euro. Een slordig A4-tje. Je hoeft niet naar de notaris, dus je kunt in alle gebieden van NL zoeken naar de voordeligste notaris. Dat wist ik toen nog niet.

  1. Ik meende dat ik hiervoor vastzit aan de door de kopers gekozen notaris bij de verkoop. Is dat niet zo? Dan ga ik idd mooi even rondsnuffelen. Op mijn oude afrekening was het €95, dus dat is net zoiets als jij waarschijnlijk betaald hebt. Maar ik zie online dat de tarieven lopen van €75 tot €450 ofzo.

 5. ja! eigen zoontje wordt 4, zoontje van een vriendin 5 dagen ervoor ook, mn eerste en enige nichtje wordt 1!! en natuurlijk einde schooljaar.. dus allerlei afsluitingen, schoolreisje, traktaties enz op school en peuterspeelzaal.

  1. klinkt niet eens zo heel druk 😉 maar merk t vooral aan dingen als afspreken wat gewoon bijna niet lukt omdat er alle weekenden wel iets is.. of vrienden van mn man proberen een bbq te regelen, maar niemand kan op dezelfde dag omdat vakanties net aansluiten ipv overlappen, hierdoor kunnen we dus geen enkel weekend allemaal..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.